با شروع چهارمين سال پيروزي انقلاب مصر، جماعت اخوانالمسلمين از طرفدارانش خواست تظاهرات خود عليه دولت كودتا را از مساجد اين كشور شروع كنند. اين فراخوان در حالي صادر شده كه تظاهرات گسترده طرفداران اخوانالمسلمين عليه دولت موقت پس از حوادث مسجد رابعه العدويه كاهش يافته بود. در روزهاي اخير صدها نفر از اعضاي اخوان به اتهام دست داشتن در انفجارهاي مصر توسط نيروهاي امنيتي دستگير شدند.
استعفاي «السيسي» براي نامزدي در انتخابات
هرچند پيشبيني ميشد وزير دفاع مصر براي شركت در انتخابات رياست جمهوري اين كشور نامزد شود، ديروز برخي منابع از استعفاي وي براي اعلام نامزدي خبر دادند. به گزارش فارس، روزنامههاي عكاظ و الحيات سعودي گزارش دادند كه عبدالفتاح السيسي، وزير دفاع مصر براي نامزدي در انتخابات رياست جمهوري اين كشور از سمت خود استعفا خواهد كرد. روزنامه عكاظ عربستان به نقل از منابع آگاه نوشت: «عبدالفتاح السيسي تصميم خود را براي نامزدي در انتخابات رياست جمهوري آينده مصر گرفته است و روز يكشنبه از سمت خود براي آمادگي جهت نامزدي در انتخابات رياست جمهوري در آغاز فوريه آينده استعفا خواهد كرد.» رئيسجمهور موقت مصر نيز روز يكشنبه با تأكيد بر اينكه در نقشه راه براي آينده مصر تغييراتي به وجود آمده اعلام كرد، انتخابات رياست جمهوري پيش از انتخابات پارلماني برگزار خواهد شد. به گزارش اسكاي نيوز عربي، عدلي منصور، رئيسجمهوري موقت مصر در كنفرانسي خبري حوادث پيش آمده در روز شنبه و كشته شدن تعدادي از مصريها را محكوم كرد. وي گفت: «ما به تروريستها ميگوييم كه اقدامات آنها هيچگاه نميتواند اراده ملت را ضعيف كند و ملت مصر همانگونه كه پيشتر نيز ثابت كردهاند تروريسم و تروريستها را شكست خواهند داد». وي ادامه داد: دولت مصر تمام تلاش خود را براي رويارويي با تروريستها به كار خواهد بست و در اين راه به هيچ وجه كوتاهي يا مسامحه نخواهد كرد. عدلي منصور در پايان اعلام كرد: در نقشه راهي كه براي آينده مصر ترسيم شده بود، تغييراتي به وجود آمده و انتخابات رياست جمهوري پيش از انتخابات پارلماني برگزار ميشود و به زودي برنامهريزي براي برگزاري انتخابات آغاز خواهد شد.
صدها كشته و زخمي در سومين سالگرد انقلاب
در جريان درگيريهاي خشونتآميز ميان نيروهاي امنيتي و تظاهركنندگان مصري در سومين سالگرد انقلاب در 25 ژانويه حدود 50 تن كشته و250 نفر زخمي شدند. همچنين وزارت كشور مصر از بازداشت 1079 تن از تظاهركنندگان در نواحي مختلف اين كشور خبر داد. به گزارش الجزيره، در اين تظاهرات كه به مناسبت سومين سالگرد انقلاب و به دعوت ائتلاف حمايت از مشروعيت، متشكل از گروههاي حامي اخوانالمسلمين برگزار شد تظاهركنندگان با سردادن شعارهايي «كودتاي نظامي» در مصر را محكوم كردند. جمعي از مصريها نيز به منظور برگزاري جشن سومين سالگرد انقلاب به دعوت مقامات مصري در ميدان «التحرير» و مناطق ديگر تجمع كردند.
فراخوان الظواهري براي تشكيل دولتي اسلامي در مصر
رهبر القاعده در پيامي صوتي از مسلمانان مصر خواست تا به جنگ خود با مسيحيان اين كشور پايان داده و به جاي «دولت كودتا» دولتي اسلامگرا تشكيل دهند. به گزارش خبرگزاري آلمان، ايمن الظواهري، رهبر گروه تروريستي القاعده شنبهشب در پيامي صوتي گفت: «چنين اقدامي بهانه به دست غرب ميدهد تا به مداخله در امور مصر بپردازد». الظواهري خاطرنشان كرد: مسلمانان مصر بايد با «دولت كودتا» كه با رهبري «عبدالفتاح السيسي» اداره ميشود، مقابله كنند و به جاي آن دولتي اسلامگرا تشكيل دهند.