کد خبر: 612572
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۳
اين دوچرخ از هفت دولت آزاد است!
راضیه کشاورز

 

 

 

 

 50 سال قبل، شركت ركس اولين نسل موتورها را وارد ايران كرد و امروز پس از گذشت نيم قرن به جرات مي‌توان گفت كه متاسفانه فرهنگ استفاده از اين وسيله نقليه هنوز در ميان جامعه نهادينه نشده است.

موتورسيكلت،وسيله‌اي است ارزان و كم حجم كه در ايران علاوه بر بعد تفريحي، براي حمل ونقل بار و مسافر به سبب مصرف اندك بنزين بسيار مورد توجه مردم قرار گرفته است؛ اما متاسفانه به جنبه آسيب‌پذيري اين وسيله نقليه توجه نشده و از سوی ديگر جمعيت جوان و ميانسال از آن براي فرار از ترافيك و قانون‌هاي راهنمايي و رانندگي استفاده مي‌كنند.

بسیاری از موتورسواران قانون را دور مي‌زنند، عابران پياده و رانندگان خودرو را كلافه مي‌كنند و در نهايت با ورود به اتوبان ها و بزرگراه ها براي خود و ساير شهروندان، قبر حفر مي‌كنند.

بزرگراه‌ها و اتوبان‌ها از جمله مکان‌های پرتردد و پرخطر برای موتورسواران است که با وجود هشدارهای پلیس و قوانین مقطعی که اجرا می‌کند، اما همچنان حادثه آفرین هستند .

***

با وجود اینکه پلیس بارها اعلام کرده است که جلوی تردد موتورسیکلت سواران متخلف و بدون کلاه ایمنی به اتوبان‌ها و بزرگراه‌ها را گرفته و کارت سوخت آنها را باطل می‌کند، اما همچنان شاهد تردد روز افزون موتورسیکلت سواران به بزرگراه ها هستیم.

هر چند با تمهیدات پلیس شاهد کاهش تصادفات در سطح شهر هستیم، اما بی‌نظمی و عدم رعایت مقررات توسط راکبان موتورسیکلت همچنان به قوت خود باقی است و می‌بینیم که یک موتور با چند سرنشین در محل‌های پر خطری همچون اتوبان ها در حال تردد هستند.

رئیس پلیس راهور شهرستان اصفهان نیز به دفعات اعلام کرده است که برای کاهش حجم تصادفات منجر به فوت به ویژه در بزرگراه‌های شهری ورود موتورسواران را بدون کلاه ایمنی ممنوع کرده و حتی از تردد آنها جلوگیری می‌کند.

سرهنگ حسین غلامی می‌گوید: در صورتی که موتورسیکلت‌ سواری به بزرگراه‌ وارد شود، ضمن اعمال جریمه، کارت سوخت آن را غیر فعال می‌کنیم و تا زمانی که راکب آن کلاس های آموزشی را سپری نکند کارت موتور فعال نمی شود .

 اما این در حالی است که با اعمال چنین تدابیری همچنان در بزرگراه‌های پرتردد شهر که بسیار حادثه آفرین هستند و شاهد تردد بسیاری از موتورسواران بی‌قانون هستیم که با خیال آسوده و بدون کنترل پلیس در حال تردد از لابه‌لای خودروها هستند.

 

موتورسواران در معرض حوادثی خاموش

اتوبان شهید خرازی، بزرگراه شهید بابایی، اتوبان چمران، بزرگراه شهید حبیب‌الهی، خیابان کاوه، خیابان جی و خیابان امام خمینی(ره) از جمله پرترددترین محل‌های اصفهان هستند که هر روز شاهد تصادفات ناگوار موتورسواران و فوت سرنشینان آن هستیم.

یکی از محل‌هایی که بسیار در معرض خطر تصادفات منجر به فوت است، پل دو طبقه امام‌خمینی(ره) است که هر روز و هر ساعت شاهد تردد موتورسوارانی است که بدون کلاه ایمنی و بدون توجه به سرعت مجاز از این پل دوطبقه استفاده می‌کنند.

پل دو طبقه امام خمینی(ره) که برای کاهش حجم تردد خودرو احداث شده ؛ این امکان را فراهم کرده است که خودروها با سرعت بیشتری این مسیر را طی کنند و این در حالی است که موتورسواران بسیاری نیز بدون توجه به قانون از این پل استفاده و لابه لای خودروهای پر سرعت در این پل عبور می کنند و بارها باعث بروز حوادثی شده‌اند که اگر کنترل خودروها نبود، پرت شدن موتورسوار از روی پل و ایجاد تصادف در پایین پل و نیز تصادفات زنجیره‌ای خودروها در بالای پل حتمی بود.

البته چندی پیش فرمانده انتظامی استان اصفهان خبر از استقرار نیروی پلیس بر سر پل دو طبقه امام خمینی‌(ره) داد و گفت :  که برای جلوگیری از کاهش تصادفات موتورسواران در این پل با گذاشتن نیروی پلیس سر پل‌ مانع عبور موتورسواران می‌شویم ؛ اما با توجه به استقرار نیروهای پلیس در این محل همچنان موتور سواران بی‌توجه به قانون در معرض خطر مرگی قرار دارند که گویا خودشان نسبت به آن بی‌توجه‌ هستند.

 ورود مرکبان مرگ به بزرگراه‌ها

از سال گذشته با اتفاق افتادن تصادفي وحشتناك در يكي از بزرگراه‌هاي اصفهان كه منجر به كشته شدن هر 3 نفر سرنشین يك موتور شد و از آنجا که بخش عمده تصادفات منجر به فوت و جرح مربوط به موتورسواراني است كه وارد بزرگراه‌ها مي‌شوند ، فرماندهي انتظامي این استان با هماهنگي دادستاني طرحي را مبني بر "باطل كردن كارت سوخت موتورسواراني كه وارد بزرگراه‌ها مي‌شوند"، به مرحله اجرا درآورد .

باطل کردن کارت سوخت بدين ترتيب است كه شماره پلاك موتور یا خودرو متخلف يادداشت شده و به شركت نفت اعلام مي‌شود. پس از آن كارت سوخت متخلف به صورت موقت بلوكه مي‌شود تا راننده به پليس مراجعه كند كه در نهايت پس از اجراي قانون، موتور یا خودرو توقيف و فرد خاطي به مراجع قضايي معرفي مي‌شود.

پلیس راهور بر این باور است که با اجراي طرح ابطال كارت سوخت، وضعيت ايمني بزرگراه‌ها نيز در اصفهان افزايش يافته است، اما اگرچه فعال شدن پلیس بزرگراه و جلوگیری از ورود موتورسیکلت‌ها به بزرگراه‌ها، تا حد زیادی از میزان تصادات آنها کاسته اما مانعی برای ورود موتورسیکلت‌ها به بزرگراه‌ها نشده است.

 افزایش تعداد موتورسیکلت‌ها در اصفهان یکی از معضلات جدی این شهر در حوزه حمل و نقل و ترافیک است که پلیس در این راستا بیشتر بر رویکرد فرهنگی و آموزشی متمرکز شده است.

رییس پلیس راهور شهر اصفهان می گوید: در حال حاضر تمرکز پلیس برای مقابله با موتورسیکلت سواران متخلف، دریافت تصاویر آنها از طریق دوربین‌های مستقر شده در سطح شهر، استخراج شماره پلاک و باطل کردن کارت سوخت آنها است، گفت: در طول یک‌سال گذشته، کارت سوخت ۶ هزار و ۷۰۰ موتورسیکلت سوار در اصفهان به دلیل انجام تخلفات مختلف هم‌چون عبور از چراغ قرمز، خلاف جهت حرکت کردن و انجام حرکات نمایش در سطح خیابان‌ها باطل شده است.

سرهنگ رضا رضایی از باطل شدن دو هزار کارت سوخت دیگر در آینده‌ای نزدیک خبر داده و ادامه می دهد: انجام اقداماتی چون باطل کردن کارت سوخت، میزان تصادفات را از سیر صعودی به سیر نزولی رسانده است.

وی با تاکید بر فرهنگ سازی در این رابطه ، می افزاید: ۴۰ دوربین در تقاطع‌های سطح شهر و ۷ دوربین در بزرگراه‌های اصفهان فعال است و کلیه تخلفات انجام شده پس از رویت از طریق این دوربین‌ها در سیستم ثبت و با استخراج مشخصات فرد متخلف برای وی پیامک و به آدرس او ارسال می‌گردد.

يكي از مكان هاي پر تصادف شهر اصفهان بزرگراه هاست كه مجموع اقدامات صورت گرفته توسط شهرداري، پليس و اداره راه و شهرسازي باعث شد با وجود حضور مسافران تابستاني و حجم تردد خودروها در بزرگراه‌ها، ميزان تصادفات فوتي در اين نقاط به ميزان بالايي كاهش پيدا كند.

 کاهش 40 درصدی موتورها در اتوبان ها

 اكنون بيشتر بزرگراه هاي شهر اصفهان به دوربين‌هاي در حال ثبت تخلفات رانندگان مجهز بوده و در صورت تخلف، محل و ميزان جريمه اعمال شده و نمره منفي منظور شده از طريق پيامك به شماره تلفن همراه آنان ارسال يا از طريق پست به محل سكونتشان فرستاده می شود.

رئیس پلیس راهور شهرستان اصفهان می گوید: با استقرار ماموران راهور در مبادی ورودی اتوبان ها،  میزان ورود موتورسیکلت ها 30 تا 40 درصد کاهش یافته  و در نهایت شاهد کاهش 60 درصدی میزان تصادفات بوده ایم .

سرهنگ حسین غلامی تاکید می کند: هیچ مامور پلیس حق تعقیب راکبان موتورسیکلت در بزرگراه را ندارد زیرا این امر سبب ایجاد حادثه ناگوار در اتوبان های این شهر می شود .

وی تصریح می کند: باید با کمک رسانه ها به خصوص صداوسیما در با نشان دادن فیلم تصادفات ، مردم را متقاعد کنیم تا خودشان به این نتیجه برسند که پلیس با اجرای قوانین، منفعت و سلامتی را برای رانندگان به ارمغان می آورد.

اقدامات دوره‌ای پلیس برای مقابله با موتور‌سواران متخلف، جز اثربخشی چند‌روزه و موضعی، به دلیل عدم فرهنگ سازی مستمر هرگز نتوانسته از تخلفات بی‌شمار این دسته از رانندگان بکاهد و به نظر می رسد در صورتی که موتورسوارانی که مجرم شناخته می شوند، از سوی قانون به شکلی جدی مجازات شوند و توقیف موتور یا اعمال جریمه برای ترخیص موتور تبدیل به مجازات ثانوی شود، موتورسواران از قانون بهتر پیروی خواهند کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار