کد خبر: 605863
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۷
پيام كتبي رئيس‌جمهور فرانسه به روحاني
خبرهايي كه از مقامات غرب به گوش مي‌رسد نشان مي‌دهد كه برايشان نسبت به ايران همه جاده‌ها به فعاليت‌هاي هسته‌اي ختم مي‌شود. اين در حالي است كه اختلافات هسته‌اي ايران و غرب در بالاترين حالت به ابتداي دهه 1380 مي‌رسد، يعني دست كم دو دهه پس از انقلاب اسلامي.
 خبرهايي كه از مقامات غرب به گوش مي‌رسد نشان مي‌دهد كه برايشان نسبت به ايران همه جاده‌ها به فعاليت‌هاي هسته‌اي ختم مي‌شود. اين در حالي است كه اختلافات هسته‌اي ايران و غرب در بالاترين حالت به ابتداي دهه 1380 مي‌رسد، يعني دست كم دو دهه پس از انقلاب اسلامي. در چنين شرايطي سخنگوي كاترين اشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا با استقبال از سخنان حسن روحاني در مراسم تحليف روز يك‌شنبه گفت: «اگر ترديد درباره اهداف اتمي ايران برطرف شود دليلي براي وجود تحريم‌ها نمي‌ماند». چاك هيگل كه طبق معمول امريكايي زبان تندتري را انتخاب كرده، با اشاره به مراسم تحليف رئيس‌جمهور ايران مي‌گويد: «ايران بايد هرچه سريع‌تر نگراني‌هاي هسته‌اي را برطرف كند.»

به گزارش «جوان»، غرب از امريكا تا آلمان به دنبال كنش‌هاي تازه ايران پس از روي كار آمدن حسن روحاني است. اگرچه عمده تمركز خود را بر مسائل هسته‌اي گذاشته‌اند كه در اين زمينه نبايد لابي اسرائيلي را ناديده گرفت، با اين وجود ميل به تعامل با ايران در غرب كم نيست. اين پالس‌ها بيش از همه از اروپا ديده مي‌شود. بي بي‌سي در اين باره نوشت: مايكل مان، سخنگوي كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا از گفته‌هاي حسن روحاني، رئيس‌جمهور جديد ايران در مراسم تحليفش استقبال كرده و گفته است اگر شك و ترديد به اهداف اتمي ايران بر طرف شود، دليلي براي وجود تحريم‌ها نمي‌ماند. وي طي گفت و گويي گفت: ما حرف‌هاي رئيس‌جمهور جديد را شنيديم و حرف‌هاي جالبي بود. ما هميشه به شريكان خود احترام مي‌گذاريم و «مي خواهيم مذاكرات به توافق منجر شود.»

سخنگوي خانم اشتون تأكيد كرد: دليل تحريم‌ها شك و ترديدي است كه در اهداف ايران ديده مي‌شود. اگر اين شك و ترديد برطرف شود دليلي براي وجود تحريم‌ها نيست. وي با توجه به پيچيدگي تصويب تحريم‌ها و همچنين بحث برداشتن آنها تصريح كرد: اينطور نيست كه شما يك كار كنيد و همه تحريم‌ها از بين برود. براي اين كار بايد يك روند مشخص طي شود. اولاً كه توپ الان در زمين ايران است. همزمان چاك هيگل، وزير دفاع امريكا در ديدار با صفر ابي‌اف، همتاي جمهوري آذربايجاني خود ضمن اشاره به تحليف حسن روحاني، رئيس‌جمهوري جديد ايران، تأكيد كرد كه ايران بايد به سرعت به نگراني‌ها پيرامون برنامه ‌هسته‌اي خود پايان دهد. پنتاگون طي بيانيه‌اي اعلام كرد: با روي كار آمدن حسن روحاني اميدهايي هرچند توأم با ترديد در ميان دولت‌هاي غربي به وجود آمده كه شايد ايران براي حل مناقشه هسته‌اي و تنظيم روابط خود با غرب گام‌هاي جدي‌تري بردارد. اخبار منتشر شده از برخي كشورهاي غربي نشان از آن دارد كه تمايل به تعامل با ايران زياد است كه نمونه اول آن را مي‌توان در مقامات آلمان ديد كه خواهان مذاكره و تعامل بيشتر با ايران هستند. آلمان همان به علاوه يك گروه 1+5 است كه مي‌تواند در زمينه مذاكرات هسته‌اي تأثيرگذار باشد.

فرانسوا اولاند، رئيس‌جمهوري فرانسه ‏نيز به طور كتبي پيام خود را به رئيس‌جمهور ايران رساند. روز گذشته سفير فرانسه در تهران در ديدار با معاون اروپا و امريكاي وزارت امور خارجه پيام تبريك فرانسوا اولاند، ‏را خطاب به روحاني، رئيس‌جمهوري كشورمان تقديم كرد. ‏ رئيس‌جمهور فرانسه در پيام كتبي خود با اغتنام از شروع به كار دولت روحاني و توصيف مردم ايران به عنوان ‏ملتي بزرگ با تاريخ و تمدني چندين هزار ساله، افق‌هاي جديد روابط را توصيف كرد. ‏جداي از كشورهاي غربي تركيه نيز به دنبال تقويت رابطه با ايران است. به همين منظور داوود اوغلو، وزير امور خارجه اين كشور كه در مراسم تحليف دكتر حسن روحاني شركت كرده بود و پيام رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير تركيه را به رئيس‌جمهور ‏ايران رساند، وي را براي سفر به تركيه دعوت كرد. همچنين رياض المالكي وزير امورخارجه تشكيلات خودگردان درديدار با اسحاق جهانگيري معاون اول رياست جمهوري پيام كتبي ابومازن به رئيس‌جمهور منتخب كشورمان را تسليم وي كرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار