ماه رمضان امسال در حالي رو به پايان است كه طرح اذان تا اذان هم كه چند سالي است در راستاي افزايش مخاطبان سينماها در اين ماه مبارك به اجرا درميآيد، نتوانسته گره كور كمبود مخاطب سينما را بگشايد.
اكران ماه رمضان امسال برخلاف سالهاي گذشته، تنها با يك گزينه جديد كليد خورد و اين گزينه هم اولين ساخته شكر خدا گودرزي به نام «گهوارهاي براي مادر» بود؛ فيلمي كه داستان زندگي دختري را روايت ميكرد كه در رشته علوم حوزوي تحصيل ميكرد اما بيماري مادرش مسير زندگي او را به ناگاه تغيير و او را در دوراهي يك تصميم بزرگ قرار ميدهد. «گهوارهاي براي مادر» با ريتم كند و كشدارش اما نتوانست توجه مخاطبان را به سمت سينما باز گرداند و در واقع بودن يا نبودنش در فهرست فيلمهاي رمضاني امسال سينما تغيير چنداني در جدول فروش ايجاد نكرد. از ميان گزينههاي ديگري كه پيش از ماه رمضان بر پرده جاي داشتند، تنها فيلم «گذشته» اصغر فرهادي و «چه خوبه كه برگشتي» داريوش مهرجويي بود كه در ميان ساير گزينهها فروش مناسبي را از آن خود كردند. البته فروش فيلم فرهادي در حالي بود كه اين فيلم به زبان خارجي ساخته شده بود و با زيرنويس در سينماهاي كشور اكران شد اما با تمام اين قضايا، «گذشته» فرهادي لقب پرفروشترين فيلم روي پرده را به خود اختصاص داد. در كنار «گذشته» و «چه خوبه كه برگشتي»، «خود زني» احمد كاوري و «زبان مادري» قربان محمدپور هم از فيلمهايي بودند كه پيش از آغاز ماه رمضان به پرده سينماها رفتند و در طول اين ماه هم مهمان سينماها بودند؛ فيلمهايي كه در نهايت حتي نتوانستند حداقل انتظار سازندگانشان را هم برآورده سازند.
با تمام اين تفاسير ماه رمضان امسال در حالي روزهاي پاياني خود را سپري ميكند كه طرح اذان تا اذان و استفاده از تمهيد بليت نيم بها براي سينما هم نتوانست نظر مخاطبان را به سمت سالنها باز گرداند و اين عدم استقبال تا به آنجايي پيش رفته است كه مديران هم از اجراي اين طرح پشيمان شدهاند. در هر حال اما اميد است كه با آغاز اكران گزينههاي عيد فطر كه در آن نامهايي مانند «هيس دخترها فرياد نميزنند» پوران درخشنده كه لقب محبوبترين فيلم سي و يكمين جشنواره فيلم فجر را هم به خود اختصاص داده، «دهليز» بهروز شعيبي و «هيچ كجا، هيچ كس» ابراهيم شيباني، تغيير در ركود اين روزهاي سينماي كشور ايجاد شود.