کد خبر: 601797
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۵
گام‌هاي مديريت شهري پايتخت براي استفاده از انرژي‌هاي پاك
با توجه به گسترش شهرها مصرف انواع انرژي نيز در فضاهاي عمومي و شهري در حال گسترش است.
بهروز يانچشمه
 با توجه به گسترش شهرها مصرف انواع انرژي نيز در فضاهاي عمومي و شهري در حال گسترش است. از روشنايي معابر گرفته تا سيستم‌هاي گرمايشي براي سرويس‌هاي بهداشتي و مراكز عمومي، در حال حاضر در كشورهاي توسعه يافته به خصوص شهرها استفاده از انرژي‌هاي تجديدپذير و انرژي خورشيدي در اولويت قرار گرفته است. براين اساس و به منظور صرفه‌جويي و كاهش هزينه‌ها شهردار تهران نيز چندي است دست به كار شده تا بتواند از اين انرژي‌ها به بهترين شكل ممكن استفاده كند.

از آنجايي كه شهرداري به عنوان بزرگ‌ترين دستگاه خدمت‌رساني ‌بايد در بسياري از حوزه‌ها خدمات شبانه‌روزي ارائه كند، بهره‌گيري از انرژي خورشيدي مي‌تواند جايگزين مناسبي براي انرژي سوختي و فسيلي و الكتريكي باشد و به دليل آنكه بسياري از معابر، ايستگاه‌هاي اتوبوس و ساختمان ارائه‌دهنده خدمات بايد خدمات شبانه‌روزي ارائه كنند، بنابراين لازم است تا با اين حجم مصرف انرژي كه بيشتر آن هم از انرژي الكتريكي حاصل مي‌شود، اقدام اساسي صورت گيرد. به واقع روي آوردن به مصرف انرژي‌هاي نو در شهرداري تهران گامي اساسي است و مي‌تواند ضمن كاهش مصرف سوخت و هزينه‌ها به محيط زيست شهري كه دائماً در معرض تخريب قرار دارد، كمك شاياني كند.

    دستگاه‌هاي عمومي پيشگام در مصرف انرژي‌هاي نو

 به منظور تأمين انرژي مورد نياز در فضاهاي عمومي و معابر شهري، شهرداري در بخش‌هاي كوچك‌تر يعني شهرداري مناطق و نواحي عزم خود را جزم كرده است تا به سمت انرژي‌هاي پاك و نو گام بردارد.
براين اساس استفاده از انرژي‌هاي پاك همچون انرژي خورشيدي و ساير انرژي‌ها همچون توليد برق از شيرابه‌هاي زباله‌ها گامي است كه شهرداري چند سالي است بر آن اهتمام داشته و مسير رو به جلويي را طي كرده است تا به حفظ محيط زيست شهري كمك كند. در اين زمينه مهدي كفايي‌محمد‌نژاد، شهردار ناحيه 3 منطقه 13 معتقد است: موقعيت شهر تهران به گونه‌اي است كه مي‌توان از انرژي خورشيدي به بهترين شكل ممكن استفاده كرد. وي در اين زمينه گفت: بسياري از مكان‌ها و فضاهاي عمومي شهري همچون معابر، بزرگراه‌ها، پارك‌ها، ايستگاه‌هاي اتوبوس، سرويس‌هاي عمومي و بهداشتي و حتي ساختمان‌ها همچون سراها و ساختمان‌هاي شهرداري بستر لازم را دارا هستند كه از انرژي خورشيدي بهره‌مند شوند.
وي تأكيد كرد: گام برداشتن به سوي انرژي خورشيدي توسط دستگاه‌هاي عمومي ارائه‌دهنده خدمات علاوه بر كاهش هزينه‌ها مي‌تواند الگوسازي باشد براي ساير دستگاه‌ها در بهره‌مندي از سيستم‌هاي خورشيدي در تأمين انرژي مورد نياز.
محمدنژاد با اشاره به حفظ محيط زيست شهري يادآور شد: از آنجايي كه مصرف انرژي در فضاهاي عمومي بسيار زياد و با هزينه بسياري همراه است، مي‌توان با جايگزين ساختن انرژي خورشيدي به جاي ساير انرژي‌ها ضمن كمك به محيط زيست شهري، در يك دوره زماني هزينه بالاي استفاده از سيستم تأمين انرژي خورشيدي را تأمين كرد.

شهردار ناحيه 3 منطقه 13 يادآور شد: در حال حاضر استفاده از دو عدد دستگاه آبگرمكن خورشيدي در ساختمان اين شهرداري در دستور كار قرار گرفته و قرار است در آينده نزديك بخش زيادي از انرژي ساختمان ناحيه نيز از اين انرژي تأمين شود، براين اساس اقدامات لازم در حال پيگيري توسط كارشناسان است. محمدنژاد بهره‌گيري از انرژي‌هاي پاك در سطح ناحيه 3 را از اولويت‌ها خواند و گفت:‌ در صورت تأمين اعتبارات لازم استفاده از انرژي پاك در تمامي ساختمان‌ها و فضاهاي عمومي و خدماتي جايگزين مصرف ساير انرژي‌ها خواهد شد.
وي گفت: در شرايط حاضر كه مصرف انرژي در كشور ما بالاست، گام برداشتن به سوي مصرف انرژي خورشيدي در تأمين روشنايي معابر، پارك‌ها و ساير فضاهاي عمومي مي‌تواند سبب صرفه‌جويي در هزينه شده و زمينه را براي استفاده از هزينه‌هاي صرفه‌جويي شده در ارائه خدمات بيشتر به شهروندان فراهم سازد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار