چهارشنبه گذشته فدراسيون بينالمللي كشتي (فيلا) طي يك نامه به فدراسيون كشتي كشورمان اعلام كرد كه اساسنامه فدراسيون ايران مغاير با اساسنامه فيلاست.به اين ترتيب تلاشهايي كه از جانب برخي براي برگزاري انتخابات رياست فدراسيون كشتي برگزار ميشد نافرجام ماند تا آنها كه ميخواستند به هر قيمت ممكن صندلي و كرسي ديگري براي خود دست و پا كنند، دست خالي بمانند.
در نامه فيلا اشاره شده كه برخي بندهاي اساسنامه فدراسيون كشتي مغاير اساسنامه فيلاست اما مهمترين نكتهاي كه فدراسيون بينالمللي كشتي ذكر كرده است اين است كه: دخالت دستگاههاي دولتي شما در مجمع فدراسيون كشتي از موارد مغايرت با اساسنامه فيلاست كه بايد اصلاح شود، برگزاري انتخابات رياست فدراسيون با اين اساسنامه موجب تعليق كليه فعاليتهاي كشتي ايران از سوي فيلا خواهد شد.
به اين ترتيب ميتوان به وضوح ديد كه چگونه عدهاي تيشه برداشته و به ريشه ورزش ميزنند، عدهاي كه مدتي كمتر از يك ماه ديگر بر مسند رياست ورزش تكيه ميزنند و بايد بروند و روي همين حقيقت است كه ميخواهند هر طور شده خود و آدمهايشان را در بدنه ورزش حفظ كنند.
بحث انتخابات و اصلاح اساسنامه كشتي تنها يكي از موارد است، همه خوب ميدانند كه اين مشكل گريبانگير تمامي رشتههاي ورزشي و حتي كميته ملي المپيك است. وزارت ورزش با دخالتهاي بيمورد و سليقهاي خود در امر فدراسيونها شرايطي را فراهم كرده كه امروز نه كشتي كه تمام ورزش كشور با خطر تعليق روبهرو است.
بركناري چند رئيس فدراسيون، برگزاري انتخابات رياست چند فدراسيون ديگر بدون هماهنگي و حضور نماينده كميته ملي المپيك و اصرار و پافشاري روي اشتباهات ريز و درشت همه باعث شده تا با پشت سر گذاشتن چيزي حدود يك سال از المپيك لندن هنوز نه اساسنامهاي اصلاح شده باشد و نه انتخاباتي مطابق استانداردهاي كميته بينالمللي المپيك برگزار شده باشد. جالبتر اينكه وزارتنشينان، به خصوص شخص وزير و معاون همه كارهاش، هر بار كه صداي اعتراضي بلند شده يا كسي خطر را گوشزد كرده فوراً همه را، به خصوص مطبوعات و رسانهها را متهم به حاشيهسازي و شايعه پراكني كردهاند.
خب اين هم دليلي از سوي يكي از فدراسيونهاي بينالمللي است كه توقف اين همه دخالت و اعمال سليقه را از سوي وزارت ورزش خواستار شده، هر چند كه ميتوان انتظار داشت كه مطابق هميشه اين هم نوعي شايعه پراكني و حاشيهسازي عنوان شود ولي ميتوان خواهش كرد، ميتوان تمنا كرد كه مسئولان وزارت ورزش در اين روزهاي آخر حضور در ساختمان وزارت دست از لجاجت و جاهطلبي بردارند و ورزش را به حال خود بگذارند.
نامهاي كه فيلا ارسال كرده، حجت را بر اهالي كشتي و تمام ورزش از وزارت گرفته تا كميته ملي المپيك و فدراسيونها تمام كرده است، پس چه بهتر كه آقايان مسئول قدري به خود بيايند و بيش از اين اسباب تعليق ورزش ايران را فراهم نكنند. فراموش نكنيم كه ما امروز در واليبال، فوتبال، كشتي، بسكتبال، دو و ميداني، رشتههاي رزمي و ... حرفهاي بسيار زيادي براي گفتن داريم كه با كج سليقگي آقايان ميتواند تمامي زحمات كشيده شده بر باد برود.