باشگاه خبرنگاران: حمید رضا حاجی بابایی گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که از سال 90 نهایی و قانونی شد امسال با 40 سیاست به اجرا درآمد این سند 5 زیر نظام دارد که تحت عنوان 5 سند زیر مجموعه سند تحول بنیادین است که یکی از مهم ترین آن ها برنامه درسی ملی است.
این برنامه طی 6 سال تحقیق و پژوهش و بعد از طی مراحل قانونی در 42 ماه پیگیری جدی تدوین شده و آماده کردنش تا روز 28 اسفند 91 به طول انجامید.
وی ادامه داد: سند برنامه درسی ملی برنامه ای جامع برای یاد دهی و یادگیری و هر آن چه یاد دهی و یادگیری در آموزش و پرورش است در آن وجود دارد که این سند به موارد بسیار مهمی اشاره شده است.
حاجی بابایی افزود: سند برنامه درسی ملی از 5 عنصر علم، ایمان، عمل، اخلاق و تفکر تشکیل شده و دانش آموزان باید این 5 عنصر را در هر پایه در 4 عرصه رابطه با خود، خدا، خلق و خلقت در 11 حوزه یادگیری تفکر و حکمت ، معارف و تربیت بدنی، سلامت ریاضی، ادبیات زبان خارجی و ... بیاموزد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این روش های تدریس تحت پوشش برنامه درسی ملی اظهار داشت: بر اساس این برنامه کتب درسی نوشته خواهد شد مثلاً در سال اول ابتدایی در دروس ریاضی، ورزش و ... مشخص می شود که دانش آموزان چه چیزی را و چه طور بیاموزد.
حاجی بابایی گفت: در این سند روش های تدریس دگرگون شده و کتب از حفظ محوری به تفکر محوری تغییر می کند به طوری که باید از طریق فهم دانش آموز جلو برویم و کلاس درس از حالت مخاطب و شنوده به حالت گفتگو و بحث تبدیل شود.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: فناوری های جدید، هوشمند سازی و آموزش دانش آموزان از طریق سمع و بصر و شنوایی بینایی، گردش علمی و .. به کار می آید و ساعات تفریح در ساعات درسی و غیر درسی و آموزش ضمن خدمت معلمان و مهندسین نیروی انسانی تغییر می کند.
وی افزود: در این سند روش های تدریس ، کلاس داری، کتب و ... مورد تحول قرار می گیرد و در تمام پایه ها کتب منطبق با برنامه درسی ملی تولید می شود.
** تغییر کتب پایه سوم دبیرستان و اول متوسطه اول از مهر ماه
حاجی بابایی همچنین از تغییر کتب پایه سوم دبیرستان و اول متوسطه اول از مهرماه سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: در این سند بیش از گذشته به زبان های خارجی، انگلیسی و عربی توجه شده و به دنبال آن هستیم که زبان را به محسوسات نزدیک کنیم.
وی ادامه داد: بر اساس این سند روش های تدریس زبان همان روش هایی خواهد بود که در کانون زبان داریم تا دانش آموزان با شوق بیشتری به فراگیری زبان بپردارند .