کد خبر: 502135
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۱ - ۰۵:۱۱
به رغم مزاياي قابل توجه نوسازي خودروهاي فرسوده رخ داده است
در شرايطي كه طي ساليان اخير بسياري از مسئولان از شهروندان تقاضا كرده‌اند با استفاده از وسايل حمل و نقل عمومي به ويژه اتوبوس و تاكسي‌ها به رفت و آمدهاي درون شهري بپردازند، اما فرسودگي و همچنين نبود وسايل حمل و نقل عمومي طي اين سال‌ها مردم و رانندگان وسايل حمل و نقل عمومي را از استفاده بهينه از وسايل حمل و نقل عمومي نااميد كرده است! 

بي‌ترديد استفاده از وسايل حمل و نقل عمومي جدا از كاهش بار ترافيك و معضل تك‌سرنشيني نقش بسزايي در كاهش آلودگي هوا نيز دارد، اما مشكل درست از جايي آغاز مي‌شود كه يك پاي حمل و نقل عمومي كلانشهر‌ها نيز مي‌لنگد و همين عامل سبب شده تا بسياري از مردم ترجيح دهند به جاي استفاده از وسايل حمل و نقل عمومي، از ماشين‌هاي شخصي استفاده كنند. 

تمام مزاياي خداحافظي با خودروهاي فرسوده
در همين ارتباط رئيس فراكسيون شهري مجلس در گفت‌وگو با «جوان» مي‌گويد: گسترش آلودگي هواي پايتخت و ديگر كلانشهرها طي ساليان اخير و روند فعلي و افزايش آلودگي هوا، لزوم توسعه سيستم حمل و نقل عمومي را بيش از گذشته حساس كرده است. در اين ميان نيز نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي اعم از تاكسي، اتوبوس و ون از اهميت بالايي برخوردار است و تأثير شاياني در كاهش آلودگي هوا دارد. 

مهرداد بائوج لاهوتي مي‌افزايد: متأسفانه با وجود اهميت نوسازي تاكسي‌ها و اتوبوس‌ها، هم اكنون بيش از ۸۰ درصد آلودگي‌هاي شهرهاي بزرگ مربوط به وسايل حمل و نقل عمومي فرسوده است و نوسازي آنها با روندي كند صورت مي‌گيرد و مدتي هم هست كه روند نوسازي كلاً تعطيل و همين، سبب افزايش چشمگير غلظت آلاينده‌ها در هواي كلانشهرها شده است.
وي خاطرنشان مي‌كند: با نوسازي ناوگان حمل‌و‌نقل عمومي به ويژه تاكسيراني علاوه بر كاهش آلودگي هوا، ترافيك نيز كاهش مي‌يابد و تردد در سطح شهر به ويژه پايتخت با سهولت بيشتري صورت مي‌گيرد. 

رئيس فراكسيون شهري مجلس اظهار مي‌كند: چنانچه طرح جديد اعطاي وام ۱۰ ميليوني با سود ۴ درصد براي خودروهاي فرسوده اجرايي شود مي‌توان شاهد نوسازي بخش ديگري از تاكسي‌هاي فرسوده بود و از چند سال گذشته اين طرح در دستور كار مديران حمل و نقل شهري قرار گرفته است.
لاهوتي در پاسخ به اين سؤال كه سن دقيق فرسودگي براي ناوگان حمل و نقل عمومي چند سال است، مي‌گويد: در قانون برنامه پنجم توسعه سن خودروهاي فرسوده براي خودروهاي سواري ناوگان حمل ونقل عمومي زير پنج سال و براي كاميون و اتوبوس زير ۱۰ سال است. در قانون ياد شده سن فرسودگي در مورد ساير وسايل حمل‌و‌نقل عمومي نظير هواپيما زير ۱۵ سال است كه در اين خصوص با توجه به مشكلات موجود در در زمينه تحريم‌ها اين ميانگين در كشور به ۲۲ سال رسيده است. 

لزوم تسهيل وام براي نوسازي

بي شك براي حل معضل آلودگي هوا و همچنين نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي لازم است مسئولان هرچه زودتر روندي را اتخاذ كنند تا رانندگان تاكسي‌ها و ون‌هاي شهري بتوانند از وام‌هاي كم‌بهره نهايت استفاده را برده و با نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي مردم براي استفاده از اين وسايل هرچه بيشتر ترغيب شوند. 

اين خواسته نه تنها از سوي شهروندان طي ساليان اخير مطرح شده، بلكه رانندگان تاكسي‌هاي شهري نيز تمايل بسيار زيادي به نوسازي خودروهاي خود و ارائه خدمات بهتر به مردم دارند. هرچند نبايد از اين نكته غافل شد كه با نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي، كمك شاياني نيز به صرفه‌جويي در بنزين مي‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار