کد خبر: 500923
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۰
همین حالا که همگی زنده هستیم، آفتاب مثل همیشه طلوع کرده و احتمالا امشب هم سر جای خودش بر مي‌گردد و شما این مطلب را مي‌خوانید. اجازه دهید به ۱۲-۱۳ سال قبل برگردیم. سال‌هايي که تنها ۷ درصد از خانوارهای شهری ایران کامیپوتر داشتند، در تحقیقات دانشجویی بعضا منبع «اینترنت» نوشته مي‌شد و مثل حالا نبود که نزدیک ۵۰ درصد خانوارهای ایرانی کامپیوتر دارند.

شایع شده بود که سال ۲۰۰۰ دنیا به آخر خواهد رسید. چطور؟ چون دنیا کامپیوتری شده و کامپیوترهای سراسر جهان در سال ۲۰۰۰ دچار مشکل خواهند شد. انبوه مطالب و نوشته‌ها منتشر شد، مصاحبه‌هايي در تایید و رد این احتمال، همه با نگرانی به ساعت خیره شده بودند، سال ۲۰۰۰ بالاخره تحویل شد، هیچ اتفاقی هم نیفتاد! هیچ کامپیوتری دچار مشکل نشد که به تبع آن دنیا هم مشکل‌دار شود. حالا دوازده سال از آن روزها گذشته و اینبار به پایان سال ۲۰۱۲ نزدیک مي‌شویم، سالی که دوباره همان ماشینی که سال ۲۰۰۰ را پایان جهان نامیده بود به کار افتاده و مي‌گوید اینبار پایان جهان اتفاق خواهد افتاد. ابزار این پایان البته فرق کرده است. اگر سال ۲۰۰۰ ابزار گیج شدن کامپیوترها بود، در سال ۲۰۱۲ ابزار‌هاي اصلی اینها هستند: «نوستراداموس»، «طوفان خورشیدی» و «مایاها». اول نوستراداموس را بشناسیم:
نوسْتِرآداموس (به فرانسوی: Nostradamus) با نام واقعی میشِل دو نُسْتْرِدام (Michel de Nostredame) (زاده ۱۴ یا ۲۱ دسامبر ۱۵۰۳-درگذشته ۲ ژوئیه ۱۵۶۶) عطار و پیشگوی اهل فرانسه بود. بسیاری از حوادث و جنگ‌های آینده، پس از اتفاق افتادن، پیشگوییشان به وی منسوب شده است. تا این لحظه، حادثه‌ای قبل از وقوع با استناد به آثار وی پیش‌بینی نشده‌است.
از سال ۱۵۵۴، نوسترآداموس یادداشت‌های خود را به صورت رباعی (دوبیتی) نوشت. صد رباعی نخست را با نام «سِنتِریِ نخست» یا «نخستین صدگانه» یا «صد شعر»، در ۱۵۵۵ منتشر کرد. در سرآغاز این رباعی‌ها که خطاب به پسرش سزار نوشته است؛ تاکید می‌کند که سرنوشت بشر و آینده جهان را از روی حرکات ستارگان می‌توان پیش‍‌گویی نمود و اینکه هر رباعی او گویای رخدادی است که در آینده دور یا نزدیک رخ خواهد داد.
تعداد این پیشگویی‌ها که بیشتر به صورت رباعی‌ است به ۹۶۵ عدد می‌رسد. علاوه بر این رباعی‌ها او ۵۶ مُسَدَس (شش بیتی) هم دارد. به‌طور کلی او در بیش از یک هزار رباعی و مسدس، رخدادهای برجسته گیتی را تا پایان سال ۱۹۹۹ میلادی پیش‌بینی کرده‌است. نوسترآداموس قید می‌کند که در پیشگویی‌هایش رمزها و محاسبه‌هایی دارد که هر کس توانایی درک آنها را ندارد. این رمزها را او در نامه‌ای‌ که به «هانری دوم» پادشاه فرانسه نوشته، توضیح داده است. کسانی که نوشته‌های نوسترآداموس را ترجمه و تفسیر می‌کنند تاریخ‌های آن را با استناد به این نامه استخراج می‌کنند.
نوسترآداموس، افزون بر پیش‌گویی‌های صدگانه، مجموعه‌ای به نام «پرساژ» (persage) هم دارد که به همان معنای پیش‌گویی و تفأل است، در این مجموعه ۱۴۱ پیش‌گویی به صورت رباعی آمده‌است که به ماه‌های گوناگون سال تقسیم شده‌است.
پيشگويي نادرست نوستراداموس
جالب است كه پيشتر گفته مي‌شد بر اساس نظر نوستراداموس پايان جهان در سال ۳۷۹۷ ميلادي رخ خواهد داد؛ حال چگونه اين تاريخ بيش از يك‌هزار سال طي فقط چند سال اخير عقب‌تر كشيده شده است! بسياري از دانشمندان به لحاظ سطحي و مبتذل بودن بحث نوستراداموس وارد اين حوزه نشدند، اما برخي نيز با نگاه به وسعت مقبوليت تفكرات وي از سوي عوام، دست به روشنگري‌هايي در مورد او زدند. ويل دورانت نويسنده كتب معروف: تاريخ تمدن، لذات فلسفه، تاريخ فلسفه و... در مورد نوشته‌ها و اشعار نوستراداموس معتقد است: چنان ماهرانه در لفاف ابهام پيچيده شده بود كه هر سطر آن مي‌توانست تقريبا بر هر واقعه‌اي از تاريخ آينده انطباق يابد. دورانت درمورد او مي‌نويسد: كتاب نوستراداموس مشتمل بر صدها فقره پيشگويي به زبان فرانسه گنگ و مبهم و قابل تفسير و تاويل‏‌هاي متفاوت و حتي متعارض است. او در اين كتاب به پيشگويي حوادث از نيمه سده شانزدهم تا «پايان جهان» پرداخته و به ‏زعم او، در سال ۳۷۹۷ ميلادي رخ خواهد داد. مطالب كتاب «چنان ماهرانه در لفاف ابهام پيچيده شده بود كه هر سطر آن مي‌توانست تقريبا بر هر واقعه‌‏اي از تاريخ آينده انطباق يابد.» (ويل دورانت، تاريخ تمدن، ترجمه فريدون بدره‏اي و ديگران، تهران: سازمان انتشارات و آموزش انقلاب اسلامي، ۱۳۶۸، ج ۶، ص ۱۰۱۴)
مبلغان نوستراداموس مدعي‏‌اند كه او اعدام چارلز اوّل، پادشاه انگليس، و لويي شانزدهم، پادشاه فرانسه، آتش‏‌سوزي سال ۱۶۶۶ لندن، ظهور و سقوط ناپلئون اوّل، ظهور هيتلر و بسياري از حوادث ديگر را پيش‏‌بيني كرده است. اين در حالي است كه نوستراداموس از پيشگويي نزديك‏‌ترين حوادث زمانش عاجز بود. به‏ نوشته ويل دورانت، «نوستراداموس براي شارل نهم عمري نود ساله پيشگويي كرد كه ده سال بعد در ۲۴ سالگي زندگي را بدرود گفت.» (همان مأخذ، ص ۱۰۱۳) شارل نهم: پادشاه فرانسه از دودمان والوا، نوستراداموس ـ كه هم عصر او بود ـ براي او عمري ۹۰ ساله پيش بيني كرده بود، اما دوران حكومت او از ۵ دسامبر ۱۵۶۰ آغاز و در ۳۰ مه ۱۵۷۴ پايان يافت. شارل دوم كه متولد ۲۷ ژوئن ۱۵۵۰ ميلادي بود، در ۳۰ مه ۱۵۷۴ (در ۲۴-۲۵ سالگي) سرانجام اشتباها به وسيله مادرش به قتل رسيد. كاترين دو مديسي در حالي كه قصد داشت داماد خود هانري دوناوار را به وسيله يك كتاب آغشته به سم به قتل برساند به علت يك اشتباه باعث قتل پسر خود شد.
تاريخ و نوستراداموس؟
نكته ديگر كه ظاهرا از نظر برخي از رواج دهندگان پايان جهان ناديده گرفته شده است، اينجاست كه اصلا وجه بارز و متمايز رباعيات و اشعار نوستراداموس كه پيشگويي‌هايش را با آنها مكتوب كرده است، اينجاست كه هچ تاريخي براي آنها ذكر نشده است. تمامي نوشته‌ها تا حد زيادي مبهم و مخدوش و بدون تاريخ هستند، اين هم يك شگرد ماهرانه است، براي آنكه بتوان هر رخدادي را كه با سليقه مخاطب جوردرمي‌آيد جاي پيشگويي، گذاشت!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار