کد خبر: 500647
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
تهران و خارطوم توافق كردند
باران فاطمي
 اين خبر تاثيري جدي در سودان جديدي كه روزي با اهداف سوء و به دست رژيم صهيونيستي دو تكه شد، دارد. چون به این ترتیب تهران وارد حیاط خلوت دریایی اسراییل و یک گام به دیمونا نزدیک تر شد.
به گزارش «جوان»، در حالي كه تا پيش از جدا شدن سودان همه تلاش‌هاي رژيم صهيونيستي براي كشاندن حكومت مركزي سودان به سمت خود بود، پس از جدا شدن سودان به دو قسمت حكومت مركزي خارطوم گرايش بيشتري به سمت ايران پيدا كرده است.
 اين درست عكس نتيجه‌اي است كه رژيم صهيونيستي مي‌خواست از دو تكه شدن سودان بگيرد. در همين راستا گروه‌هاي شورشي سودان مدعي شدند خارطوم به تهران اجازه تاسيس پايگاه نظامي دريايي در درياي سرخ را داده است. یک منبع آگاه در گفت‌وگو با «جوان» این خبر را تایید کرد. تاسیس این پایگاه نظامی به معنای حضور ایران در حیاط خلوت دریایی اسرائیل است. مسئله ای که به هیچ وجه خوشایند مقامات صهیونیستی نیست، به این ترتیب ایران یک گام به دیمونا نزدیک تر شد و از آن مهمتر اينكه بدون واسطه سرزميني، از راه دريا به سرزمين‌هاي اشغالي متصل شده است. این درحالی است که فاصله میان دیمونا و بندر دریایی پورت سودان در دریای سرخ ۲ هزار کیلومتر است.
روزنامه سوداني «حريت» در مطلبي به نقل از يك منبع از شورشيان سودان كه نامي از وي بيان نشده، مدعي شد، دولت خارطوم براي ساخت يك پايگاه نظامي ايراني در ساحل اين كشور با تهران به توافق رسيده است. از سوي ديگر، يك پايگاه خبري ضد دولتي سودان با نام «الراكوبا» نيز به نقل از يك گروه شورشي سودان با نام جنبش عدالت و تساوي مدعي شد كه عمر البشير، رئيس‌جمهور سودان براي تاسيس يك پايگاه دريايي در بندر سودان يا جاي ديگري در درياي سرخ، با سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران به توافق رسيده است.
دو ناو دريايي ايران شنبه صبح در بندر سودان پهلو گرفتند. «محجوب حسين»، سخنگوي گروه شورشي جنبش عدالت و تساوي پس از اين مسئله مدعي شده بود، هدف از اعزام كشتي‌هاي جنگي ايران آن هم دو بار در عرض ماه‌هاي اخير، ارسال پيام به اسرائيل نيست بلكه هدف آن سنجش واكنش منطقه‌اي به ايجاد پايگاه نظامي ايران در درياي سرخ است.
ژنرال «السوارمي خالد سعد»، سخنگوي ارتش سودان هم جمعه اعلام كرد، ورود ناوهاي ايراني بخشي از تبادل نظامي با ايران است. به گفته او، اين كشتي‌ها قرار است به مدت سه روز در بندر سودان بمانند و در اين مدت، بازديد عموم از آنها آزاد است. روزنامه «جروزالم پست»‌ با نقل مطالب فوق مدعي شد: ايران با گسترش حضور دريايي خود در سودان و درياي سرخ، مزاياي متعددي به دست مي‌آورد؛ نظير مقابله با دزدان دريايي سومالي در خليج عدن و كنترل مسير دريايي درياي سرخ و كنترل بخشي از كانالي كه ايران از طريق آن براي حماس در نوار غزه سلاح ارسال مي‌كند. علاوه بر اين، حضور دريايي ايران در بندر سودان، عربستان سعودي را نيز آشفته خواهد كرد.
از سوي ديگر سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه و علي نفيع، دستيار رئيس‌جمهوري سودان، روز جمعه در ديدار با همديگر راه‌هاي گسترش روابط و همكاري‌هاي دوجانبه را بررسي و بر ضرورت تلاش در اين راستا تأكيد كردند. حالا توجه اسرائيل هم به سودان افزايش پيدا كرده است. شبكه تلويزيوني الميادين گزارش داد، اسرائيل به طور غيرمستقيم بندر پورت سودان را در محاصره خود قرار داده است. عمليات نظامي اسرائيل به داخل شهر پورت سودان رسيد و دو نفر از بازرگانان بزرگ اين شهر ترور شدند.
همچنين مقام‌هاي سودان از به دام انداختن يك كركس خبر داده و اعلام كردند كه اين پرنده از سوي رژيم‌صهيونيستي براي انجام يك مأموريت جاسوسي تجهيز و به اين كشور ارسال شده است. روزنامه بريتانيايي ديلي تلگراف به نقل از رسانه‌هاي اسرائيلي از كشف اين پرنده جاسوس در منطقه «كرينك» در شهر دارفور سودان خبر داد. روزنامه اسرائيلي هاآراتص نيز در اين باره نوشت كه مقام‌هاي سودان طي تحقيقات انجام شده بر اين پرنده به اين نتيجه دست يافتند كه اين كركس به سيستم موقعيت‌ياب جهاني (جي پي اس) مجهز بوده كه قادر است با استفاده از انرژي خورشيدي، تصاوير ضبط شده خود را به وسيله ماهواره‌ها ارسال كند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار