کد خبر: 454886
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۰ - ۰۷:۱۷

اين موضوع را مقام‌هاي امريكايي و چندين منبع مطلع تأييد كرده‌اند.
به گزارش جوان آنلاين به نقل از لس‌آنجلس‌تايمز، يك منبع آگاه كه خود را از كارگزاران سيا در بيرو‌ت معرفي كرده، مي‌گويد «وضعيت بيروت از كنترل خارج شده است»، به گفته اين منبع كه به خاطر مسائل امنيتي خواست نامش فاش نشود، تا كنون ده‌ها عامل سيا در لبنان شناسايي شده‌اند ولي مقام‌هاي امريكايي چنين آمار و ارقامي را قبول نمي‌كنند. البته مقام‌هاي امريكايي تأييد مي‌كنند كه بعضي از عمليات‌هاي سيا در بيروت طي تابستان گذشته به حال تعليق درآمده، ولي هنوز معلوم نيست كه كل عمليات‌هاي سيا در بيروت از سر گرفته شده است يا نه؟ امريكا بيروت را يكي از اماكن كليدي زير نظر گرفتن نا آرامي‌هاي خاورميانه قلمداد مي‌كند.
طي ماه‌هاي اخير چندين مقام سيا درباره اوضاع لبنان به كميته اطلاعات مجلس نمايندگان امريكا توضيح داده‌اند و مايك روگرز رئيس اين كميته هم اخيراً براي بررسي اوضاع و گفت‌وگو با مأموران سيا به بيروت سفر كرده ولي اعضاي كميته اطلاعاتي همچنان خواستار دانستن اين مطلب هستند كه آيا سيا در عمليات‌هاي خود كارهاي احمقانه و كثيفي انجام داده كه منجر به فاش شدن روش‌ها و منابع حساس آن در لبنان شده است؟
يك منبع امريكايي معتقد است كه مأموران موقعيتي سيا در مواردي با عوامل لبناني اين سازمان در رستوران‌هاي محلي لبنان ملاقات‌هايي داشته‌اند كه اين ملاقات‌ها باعث شده كه حزب‌الله و مقام‌هاي لبناني عوامل لبناني كه به سيا كمك مي‌كنند را شناسايي كنند. اين در حالي است كه مقام‌هاي امريكايي قوياً چنين سناريويي را رد مي‌كنند. همچنين گفته مي‌شود رئيس عملياتي سيا در لبنان در يك ايميل به عوامل محلي خود هشدار داده كه از تلفن همراه استفاده نكنند زيرا امكان شناسايي آنها از اين طريق وجود دارد ولي مقام‌هاي امريكايي اين ادعا را هم رد مي‌كنند و مي‌گويند عوامل سيا در لبنان از تلفن‌هاي همراهي استفاده مي‌كنند كه فقط مي‌توانند از طريق آنها با رابطانشان تماس بگيرند نه كس ديگر.
طي سال ۲۰۰۷ حزب‌الله و سرويس امنيت داخلي لبنان توانستند با استفاده از يك نرم‌افزار، تماس‌هاي موبايلي عوامل اطلاعاتي موساد را تحليل و ارزيابي و با استفاده سوابق اقامتي آنها، شبكه‌اي از متهمان به جاسوسي براي اسرائيل را شناسايي كنند. در سال ۲۰۱۰، مقام‌هاي ضد اطلاعات امريكايي به مأموران اطلاعاتي خودشان در لبنان تأكيد كردند كه ممكن است آنها نيز به روش مشابهي رد‌گيري شوند ولي رئيس عملياتي سيا در لبنان اين هشدار‌ها را ناديده گرفت. يك منبع سيا مي‌گويد: «او مي‌گفت لبناني‌ها با ما دوستند و عليه ما دست به چنين كاري نمي‌زنند.»
لس‌آنجلس‌تايمز از ذكر نام اين رئيس عملياتي سيا خودداري مي‌كند زيرا او همچنان مأمور مخفي محسوب مي‌شود. او هنوز هم در مقر عملياتي سيا عليه حزب‌الله، نقش نظارتي دارد. سيا هم از دسترسي به او براي اظهار نظر خودداري مي‌كند.
يك مقام امريكايي مي‌گويد: «حزب‌الله يك دشمن كاملاً پيچيده است. اين گروه يك گروه تروريستي مصمم، يك بازيگر قدرتمند و يك سازمان نظامي و اطلاعاتي قدرقدرت است و البته مخوف و بي‌باك. هيچ‌كس توانايي‌هاي آن را دست پايين نمي‌گيرد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار