
ماه بهمن، ماه پیروزی انقلاب و ظهور وقایع مهم تاریخ کشور بزرگ ایران است. ملت غیور ایران در این ماه پس از تحمل سالها دیکتاتوری آخرین شاه، انقلابی را به پیروزی رساندند که در دل این انقلاب گفتنیهای فراوانی است. بیشک بازگویی رویدادهایی که در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن سال 57 و پس از آن رخ داد، حلاوتی را در دل نسل دیروزی و امروزیها به بار میآورد که ثمره آن اشک شوق و فریاد اللهاکبر در یومالله 22 بهمن است. حال با هم میخوانیم بخشی از وقایعی که در روز 15 بهمن گذشت.
* حضرت امام خمینی طی یک سخنرانی جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فرا خواندند.
* شاپور بختیار گفت: درهای مذاکره با آیتالله خمینی همچنان باز است ... جمهوری اسلامی برای من مجهول است. وی افزود که من نه با شاه و نه با (امام) خمینی سازش نمیکنم و اجازه تشکیل دولت موقت را به او (امام خمینی) نمیدهم.
* رادیو عدن: عده زیادی از افسران پایگاه هوایی همدان، در پایگاه بازداشت و زندانی شدند.
* وزرای خارجه آمریکا و انگلیس طی دیدار دیوید اوئن از آمریکا، در مورد اوضاع ایران به گفتگو نشستند. بغداد نیز با اعزام هیأتی به عربستان، به بررسی اوضاع ایران و منطقه پرداخت.
* ژنرال هایزر، فرستاده ویژه آمریکا به ایران، با اتمام مأموریت حساس خود و مذاکرات مکرر با مقامات ایرانی، عازم آمریکا شد. سخنگوی وزرات خارجه آمریکا گفت: هایزر سعی کرد تا نظامیان ایران از بختیار حمایت کنند. وی به این علت ایران را ترک کرد که اقامت وی به احساسات ضد آمریکایی در ایران دامن میزد.
* بنا به گزارش دولت آمریکا، ایران به علت کمبود مالی در اثر از دست دادن فروش نفت، قرارداد ده میلیارد دلاری خرید اسلحه از آمریکا را لغو کرد. گفتنی است چون امریکا نظام سلطنتی ایران را در خطر میدید، فروش این سلاحها، از جمله چندین فروند آواکس را به مصلحت خویش نمیدید. لذا یکی از مأموریتهای هایزر، بر هم زدن این قرارداد به نحوی بود که آمریکا متضرر نشود.
* خانوادههای همافران و درجهداران بازداشتی و نیروی هوایی، با تجمع در دادگستری به عنوان اعتراض به دستگیری آنها، خواهان آزادی این همافران شدند.
* همافران نیروی هوایی در بهبهان به عنوان طرفداری از امام خمینی، دست به راهپیمایی زدند.
* از سوی آیتالله گلپایگانی ، اعلامیهای خطاب به نمایندگان مجلس، هیأت دولت و امراء ارتش، منتشر شد.
* آیتالله سیدمحمدباقر صدر با ارسال نامهای از عراق برای حضرت امام، از مبارزات ملت ایران حمایت کرد.
* به مناسبت ورود حضرت امام به ایران، از سوی آیتالله مرعشی نجفی تلگرامی برای ایشان ارسال شد.
* یک خبرگزاری ژاپنی گزارش داد: یک نماینده از سوی امام خمینی، با برژنف در بلغارستان، ملاقات و گفتگو کرده است. تذکر: برژنف از سیزدهم تا هفدهم ژانویه 1979، مطابق با بیست و سوم دی ماه 1357، در بلغارستان بسر میبرده است.
* شهردار تهران در حضور حضرت امام استعفا کرد. امام سپس وی را مجددا به عنوان شهردار منصوب کردند.
* گروهی از نمایندگان مستعفی مجلس شورا با حضرت امام دیدار کردند.
* رادیو لندن: از تظاهرات دیشب تهران هیچ گزارشی که حاکی از برخورد مردم با نظامیان باشد، نرسیده است.