کد خبر: 427420
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۹:۳۷
جدید ترین گزارش استرات‍ژیک رژیم صهیونیستی



گزارشگر نظامی و نویسنده معروف روزنامه چپ گرای هاارتص رژیم صهیونیستی، محتوای گزارش سالانه راهبردی جدید اسراییل را منتشر کرد.
به گزارش جوان اموس هارل، گزارشگر نظامی رژیم صهیونیستی با انتشار محتوای گزارش سالانه راهبردی سال 2010 این رژیم که مرکز پژوهش های امنیت ملی در دانشگاه تل اویو در حال تهیه ان است، نوشت که در حال حاضر تل اویو با دو مشکل عمده مواجه است که بحران موجودیت اسراییل و همچنین تقویت قدرت های مقاومت در منطقه از جمله انها است.
در این گزارش سالانه که قرار است به زودی منتشر شود،‌ امده است که خطراتی که اسراییل را احاطه کرده اند در حال افزیش هستند. به نوشته این گزارشگر نظامی در سال 2009 از یک سو فرصتی برای مقابله مناسب تر با چالش های استراتژیک اسراییل پیش نیامد و از سویی دیگر عوامل و نیروهای تهدید کننده اسراییل رشد کرده اند.
مقاومت تقویت شده است
بنابراین گزارش که با عنوان "ابرهایی که در افق تیره می‌شوند " جمع بندی شده، امده است که حزب‌الله به تجهیز سلاح و قدرت گرفتن در عرصه سیاسی لبنان ادامه می‌دهد و بدنبال رکود حاصله در روند سیاسی بین اسرائیل و سوریه و افزایش قدرت حزب‌الله به نظر می‌رسد که در شمال اسرائیل جبهه‌ای شکل گرفته است که تهدیدات آن بسیار بیشتر از سال‌های گذشته است.
هارل نوشته است که اسراییل امیدوار بود با محاصره غزه جنبش حماس به عنوان یکی از نیروهای مقاومت تضعیف شده تا از این طریق مذاکرات با تشکیلات خودگردان اسان تر انجام شود. این در حالی است که محاصره غزه به عامل انتقاد بین المللی و همچنین فضای محاصره دیپلماتیک علیه اسراییل تبدیل شده است. بهای سنگینی که در جنگ غزه پرداخته شد، این است که انتقادهای بین‌المللی به مانعی برای اقدامات قاطع اسرائیل برای تجدید بازدارندگی شده است.
در این گزارش به توانایی دولت امریکا برای اجرای مذاکرات مستقیم ابراز تردید شده و حتی امده است که تغییر تاکتیکی باراک اوباما ضرورتا دلیلی بر تغییر استراتژیک نیست. کارشناسان و نویسندگان مرکز پژوهش‌های امنیت ملی معتقد هستند که شکاف بین مواضع تل اویو - واشنگتن همچنان زیاد است همانگونه که میزان پایبندی رهبران اسرائیلی و فلسطینی [تشکیلات خودگردان فلسطین] به تحقق صلح در وضعیت مبهم قرار دارد.
حمله به ایران یعنی اعتراف به شسکت
بر اساس نوشته هارل گزارش راهبردی جدید اسراییل به مسائل ایران و ترکیه نیز پرداخته است و می نویسد که این کشور در مرحله اوج عملیات شکل‌‌گیری طرح هسته‌ای نظامی و تثبیت خود به عنوان نوک پیکان اردوگاه منطقه‌ای ضد اسرائیلی بسر می‌برد با این وجود عاقلانه نیست که اسرائیل بدون چراغ زرد و یا حتی سبز آمریکا دست به اقدامی علیه ایران بزند. ترکیه نیز تا حدودی به این اردوگاه پیوسته است؛ در ماورای این تهدیدات نیز روند پر سرعت سلب مشروعیت اسرائیل سایه افکنده است. پیشتر ترکیه در کتاب قرمز خود که مسائل استراتژیک این کشور را منتشر می کند، رژیم صهیونیستی را تهدید امنیتی خود خوانده بود.
در این گزارش امده است که سرهنگ شلومو بروم معتقد است به ذهنش هم خطور نمی‌کند که اوباما رسما به نتانیاهو قول بدهد که در صورت شکست تحریم‌ها، به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند. اما فضاهای بهتر در سطح سوریه به آمریکا کمک می‌کند تا تصمیمات موثرتری علیه ایران اتخاذ کند. بر اساس افکار عمومی جهان عرب منازعه اسرائیلی-فلسطینی فشار سنگینی بر توان طرف‌ها برای اتخاذ تصمیمات مطلوب در رابطه با ایران وارد می‌آورد و اگر این فشارها کاهش یابد، دامنه عمل گسترده‌تر می‌شود.
"امیلی لانداو " یکی دیگر از نویسندگان این گزارش نیز معتقد است که تمام بحث‌ها در مورد برنامه هسته‌ای ایران بر این فرض استوار است که راه‌حلی وجود دارد اما محقق نشده است . وی استفاده از قدرت نظامی را راه‌حل مشکل نمی داند؛ همانطور که تاثیر تحریم‌ها علیه ایران نیز با میزان تمرکز طرفین بر مذاکرات جدی و قاطع قیاس می‌شود.
گزینه نظامی شبیه به اعتراف به شکست است. در بهترین شرایط می‌تواند اجرای طرح ایرانی را به تعویق بیاندازد. دولت اوباما کمتر از آن چیزی که لازم است به دیپلماسی سرگرم است و مذاکرات تندی با ایران نداشته است. به عقیده من دولت اوباما در برابر تبدیل ایران به یک دولت در آستانه دستیابی به سلاح هسته‌ای و یا دولتی که تنها چند ماه تا دستیابی به سلاح هسته‌ای فاصله دارد، تسلیم شده است.
از دیدگاه بروم مشکل در هماهنگی بین زمان‌های مختلف در خصوص مسئله ایران است زیرا زمان تحریم‌ها طبیعتا کُند پیش می‌رود. در جنوب آفریقا ده‌ها سال طول کشید تا تحریم‌ها به فروپاشی محکومیت تبعیض‌نژادی منجر شد. در رابطه با ایران نیز تحریم‌های بسیار جدی، دیرتراز موعد و در زمانی آغاز شد که طرح هسته‌ای ایران وارد مرحله پیشرفته شده بود.
هارل نوشته است که جایگاه راهبردی آمریکا در منطقه وارد مرحله آزمون شده است و چند تحول موازی وجود دارد: روند سازش، خروج آمریکا از عراق، افزایش دخالت نظامی آمریکا در افغانستان و در مقابل افزایش نفوذ ایران و پیشرفت طرح هسته‌ای. از سوی دیگر اسرائیل با چندین بمب زمان‌دار در شمال(حزب‌الله) و در جنوب (حماس) مواجه است. بهتر است توجه داشت که شکست در مذاکرات سیاسی ممکن است انفجار را تسریع بخشد.
لیونی: اسراییل دچار خسران استراتژیک شده است
تزیپ لیونی، رهبر حزب کادیما و از مخالفان کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به حرف های چند روز پیش هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه امریکا در موسسه بروکینگز از مذاکرات صلح و طرح دو دولت حمایت کرده بود، گفت: این باید فهمیده شود که رسیدن به صلح از مسائل مورد علاقه اسراییل است نه امریکا.
وی که با روز گذشته با رادیو اسراییل گفت و گو می کرد، تاکید کرد که شکست مذاکرات مستقیم بین اسراییل و فلسطین، تل اویو را دچار ضرر استراتژیک کرده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار