
کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی روزهای ششم و هفتم دسامبر،پانزدهم و شانزدهم آذر با سعید جلیلی مذاکره کننده ایران در امور هسته ای در ژنو دیدار و گفتگو می کند .
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از رویترز، سخنگوی اشتون امروز با تایید این خبر اعلام کرد : ما پاسخ رسمی مقامات ایرانی را دریافت کرده ایم که طی ان تایید شده است دکتر جلیلی با پیشنهاد کاترین اشتون مبنی بر ملاقات در ژنو موافقت کرده است " . هنوز مقامات کشورمان واکنش رسمی به زمان این مذاکرات نداشته اند.
این سخنگو افزود بدین ترتیب مذاکرات میان اشتون به نمایندگی از گروه پنج به علاوه یک و دکتر جلیلی مذاکره کننده ارشد ایران در امور هسته ای ، طی روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته اینده در ژنو برگزار خواهد شد .
این نخستین دور از مذاکرات سطح بالا با ایران در خصوص برنامه هسته ای طی بیش از یکسال گذشته محسوب می شود .
جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده آماده مذاکره است اما نه درباره حق مسلم ملت ایران.
دان برومبرگ از موسسه صلح امریکا به شبکه تلویزیونی پرس تی وی گفت : امریکا باید بار دیگر با ایران به تعامل بپردازد و ایده های بسیار جذابتری را به ایران پیشنهاد کند که سبب شود این کشور به سمت تعامل و مذاکرات بیاید . این مساله فقط نباید درباره مساله هسته ای ایران باشد بلکه باید درباره طیف وسیعی از همه مسائلی باشد که در مناسبات و مناقشه های میان ایران و امریکا مطرح است .