کد خبر: 420112
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۹
نماینده مشهد در گفت‌‌وگو با «جوان»
شهر مقدس مشهد به عنوان اولین شهر زیارتی ایران سالانه پذیرای میلیون‌ها زائر است. شهری که در حال حاضر نیز برای پاسخگویی به نیازها و رفع مشکلات ساکنینش با چالش‌های زیادی روبه‌رو است. کمبود آب، تأخیر در راه‌اندازی قطار شهری، توسعه حمل و نقل عمومی و اسکان زوار از جمله مواردی است که برای آگاهی از آینده آنها با سید امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو نشستیم:‌
در خبرها آمده بود که شهر مشهد با روند رو به ‌رشد جمعیت مواجه است و بعضی از مسئولان از رشد 10 درصدی صحبت کرده بودند. آیا برای این امر تمهیداتی اندیشیده شده است؟
*باتوجه به رشد جمعیت که از سال 1375 تا سال 1385 حدود 4/2 برابر شده و در حال حاضر جمعیت مشهد سه میلیون نفر است و تا سال 1405 جمعیت مشهد حدود پنج میلیون نفر خواهد شد که با توجه به این آمار، روند رشد 10 درصدی خیلی صحیح نیست، اما رشد بالایی خواهیم داشت.
البته در حال حاضر 26 میلیون زائر به مشهد مقدس مشرف شدند. می‌توان پیش بینی کرد تا سال 1410 به 56 میلیون نفر هم برسد که در این مورد متأسفانه آمادگی کافی و برنامه‌ریزی لازم وجود ندارد.
*وضعیت آب در حال حاضر و آینده چطور است؟
درمورد رفع کمبود آب آخرین کاری که انجام شده انتقال آب سد دوستی که در مرز ایران و ترکمنستان قرار دارد به مشهد است که تا 15 سال تأمین کننده آب شرب مردم مشهد خواهد بود.
باز هم باید گفت متأسفانه بعد از 15 سال به دلیل رشد بی‌‌رویه جمعیت و حضور زائران امام رضا (ع) باز هم به مشکل کمبود آب برخورد خواهیم کرد که در مورد این مشکل کاری از دست ما برنخواهد آمد، زیرا مشهد یک منطقه خشک بوده و تنها فعالیتی که می‌توان انجام داد این است که با یک برنامه مشخص و حساب شده اجازه بدهیم شهر مشهد پیشرفت کند نه به این صورت بی‌حساب و کتاب و بی‌رویه بزرگ شود.
*ساخت و ساز مسکن در چه حالی است؟
از لحاظ ساخت و ساز مشکل چندانی وجود ندارد البته سازمان گردشگری هدفگذاری‌هایی انجام داده که سرمایه‌گذاران بخش خصوصی پیگیر این مطلب هستند، اما مشکل اساسی در توسعه زیر ساخت‌ها برای زائران محترم است که در این امر بیشتر برای زائران که در آمد فکر شده است. برای تحقق و رسیدن به این اهداف نیز بیشتر به سرمایه‌گذاری شهرداری و همچنین سرمایه‌گذاری دولت نیاز است تا کمکی به اوقاف و آستان قدس بشود.
مشکل دیگر حاشیه نشینی اطراف شهر مشهد است که بسیار گسترش یافته و اولویت اول ما نیز ساماندهی این مناطق است.
*آیا برای حمل و نقل و رفت و آمد شهروندان و زائران نیز برنامه‌ای تدوین شده است؟
در حال تهیه نقشه‌ای هستیم که مشهد را به دو بخش تقسیم می‌کند در این نقشه بخش مهم و حیاتی شهر، حریم حرم تعریف شده است. در زمینه زیر ساخت‌های حمل و نقلی که شامل قطارهای شهری و شبکه اتوبوس‌ رانی است نیز چاره‌‌هایی اندیشیده شده که با لطف خدا امیدواریم هر چه زودتر به بهره‌برداری برسند تا زائران در سفرشان اوقات خوبی را تجربه کنند. قابل ذکر است که در مورد توسعه معابر هم اقداماتی انجام شده، اما متأسفانه شرکت ثامن با روند کندی روبه‌رواست. البته آنها در سال گذشته با منابع کمی برخوردار بودند که در سفر سوم هیأت دولت و رئیس جمهور به مشهد مصوباتی به این شرکت تعلق گرفت و قرار شد حدود 500 میلیارد تومان اوراق مشارکت یارانه‌ای را به فروش برسانند همچنین 450 میلیارد تومان اعتبار به این شرکت داده شده تا برای گسترش معابر اقدام کنند البته این بودجه تنها در اطراف حرم صرف خواهد شد و ساخت و باز سازی سایر معابر به شهرداری مربوط می شود.
*و آخرین اطلاعات درمورد متروی مشهد؟
قطار شهری که در هشت خط طراحی شده با لطف خداوند خط اولش آماده بهره‌برداری است و به گفته شهرداری و مسئولان خطوط قطارهای شهری تا چند ماه آینده راه‌اندازی خواهد شد و خط دوم نیز در حال اجراست در مورد سیستم اتوبوس‌رانی مطالعات جامعی انجام شده که هم اکنون با کمبود صد دستگاه اتوبوس مواجه بوده و به طور جدی در حال پیگیری این موضوع هستیم. هر چند پیگیری این مسائل جزو وظایف ما نیست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار