کد خبر: 407930
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۰
در آستانه شروع سال تحصیلی دانشگاهها اعلام شد


نفیسه ابراهیم زاده انتظام - ثبت نام اعضای هیات علمی در سایت تا آخر شهریور امکان پذیر است و از اوایل مهرماه مصاحبه و استخدام اعضای هیات علمی آغاز می شود.
به گزارش «جوان»، اساتید بعد از مهلت ثبت نام در سامانه جذب در دانشگاهها، از چهار فیلتر تربیت فرهنگی، آموزش، پ‍‍‍ژوهش و جایگاه علمی می گذرند که در این میان تربیت فرهنگی ناظر بر تربیت سیاسی، افکار و اعتقادات سکولاریستی و وابستگی های فکری است.
این مطلب در حالی از سوی حسین نادری منش معاون آموزشی وزیرعلوم مطرح می شود که دوره حاضر در وزارت علوم دوره ارتقاء کیفی نام گرفته است و این مساله به دنبال خود، پالایش اساتید سکولار و زاویه دار با نظام، جذب اعضای هیات علمی جدید و جابه جایی روسای دانشگاهها را در پی داشته است.
از سوی دیگر نیاز آموزش عالی کشور به پذیرش 7 هزار عضو هیئت علمی طی 5 سال آینده و متناسب سازی این نیاز با فضای علمی و آموزشی کشور از جمله مواردی است که به زعم کارشناسان هر گونه اهمال در روند آن لطمه جبران ناپذیری به آینده علمی و حتی عقیدتی و بینشی کشور می زند.

برخورد با اساتید سکولار پاشنه آشیل ساماندهی هیات های علمی

موضوع برخورد با اساتید سکولار دانشگاه‌ها مدتی است از سوی رسانه‌ها و وزارت علوم مطرح می‌شود. در این رابطه کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری چندی پیش وجود اساتید با نگاه سکولار را برای دانشگاه‌های کشور مضر دانست.
از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و ایجاد انقلاب فرهنگی در دانشگاهها آئین نامه ها و شرایط جذب اعضای هیات علمی اصلاح شد، علاوه براینکه روند بورسیه دانشجویان به خصوص در دوره تحصیلات تکمیلی نیز دستخوش تغییراتی شد هر چند هرگز به طور کامل متوقف نشد.
با این وجود در اختیار داشتن کرسی های علمی در دانشگاهها توسط افرادی که بعضا با اساس نظام اسلامی و اندیشه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی حاکمیت جمهوری اسلامی مشکل داشتند همواره بر چهره آموزش عالی کشور ناخن می کشید. شاید روند مهاجرت فارغ التحصیلان دانشگاهها به خارج از کشور و رسیدن به اعتقادات پوچ گرایانه، سیاه نمائی وضع موجود کشور در عرصه های مختلف و ایجاد بی انگیزگی را بتوان در زمره دستاوردهای کرسی داری چنین اساتیدی در دانشگاههای کشور دانست.
طبیعی است که داشتن نیروی انسانی متخصص و متعهد به ارزش های نظام و انقلاب بدون داشتن اساتیدی که خود به اصول و مبانی اسلامی و انقلابی کشور پایبند نیستند امکان پذیر نیست، با این حال و با وجودی که پالایش اساتید با نگاه ها و بینش های ماتریالیستی، اومانیستی و سکولاریستی و سوسیالیستی از جمله سرفصل های مورد پیگیری در دولت دهم است و شخص وزیر علوم نیز بر این مساله اذعان دارد، اما این مساله اکنون که همزمانی با فصل جذب هیات های علمی پیدا کرده، دقت برای به حداقل رساندن ضریب خطا در این حوزه را بیش از پیش می طلبد.
در این باره حسین نادری منش معاون آموزشی وزیر علوم که پروسه جذب اعضای هیات علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی از معاونت وی سکانداری می شود به «جوان» گفت: افراد برای جذب در دانشگاهها به عنوان عضو هیئت علمی باید دارای شرایط عمومی و علمی باشند که یکی از شروط داشتن اعتقاد به نظام و تعهد به آن است.

اسلامی شدن دانشگاه‌ها نتیجه حضور اساتید متعهد است

پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری پیگیری "اسلامی کردن دانشگاه ها" از طریق "شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها" با جدیت در دستور کار نهادهای سیاستگذار قرار گرفت. این مساله از چند منظر از جمله به لحاظ زیربنایی و تنظیم مقررات و قوانین مطرح شد.
نادری‌منش اظهارکرد: راه اندازی کمیته جذب عضو هیئت علمی از دو سال گذشته از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد که بر اساس قوانین کمیته جذب، بحث ارزیابی اعضای هیئت علمی مستمر است و یک عضو هیئت علمی از ابتدا که در مرحله پیمانی است و تا مراحل بعدی استخدام یعنی تبدیل شدن وضعیت به رسمی آزمایشی مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.
به گفته وی در صورتی که عضو هیئت علمی در حین استخدام نیز با مشکلات اعتقادی و امنیتی مواجه شد باید پاسخگو باشد و تمام مقررات مربوط به این موضوع در دانشگاهها رعایت می شود.

اصول قربانی تغییر شاخص ها نشوند

در برنامه چهارم توسعه شاخص استاد به دانشجو یک به 18 و در دوره شبانه یک به 25 بوده است؛ در حالی که این نسبت در برنامه پنجم توسعه در دانشگاه‌های دولتی یک به 18 ، در دانشگاه پیام نور یک به 250 و در دانشگاه آزاد یک به 40 در نظر گرفته شده است.
نادری منش که با «جوان» گفت و گو می کرد ادامه داد: فارغ التحصیلان جوان کشور معتقدند زمینه و شانس برای حضور آنها در کسوت استادی دانشگاهها کم است. بنابراین وزارت علوم سعی در ایجاد ظرفیت و بهینه سازی شرایط جذب دارد.
وی افزود: وظیفه ما جذب بر اساس شاخص ها و معیارهای اساسی نظام است و از گذشته تا کنون هم همین روال بر جذب حاکم بوده است. هر استادی برای جذب باید شرایط عمومی علمی و اعتقادی اش ارزیابی شود و این روندی است که از قبل بوده و حالا هم اعمال می شود.
نادری منش نسبت گلایه ها در حوزه اساتید را یک دهم درصد هم ندانست و بدون توجه به گروه مخاطب صنف استادی گفت: در بخش های دیگر مثل صنعت خودروسازی و کشاورزی این گلایه ها بیشتر است. ما معتقدیم در مجموع کیفیت کاری دانشگاهها جزو بهترین های کشور بوده است. به اعتقاد وی بخشی از مشکل ما این است که باید در علوم انسانی و مبانی، ارزش ها و اصول اسلامی ضوابطی را خلق و بر آن اساس محتوا تولید کنیم و سپس بر اساس آن محتوا افراد را تربیت و فارغ التحصیل کنیم. طبیعتا فردی که بر این اساس فارغ التحصیل می شود مدافع این ارزش ها خواهد بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار