کد خبر: 205903
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۴:۳۴
رئیس‌جمهور در مصاحبه با شبكه تلویزیونی ان-تی-وی روسیه:
رییس‌جمهور با بیان اینكه ما سلاح هسته‌ای را ضدانسانی دانسته و همه جهان را عاری از سلاح هسته‌ای می‌خواهیم، تاكید كرد: دوران استفاده از سلاح اتمی به پایان رسیده است و امروز دیگر كسی قادر نیست از سلاح هسته‌ای استفاده كند.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور كشورمان در مصاحبه اختصاصی با شبكه تلویزیونی ان‌تی‌وی روسیه در پاسخ به سوالی درباره شرایط و ویژگی‌های كنونی انقلاب‌اسلامی، خاطرنشان كرد: انقلاب‌اسلامی در وهله اول یك انقلاب انسانی است كه جنبه‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را تحت تأثیر خودش قرار داده است. یك نگاه جدیدی به زندگی است. یك نگاه جدید به مناسبات انسانی و رفتارهای اجتماعی است با انقلاب اسلامی یك انقلابی در اندیشه ملت ایران اتفاق افتاد و به طور طبیعی دامنه‌اش از مرزهای ایران بالاتر رفت.
رییس‌جمهور با بیان اینكه انقلاب اسلامی، دستاوردهای بسیار بزرگی تا امروز برای ملت ایران و جامعه بشری داشته است،‌ تصریح كرد: 31 سال قبل، ایران تحت سلطه یك دولت دیكتاتور، خشن و وابسته به غرب بود. بسیاری از منافع ملت به جیب بیگانگان می‌رفت و بخش وسیعی از ایران در فقر كامل به سر می‌برد. شخصیت و حقوق ملت ایران دستخوش تاراج بیگانگان بود. مستشاران خارجی بر همه شئون تصمیم‌گیری كشور حاكم بودند و در عین حال ملت ما را هم تحقیر می‌كردند.
وی افزود: كشورهای سلطه‌گر، ایران را یك پایگاه امنی برای خود و مكمل سیاست‌های سلطه‌گرانه‌شان در خاورمیانه می‌دانستند. باورشان این بود كه طراحی‌های آنها برای تسلط بر خاورمیانه توسط ایران به خوبی اجرا می‌شود. بدون اینكه ملت ایران از این نقش‌آفرینی سودی داشته باشد، فشارها و هزینه‌های سلطه آنها را ملت ایران می‌پرداخت و هیچ‌ جایگاهی در منطقه و جهان نداشت در حالی كه ملت ایران یك ملت تمدن‌ساز و تاریخ‌ساز است.
موقعیت ملت ایران با 31 سال قبل قابل مقایسه نیست
رییس‌جمهور سهم ملت ایران در فرهنگ، علم و تمدن جهانی را كم‌نظیر دانست و اظهار داشت: ملت ایران هیچ‌گاه چنین شرایطی را تحمل نمی‌كرد و طبیعی بود كه در برابر چنین شرایطی قیام كند و به این واسطه از یك كشور كاملاً وابسته به یك كشور كاملاً مستقل تبدیل شدیم. از یك كشور دسته دوم و تحت سلطه به یك كشور اثرگذار تبدیل شدیم. امروز حیثیت، عزت، استقلال و موقعیت ملت ایران با 31 سال قبل قابل مقایسه نیست، به لحاظ حفظ منافع نیز امروز خود ملت بر منافع و منابع‌اش حاكم است و برای خودش تصمیم می‌گیرد.
احمدی‌نژاد افزود: به لحاظ علمی نیز روشن است كه ایران امروز با 30 سال قبل خیلی متفاوت است. كشوری كه به لحاظ علمی جایگاهی در دنیا نداشت امروز در بسیاری از جنبه‌های علمی در رده‌های اول، تا دهم و حتی جزء چند كشور اول دنیاست.
رییس‌جمهور با اشاره به اثرگذاری ایران در مناسبات جهانی، گفت: امروز جایگاه ایران به جایی رسیده است كه بدون همراهی ایران امكان اداره جهان و امكان اداره خاورمیانه وجود ندارد. كسانی كه روزی به دنبال این بودند كه ایران را محو و ریشه ملت ایران را نابودكنند امروز به شدت به وجود ملت ایران نیازمندند و بدون ملت ایران نمی‌توانند در منطقه حضور پیدا كنند.
ایجاد خودباوری و اقتدار عمیق در ملت ایران
رئیس‌جمهور افزود: امروز یك احساس خودباوری و اقتدار عمیقی در ملت ایرن بوجود آمده است كه این اقتدار یك اقتدار فرهنگی و انسانی است. اقتداری است كه در خدمت رفاه، صلح و برادری است. اقتداری كه در خدمت پیشرفت علمی و فرهنگی و ساختن یك كشور است. اقتداری است كه به دنبال دوستی و صلح با دیگران است.
رییس‌جمهور در ادامه با اشاره به اینكه نظریه مادی حاكم بر جهان به طور كامل زیر سوال است، گفت: كسانی كه با شعار آزادی و حقوق بشر و دمكراسی و البته با معیارهای دوگانه و چندگانه 60 سال، و به تعبیری 300 سال بر دنیا حاكم بودند امروز به طور كامل زیر سوال هستند و ملت‌های دنیا به دنبال جایگزین می‌گردند.
انقلاب اسلامی متعلق به همه ملت‌هاست
احمدی‌نژاد با تأكید بر اینكه انقلاب اسلامی متعلق به همه ملت‌هاست و به یك حزب، طبقه، نژاد، یا گروه خاصی تعلق ندارد تصریح كرد: انقلاب اسلامی فریاد فروخفته انسان است كه زیر چرخ‌های سلطه و استعمار له شده بود و طبیعی است كه همه ملت‌ها احساس انس و قرابتی با این انقلاب دارند. اگر چه مشكلات فراوانی داشتیم اما امروز انقلاب پرنشاط‌‌تر، پرشورتر و با نیروی پرتوان‌تر از 31 سال قبل است. علت آن هم این است كه یك انقلاب انسانی است.
دوران استفاده از سلاح اتمی به پایان رسیده است
رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در منطقه اظهار داشت: ما اصولاً علاقمندیم كه همه دنیا باید عاری از سلاح هسته‌ای باشد. ما سلاح هسته‌ای را ضدانسانی می‌دانیم بنابراین نه تنها خاورمیانه بلكه همه جهان را عاری از سلاح می‌خواهیم. بعلاوه ما معتقدیم كه دوران استفاده از سلاح اتمی به پایان رسیده است. امروز دیگر كسی قادر نیست از سلاح هسته‌ای استفاده كند ما فكر می‌كنیم آمریكا هم اشتباه می‌كند كه سلاح هسته‌ای انبار می‌كند. دیگر موضوعی مهم‌تر از عراق و افغانستان برای آمریكا پیش نخواهد آمد، آیا وجود سلاح‌های اتمی توانست برای آمریكا پیروزی بیاورد؟ هرگز. سلاح هسته‌ای دیگر كارایی ندارد. برای اینكه دوره انسان‌ها و فرهنگ آغاز شده است.
رییس‌جمهور خاطرنشان كرد: اگر كسی مخالف سلاح هسته‌ای است، ابتدا باید سلاح هسته‌ای، خود را از بین ببرد، تا معلوم شود كه راست می‌گوید. در منطقه ما كشورهای سركشی وجود دارند كه غیرقانونی هستند و سلاح هسته‌ای هم دارند اما توسط آنها حمایت می‌شوند پس آنها مخالف سلاح نیستند، آنها مخالف پیشرفت ملت ایران هستند. البته با اینكه همه تلاششان را انجام دادند كه ما را متوقف كنند اما نتوانستند و شكست خورده‌اند. ما نسبت به تلاش‌های غربی‌ها علیه خودمان نگرانی نداریم چون قادریم از خود دفاع كنیم و اقدامات آنها را تقریباً بی‌اثر می‌دانیم.
احمدی‌نژاد در ادامه تصریح كرد: مخالفت‌های آنها انگیزه كار و تلاش را در ملت ایران بیشتر كرده است، ملت ایران اگر می‌خواست منتظر دریافت تكنولوژی از آنها باشد، آنها طبق اخلاق انحصارطلبشان هر یك قطره علم را به قیمت استقلال به ما می‌فروختند. اما مخالفت‌های آنها باعث شد كه ما سریعاً با اتكا به توانمندی داخلی پیشرفت كنیم. شاید لازم باشد به خاطر این موضوع از آنها تشكر هم بكنیم.
آماده همكاری هسته‌ای با سایركشورها هستیم
رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره تشكیل كنسرسیوم گفت: این موضوع مربوط به 4 سال قبل بود و برای اینكه یك بار دیگر صداقت خود را نشان دهیم، پیشنهاد دادیم. اما آنها نپذیرفتند و امروز دوره آن پیشنهاد تمام شده است. امروز فناوری غنی‌سازی را در اختیار داریم البته آماده همكاری هسته‌ای با كشورهای دیگر هستیم اما اینكه بخواهند دیگران برای ما كار كنند، خیر. بنابراین موضوع كنسرسیوم به ترتیب 4 سال قبل امروز منتفی است. ما باید به آینده نگاه كنیم نه به گذشته، بنابراین آماده همكاری در شرایط برابر و احترام هستیم البته آنها نیز امروز به دنبال راه‌های دیگری هستند، ولی اگر بخواهند موفق شوند باید فكر استعمار و سلطه‌گری را از ذهن خود بیرون كنند و حقوق برابری را برای ملت‌ها به رسمیت بشناسند در غیر این‌صورت تجربه نشان می‌دهد در این مقابله آن كسی كه ضرر می‌كند، آنها هستند.
رییس‌جمهور با تاكید بر اینكه ملت ایران آماده گفتگو در شرایط عادلانه و احترام‌آمیز است، گفت: اصولاً ملت ایران یك ملت فرهنگی و اهل منطق است و علاقمندیم كه روابط برپایه عدالت و دوستی باشد. عده‌ای با تحریم، عملاً خودشان را از مبادلات اقتصادی با ایران محروم كرده اند چرا كه حجم مبادلات بازرگانی ایران در 5 سال اخیر رشد داشته است، یعنی اینكه آنچه كه نیاز داشتیم را وارد كرده‌ایم و محصولات خود را هم صادر كرده‌ایم. اما حجم مبادلات با آن عده كاهش پیدا كرده است. بنابراین آنها خودشان ضرر كرده‌اند. طبیعی است اگر كسی فكر كند كه می‌تواند از ابزار اقتصادی برای تحمیل نظراتش به ملت ایران استفاده كند، اشتباه می‌كند و نتیجه معكوس خواهد گرفت. به نظر می‌رسد بعضی از این سیاستمداران غربی در گذشته زندگی می‌كنند و متوجه تغییرات جهان نیستند. كسانی كه شعار تجارت آزاد می‌دهند ،نمی‌توانند همزمان پرچم تحریم را بلند كنند، در چنین صورتی معلوم است كه چه كسی شكست خواهد خورد چون اكثریت ملت‌ها بدنبال تجارت آزاد هستند.
باید همه حوادث جنگ جهانی بازشناسی شود
رییس‌جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره حوادث جنگ جهانی دوم، با بیان اینكه این جنگ یكی از بدترین مقاطع تاریخ بشر است، گفت: در این جنگ 60 میلیون انسان كشته شدند و بیش از این تعداد آواره شدند، همه آن جنگ و كشتار محكوم است و كسانی كه با داعیه جهانگشایی، جنگ را شروع كردند، مجرمان بزرگ تاریخ هستند. در دوره جنگ جنایت‌های سنگینی اتفاق افتاد. تك تك انسانهایی كه كشته شدند، محترم هستند و قربانی توسعه‌طلبی عده‌ای قدرت‌طلب شدند. اما یك سوال مطرح است و آن اینكه آیا حوادث جنگ‌جهانی در شرایط امروز ما موثر هست یا نیست؟ بعضی‌ها علاقه‌مندند جنگ جهانی را آنگونه كه خودشان می‌خواهند تفسیر و تحلیل كنند و نتایج آن را برای اثرگذاری بر محیط سیاسی امروز داشته باشند. زمانی كه عده‌ای با یك تفسیر خاصی از حوادث جنگ، می‌خواهند مناسبات امروز را سازمان بدهند در چنین شرایطی باید تمام حوادث جنگ زیر ذره‌بین قرار بگیرد و همه حوادث بازشناسی شود.
وی افزود: كشورهای غربی علاقه‌مند هستند كه همه دنیا، جنگ را همانگونه تفسیر كنند كه آنها می‌خواهند و تسلیم خواسته‌های آنها بشوند. این قابل قبول نیست نباید عده‌ای با استفاده از جنگ‌جهانی دوباره بر دنیا مسلط شوند و نتایجی كه از طریق این جنگ حاصل نشده را به بهانه جنگ بر دنیا تحمیل كنند.
چرا باید انگلیس صاحب حق وتو باشد؟
احمدی‌نژاد خاطرنشان كرد: انگلیس از عوامل اصلی جنگ جهانی دوم بود. چطور بعد از جنگ جایزه می‌گیرد و دارای حق وتو می‌شود. كشوری كه دویست سال سابقه استعماری و غارت جهان را دارد، در دوران بعد از جنگ دوم نیز همیشه یك پای اصلی جنگ‌ها بوده است، نباید حق وتو داشته باشد.
رییس‌جمهور در ادامه خاطرنشان كرد: اگر جنگ دوم جهانی در اروپا اتفاق افتاده و مقصرین آن در اروپا هستند چرا در فلسطین و خاورمیانه مردم باید خسارت بپردازند. حرف‌های ملت ایران روشن است، ما برای همه كشته‌ها ناراحت هستیم و هیچگاه شروع‌كننده هیچ جنگی نبودیم. از جنگ متنفریم، اما اگر كسی به بهانه نفی جنگ پایه‌های جنگ‌های جدیدی را بنا بگذارد با آن مخالفیم. منطقه ما 60 سال است در ناامنی است و روزانه مردم در فلسطین ، عراق، افغانستان ، پاكستان و امروز هم در یمن كشته می‌شوند.
ساختارهای برآمده از جنگ دوم قادر نیستند از منافع ملت‌ها محافظت كنند
احمدی‌نژاد با بیان اینكه ساختارهای برآمده از جنگ دوم قادر نیستند از منافع ملت‌ها محافظت كنند، گفت: این ساختار به نفع چند كشور خاص تنظیم شده است، حتی روسیه و چین هم از این سازوكارها سود نبردند و صرفاً 2 تا 3 كشور از همه سود مناسبات بعد از جنگ برخوردار شدند و با امتیازاتی كه از جنگ دوم گرفتند، می‌خواهند امروز هم بر جهان حكومت كنند. مردم روسیه در این 60 سال، چه سودی از نتایج جنگ بردند؟ كسانی كه برنده سودهای اصلی جنگ شدند، 60 سال است كه هنوز خسارت می‌گیرند.
ایران بیشترین آسیب را از تروریسم دیده است
احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره خطر تروریسم و افراط‌گرایی در منطقه اظهار داشت: ایران جز كشورهایی است كه بیشترین آسیب را از تروریسم دیده است. بیش از 16 هزار نفر از مردم عادی كشورمان به دست تروریست‌ها كشته شدند. ترور كار آدم‌های ضعیف و زبون و كینه‌ورز است. تروریسم حاصل مدیریت موجود حاكم بر جهان است. همه ملت‌ها پایگاه‌های اصلی تربیت تروریسم را می‌شناسند و می‌دانند كه دولت های این كشورها تحت حمایت كدام قدرت‌ها قرار دارند. محل تولید و انتشار تروریسم به منطقه شناخته شده است. اتفاقا اینها مورد حمایت دولت‌هایی هستند كه پرچم مبارزه با تروریسم را بلند كرده‌اند. آیا اشغال سرزمین‌ها ، آواره كردن ملت‌ها، زندانی كردن ملت‌ها در خاك خودشان و كشتن انسانها تروریسم نیست. اینكه بیش از 1300 نفر زن و كودك در غزه و در خانه خودشان كشته شدند آیا ترور نیست؟ اینها برای این كشته می‌شوند كه عده‌ای به بهانه جنگ دوم جهانی یك داستان‌هایی را ساختند و سرزمین آنها را اشغال كردند و هر روز آنها را می كشند و این قاتل‌ها امروز مورد حمایت همان كسانی هستند كه می‌گویند می‌خواهند با تروریسم مبارزه كنند. آنها تروریسم را برای ضربه زدن به كشورهایی مثل روسیه ، ایران و دیگران بهانه قرار داده‌اند.
تروریسم حاصل اندیشه توسعه طلب و سازمان های جاسوسی غرب است
احمدی‌نژاد افزود: دستگاه‌های جاسوسی غرب كه ادعا می‌كنند كه حتی نفس كشیدن مردم را كنترل می‌كنند چطور است كه نمی‌توانند مسیر تردد تروریست‌ها را شناسایی كنند؟ چه كسانی این تروریست‌ها را در افغانستان و پاكستان تربیت و منتشر كرد؟ سازمان‌های اطلاعاتی كدام كشورها بودند؟ اگر بنا باشد روزی بطور ریشه‌ای با تروریست برخورد شود، بسیاری از اینها باید محاكمه شوند و در این صورت است كه مسائل حل خواهد شد. تروریسم حاصل اندیشه توسعه‌طلب و حاصل سازمان‌های جاسوسی و اطلاعاتی قدرت‌های غربی است.
رییس‌جمهور با اشاره به حادثه برج‌های دوقلو در آمریكا خاطرنشان كرد: درباره این حادثه دولت آمریكا ادعایی را مطرح می‌كند و اجازه هم نمی دهد یك گروه تحقیق مستقلی آن را بررسی كند، به بهانه این موضوع تاكنون صدها هزار انسان كشته شده و هنوز هم كشته می‌شوند و معلوم نیست چه زمانی تمام خواهد شد. آنها ادعایی را مطرح می‌كنند و می‌خواهند همه ملت‌ها آن را بدون هیچ سوالی بپذیرند و باور كنند.
باید ازجعبه سیاه جنگ جهانی رمز گشایی شود
احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره شكل‌گیری رژیم صهیونیستی گفت: در جنگ دوم جهانی 60 میلیون انسان كشته شدند، بعد از چند سال از جنگ، ادعا كردند كه چند میلیون یهودی هم كشته شده‌اند. قضاوتی در این مورد نداریم. بارها هم خواسته‌ایم كه گروه مستقلی این موضوع را بررسی كند، اما چند سوال مطرح است. اگر چنین اتفاقی افتاده است اولا برای 60 میلیون آدم افتاده، چرا فقط یك عده خاصی باید خسارت بگیرند؟ فرض می‌كنیم این اتفاق افتاده در كجا بوده است؟ در اروپا و عاملانش هم دولت‌های اروپایی بودند پس چرا جبرانش باید در فلسطین انجام شود در حالی كه مردم فلسطین در جنگ دوم نقشی نداشتند. چرا سرزمین آنها باید اشغال شود؟ چرا 60 سال است آنها آواره هستند و هر روز در خانه خودشان كشته می‌شوند؟ 60 سال است یك رژیم اشغالگر به كشورهای همسایه حمله می‌كند و 6 جنگ بزرگ تا اكنون راه انداخته است و حتی ایران را هم مدام تهدید می‌كند. سوال این است اگر در اروپا اتفاق افتاده ، این رژیم صهیونیستی در خاورمیانه و فلسطین چه كار می‌كند؟
وی افزود: سوال دوم این است كه اگر این موضوع یك حادثه تاریخی است، چرا سیاستمداران این قدر به آن حساسیت نشان می‌دهند. چرا اجازه نمی‌دهند درباره یك حادثه تاریخی كسی اظهارنظر كند؟ در حالی كه این اجازه وجود دارد كه خدا، پیامبران، آزادی، فیزیك و حتی قواعد مسلم ریاضی را زیر سوال ببرند. معلوم است یك رمز و رازی در این موضوع وجود دارد. فكر می‌كنیم اگر از این جعبه سیاه رمز گشایی شود، مشكلات امروز جهان هم حل خواهد شد.
اندیشه صهیونیسم، اندیشه‌ای نژادپرستانه است
رییس‌جمهور با بیان اینكه اندیشه صهیونیسم قطعاً یك اندیشه نژادپرستی است، گفت: اینكه صهیونیست‌ها این حق را برای خودشان قائل هستند كه براحتی مردم بی‌گناه را به بهانه اینكه در مقابل اندیشه‌شان قرار دارند بكشند، ریشه در برتری‌جویی خودشان دارد. معتقدیم تجاوز، نژادپرستی و كشتار انسان‌ها باید از بین برود و این به نفع بشریت است. وقتی اندیشه سلطه و تجاوز از بین رفت آن موقع همه با هم در صلح و دوستی زندگی خواهند كرد.
در ایران ثبات سیاسی، امنیت و اقتدار كامل برقرار است
رییس‌جمهور در ادامه این مصاحبه در پاسخ به سوالی در مورد اوضاع داخلی ایران و انتخابات اخیر ریاست جمهوری اظهار داشت: ایران كشور بزرگ و آزادی است، طبیعی است كه دیدگاه‌های مختلف و گرایش‌های گوناگون وجود داشته باشد. آزادترین انتخابات هم در ایران انجام می شود. طبیعی است عده‌ای نظر دیگری در مقابل اكثریت داشته باشند، البته حساب این افراد با كسانی كه قانون‌شكنی می‌كنند، جداست. در یك كشور بزرگ ممكن است عده‌ای هم قانون‌شكنی كنند كه به چنین مواردی قوه‌قضاییه رسیدگی و با متخلفین برخورد می‌كند.امروز در ایران ثبات سیاسی، امنیت، استقلال و اقتدار كامل برقرار است، اما كشورهای مخالف ایران، علاقه‌مند هستند موارد كوچك را برجسته كنند. اینان در اذهان خود خیالاتی دارند و فكر می‌كنند آن خیالات در ایران اتفاق می‌افتد. ملت ایران 30 سال است كه به رفتار آنها عادت كرده‌ است و ارزشی به تبلیغات آنها قایل نیست. آنها دوست دارند ، همین امروز ملت ایران ضعیف و نابود شود اما به لطف آن چیزی كه ساقط خواهد شود، ظلم و تجاوز و سلطه‌گری است و معلوم است چه كسانی در دنیا بدنبال تجاوزگری هستند.
رییس‌جمهور خاطرنشان كرد: دشمنان و بدخواهان هر اندازه علیه ملت ایران تبلیغات كنند، به همان اندازه در بین ملت‌ها و ایرانیان منفورتر می شوند.
رییس‌جمهور در ادامه به حضور ناتو در افغانستان اشاره كرد و تصریح كرد: محال است ناتو در افغانستان پیروز شود .آنان می‌خواهند با هیاهو و تبلیغات شكست‌های خود را در عراق ، افغانستان و منطقه بپوشانند ولی بالاخره شكست‌شان نمایان خواهد شد .
رییس جمهور در پایان در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و روسیه گفت: بین ایران و روسیه پیوندهای عمیق عاطفی و تاریخی برقرار است، دو كشور و دو ملت به طور طبیعی همسایه هستیم و باید با هم زندگی كنیم. بسیاری از منافع و تهدیدهای ما مشترك است كه با ملاحظه آنها باید طرح همكاری‌های درازمدت و تعمیق هر چه بیشتر روابط و دوستی‌ها را برنامه‌ریزی كنیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار