کد خبر: 203499
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۸:۵۹
به گزارش «جوان» به نقل از خبرگزاری فرانسه، سخنگوی وزارت خارجه چین روز گذشته در کنفرانس خبری خود گفت: مذاکرات و گفت‌وگو بهترین راه برای حل مسأله هسته‌ای ایران هستند.
ماژائوکسو افزود: هم‌اکنون طرف‌های دخیل در این مسأله در حال انجام اقدامات دیپلماتیک هستند و هنوز هم برای چنین اقداماتی جا وجود دارد. ژائوکسو تأکید کرد: فعلاً‌ اولویت این است که همه طرف‌های مربوط باید براساس منافع گسترده موجود حرکت کنند و به سوی اقدامات دیپلماتیک گام برداشته و رویکرد منعطف‌تر و مواضع عملگرایانه‌تری اتخاذ کنند تا مذاکرات پیش رود.
چین در آخرین نشست 1+5 که شنبه هفته گذشته در نیویورک برگزار شد نه تنها با اعزام نماینده‌ای رده‌پایین شرکت کرد بلکه با اصل تحریم‌های بیشتر ایران مخالفت کرد تا دورنمای هرگونه تحریم ایران برای غرب تیره‌تر شود.
در سوی دیگر پس از ناکامی 1+5 و درحالی که آلمان، فرانسه و ایتالیا تلاش‌های جدیدی آغاز کرده‌اند تا دورنمای تیره را کمی روشن سازند، اما به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا با وجود موافقت با اصل تحریم‌ها بر سر چگونگی و میزان کارآمدی آنها با این سه کشور موافق نیست. این اختلافات کار را به جایی رساند که روز دوشنبه در جلسه شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا برخی کشورهای اروپایی اعلام کنند که حاضر نیستند دست به تحریم ایران بزنند مگر آنکه این تحریم‌ها از سوی شورای امنیت سازمان ملل تأیید شود. جایی که انتظار نمی‌رود چین و حتی روسیه با اصل یا محتوای تحریم‌های پیشنهاد شده توسط آمریکا و کشورهای غربی غیرواقع‌گرا چون فرانسه و آلمان موافقت کنند. به گفته کارل بیلدت وزیر خارجه سوئد که ریاست دوره‌ای اروپا را نیز بر عهده دارد، ابزار تحریم کند است و باید با دقت فوق‌العاده‌ای استفاده شود. بیلدت در نشست بروکسل گفت:‌ هدف ما این است که ایران به میز مذاکره بازگردد و راه‌حلی سیاسی برای مسأله پیدا شود و اگر تحریمی مطرح باشد که می‌تواند این امکان را تقویت کند من آماده‌‌ام که به آن نگاه کنم.
یورماس پانت وزیر امور خارجه استونی نیز گفت: تحریم‌ها در برابر ایران تنها زمانی مؤثر خواهند بود که تمامی اعضای شورای امنیت سازمان ملل با آنها موافقت کنند. اروپا آماده انجام تحریم‌هاست اما برای کارآمد ساختن واقعی تحریم‌ها ما نیازمند آن هستیم که همه بازیگران بزرگ جهانی پشت این تصمیم بایستند. این سخنان واکنشی به اظهارات پیر لولوش وزیر امور اتحادیه اروپا در دولت فرانسه بود که روز دوشنبه در بروکسل از اروپایی‌ها خواست برای اعمال تحریم‌های سنگین‌تر علیه ایران آماده شوند.
او گفت: «ما شش سال است که گفت‌وگو کرده‌ایم. تمام پیشنهادهای غرب رد شده است و حال اگر به سخنگوی دولت ایران گوش کنید، آنها در حال رسیدن به غنی سازی 20 درصدی اورانیوم هستند.»
لولوش در عین حال تأکید کرد در صورتی که شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران قطعنامه تحریمی صادر نکند، اتحادیه اروپا به طور یکجانبه تحریم‌هایی علیه تهران در نظر نخواهد گرفت.
همچنین آنگلا مرکل صدراعظم آلمان اعلام کرد: زمان در حال به اتمام رسیدن است و تحریم‌های شدیدتر برای شهروندان ایرانی تراژدی به همراه خواهد داشت.
از سوی دیگر وزیر امور خارجه ایتالیا که به آمریکا سفر کرده است برنامه اتمی ایران را نه فقط مشکلی برای غرب بلکه چالشی برای کشورهای عرب دانسته و خواهان پررنگ‌ شدن نقش این کشورها در قبال برنامه اتمی ایران شده است.
فرانکو فراتینی روز دوشنبه (25 ژانویه) در یک کنفرانس خبری مشترک با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا
در واشنگتن بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تأکید کرد.
هیلاری کلینتون نیز گفت: دولت ایران باید نگرانی جامعه بین‌المللی درباره برنامه اتمی خود را برطرف کند و به سرکوب و آزار و اذیت مردم این کشور خاتمه دهد.
ایران اتهام نقض حقوق بشر را رد می‌کند و ضمن رد موضع کشورهای غربی، برنامه اتمی خود را صلح آمیز می‌داند.
اما هیلاری کلینتون گفت:‌ایران باید بین انزوا یا عمل کردن به تعهدات بین‌المللی‌اش،‌یکی را انتخاب کند. همتای ایتالیایی او نیز بر گسترش دامنه مشورت‌ها با تعدادی از کشورهای همسایه ایران درباره چگونگی برخورد با برنامه اتمی ایران تأکید کرد.
فرانکو فراتینی در این خصوص به کشور خاصی اشاره نکرد اما برنامه اتمی ایران را چالشی برای کشورهای عرب منطقه دانست.
فراتینی همین طور بر اهمیت حفظ موضع واحد قدرت‌های بزرگ در برابر برنامه اتمی ایران تأکید کرد.
به گفته او آنهایی که می‌خواهند اتمی شوند تلاش خواهند کرد از اختلاف‌ها بهره‌برداری کنند. ما نمی‌توانیم اجازه این کار را بدهیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار