کد خبر: 202827
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۸:۴۶
مردم عراق علیه بازگشت بعثی‌ها به خیابان‌ها ریختند
مردم شهرهای مختلف عراق از جمله شهر نجف در اعتراض به برخی اقدامات برای فراهم کردن امکان نامزدی بعثی‌ها و ورود آنها به مجلس عراق، با برگزاری تظاهراتی گسترده مخالفت قاطع خود را با حضور عناصر بعثی در قدرت و حاکمیت عراق اعلام کردند.
در ماه‌های اخیر که زمزمه‌های بازگشت بعثی‌ها به قدرت شروع شده است مردم شهرهای مختلف عراق از جمله دیوانیه عراق، بغداد، کربلا و نجف دست به تظاهرات زده‌اند.
در این راستا مسوول کمیته پاکسازی حزب بعث اظهار داشت: شرکت کنندگان در تظاهرات دیروز مردم نجف این پیام را ابلاغ کردند که بازگشت بعثی‌ها به قدرت به هیچ‌وجه امکان پذیر نیست و مردم عراق برای جلوگیری از تحقق این مسأله حتی حاضر به جانفشانی هستند.
در شرایطی که حدود 40 روز به انتخابات پارلمانی عراق باقی مانده است، مسأله محرومیت شماری از احزاب و افراد وابسته به حزب بعث به موضوع داغی در این کشور تبدیل شده است و مردم عراق که به شدت مخالف بازگشت وابستگان حزب بعث به قدرت و صحنه سیاسی این کشور هستند در روزهای گذشته تظاهرات گسترده‌ای علیه بازگشت بعثی‌ها به قدرت انجام داده‌اند.
تظاهرکنندگان همچنین از دولت عراق درخواست کردند تا تسلیم فشارهای آمریکا برای بازگرداندن بعثی‌ها به قدرت در عراق نشوند.
در این تظاهرات خانواده‌های شهدا و بازماندگان قربانیان گورهای دسته جمعی شرکت داشتند.
تلاش برای بین‌المللی کردن موضوع بعثی‌‌ها
تعدادی از رهبران گروه‌های سیاسی تلاش می‌کنند در تماس با سفارت آمریکا در بغداد، بحران محرومیت برخی کاندیداهای وابسته به حزب بعث از انتخابات پارلمانی عراق را بین‌المللی کنند که از جمله این افراد «ایاد علاوی»، رئیس فراکسیون العراقیه است.
سفارت آمریکا نیز از تصمیم هیأت «دادخواهی و عدالت» ابراز نارضایتی کرده است و در این راستا بایدن برای رایزنی و گفت‌وگو با مقامات عراقی درباره این موضوع امروز وارد «بغداد» می‌شود.
رئیس‌جمهوری عراق نیز در این مورد گفته است که با مشارکت بعثی‌های غیرصدامی در انتخابات پارلمانی مخالفتی ندارد و به منظور بررسی قانونمندی تصمیمات هیات تحقیق و عدالت، با شورای ریاست جمهوری تشکیل جلسه خواهد داد.
شورای استانی بابل خواستار عذرخواهی ارتش آمریکا
شورای استانی بابل با اشاره به اهانت نیروهای آمریکایی به پرچم عراق تعامل با ارتش آمریکا را قطع کرد و خواستار عذرخواهی رسمی ارتش آمریکا شد.
شورای استانی بابل با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای آمریکایی در یکی از نقاط ایست‌وبازرسی پرچم عراق را پاره کرده‌اند و به همین دلیل خواستار عذرخواهی رسمی ارتش آمریکا از ملت عراق شد.
در این بیانیه آمده است که رئیس شورای استانی بابل در تماس تلفنی با کنسول آمریکا وی را در جریان حادثه رخ داده قرار داد و این اقدام را محکوم کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار