کد خبر: 1363183
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۰۶
روایت کارشناس روس از ترفند ترامپ برای انحراف توجه‌ها از شکست در ایران کارشناس مسائل بین‌الملل روسیه با بیان اینکه «وعده‌های بزرگ رئیس‌جمهوری آمریکا در حوزه سیاست‌خارجی تاکنون به دستاوردی منجر نشده است»، گفت: «دونالد ترامپ» با طرح موضوع خرید مجمع‌الجزایر چاگوس در اقیانوس هند از انگلیس، به دنبال انحراف توجه‌ها از شکست در خاورمیانه از جمله ایران است.

جوان آنلاین: پاول سویاتنکوف در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی افزود: طرح‌های ترامپ درباره خرید جزایر چاگوس (که دیه‌گو گارسیا، محل پایگاه نظامی انگلیس، بزرگترین جزیره آن است) ضعیف به نظر می‌رسند و تنها شبیه لفاظی‌های سیاسی هستند.

به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت: خرید این مجمع‌الجزایر در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره ایالات متحده (که ۱۲ آبان ۱۴۰۵ برگزار می‌شود) مطمئناً به نفع جمهوری‌خواهان خواهد بود و آنها حداقل می‌توانند این نوع موفقیت در سیاست خارجی را به رخ بکشند.

این «آمریکاشناس» روس ادامه داد: بعید است که دولت انگلیس حاضر شود چنین هدیه‌ای را به ترامپ بدهد.

وی اضافه کرد: اگر این معامله قبل از انتخابات انجام نشود، پس از آن غیرممکن خواهد شد، زیرا به احتمال زیاد، دموکرات‌ها کنترل کنگره یا حداقل یکی از مجلس‌های آن (مجلس نمایندگان یا سنا) را به دست خواهند گرفت و آنها مطمئناً بودجه چنین خریدی را تأمین نخواهند کرد.

سویاتنکوف تصریح کرد: دموکرات‌ها معتقدند که رأی‌دهندگان علاقه کمی به جاه‌طلبی‌های خارجی دولت فعلی کاخ سفید دارند.

وی افزود: اقدامات ترامپ در سیاست خارجی به هیچ وجه ساختارمند به نظر نمی‌رسد، به این معنا که او ایده‌های درخشانی را مطرح، به سرعت شروع به اجرای آنها و به همان سرعت، آنها را رها می‌کند.

کارشناس مسائل بین‌الملل روسیه اظهار داشت: کافی است شورای صلح غزه را به یاد بیاوریم که تقریباً کاملاً فراموش شده و می‌توان گفت طرح ترامپ درباره جزایر چاگوس، تلاشی برای منحرف کردن توجه از شکست‌ها در خاورمیانه است.

به گفته منابع روزنامه انگلیسی تلگراف، رئیس‌جمهوری آمریکا این موضوع را به طور جدی با اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری این کشور در میان گذاشته است.

در سال ۲۰۱۹، دیوان بین‌المللی دادگستری، انگلیس را مکلف کرد تا چاگوس را به حاکمیت جمهوری موریس، مستعمره سابق لندن، بازگرداند.

به نوشته ریانووستی، انگلیس هرچند با تأخیر در سال ۲۰۲۵ میلادی از این دستور با این شرط تبعیت کرد که جزیره دیه‌گو گارسیا را به صورت ۹۹ ساله اجاره کند؛ به این معنا که رسماً متعلق به موریس، اما عملاً متعلق به انگلیس است.

پس از آن بود که ترامپ از انگلیسی‌ها انتقاد کرد و تصمیم آنها را عملی از سر ناتوانی مطلق خواند و این گونه بود که روند انتقال مجمع‌الجزایر متوقف شد. در چنین شرایطی، ایالات متحده می‌خواهد توافق خود را در زمینه خرید چاگوس از انگلیس به لندن تحمیل کند.

این رسانه روس در ادامه نوشت: یکی از موانع روابط اروپا و آمریکا در ماه‌های اخیر، طرح الحاق گرینلند دانمارک است. به نظر می‌رسد که درگیری بر سر این مسأله فعلاً مسکوت مانده است، اما ترامپ احتمالاً به این موضوع باز خواهد گشت.

برچسب ها: روسیه ، ترامپ ، ایران
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار