کد خبر: 1309186
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
وحشت اسرائیل از فروپاشی رؤیای صهیونیسم ایهود باراک نخست‌وزیر اسبق اسرائیل گفت «اسرائیلی که می‌شناختیم و رؤیای صهیونیسم در حال فروپاشی است» به‌نظر می‌رسد «نحیف‌شدن صهیونیسم» یک حقیقت انکارناپذیر است و انزوای روزافزون اسرائیل در جهان نمایانگر آن، و این فقط جان و بدن‌های فلسطینیان نیست که نحیف شده است، یا بی‌ارتباط با آن نیست!
مهرزاد اصغریان

 جوان آنلاین: رئیس‌جمهور فرانسه پرچم دفاع از به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین را در شرایطی در میان دیگر همتایان غربی خود در دست گرفته است که با توجه به بی‌عملی اروپایی‌ها در دفاع از فلسطین در مجامع جهانی، به نظر نمی‌رسد که چنین موضعی چیزی بیش از نوعی پاسخ به روند رو به رشد نگرش ضدصهیونیستی در اروپا باشد. با این حال، برآیند واکنش‌های صورت گرفته اعم از خشم امریکا و رژیم صهیونیستی و تقویت موضع‌گیری‌های اروپایی‌ها علیه تل‌آویو نشان می‌دهد که اقدام امانوئل ماکرون در درازمدت، اثرات ملموسی در سیاست خارجی اروپا به جای بگذارد، چیزی که روایت مسلط صهیونیستی از یک موجودیت قربانی را تغییر داده است. ظاهراً با همین وضعیت است که ایهودباراک گفته اسرائیل درحال تبدیل‌شدن به منفورترین دولت جهان است و رؤیای صهیونیسم روبه فروپاشی است. 

فرانسه به عنوان اولین قدرت اروپایی اعلام کرده است از به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین دفاع خواهد کرد که نشانه‌ای ملموس از تبلور فشار افکار عمومی ضدصهیونیستی در اروپا در میان دولتمردان فرانسوی است. امانوئل ماکرون روز پنج‌شنبه با اعلام اینکه جنگ غزه هرچه سریع‌تر باید پایان یابد و غیرنظامیان را باید نجات داد، در این مورد در شبکه ایکس نوشت: «در راستای تعهد تاریخی به صلحی عادلانه و پایدار در خاورمیانه، من تصمیم گرفتم که فرانسه، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. این اعلام رسمی در ماه سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل صورت خواهد گرفت.» وی این را هم گفت که باید غیرنظامی شدن حماس تضمین شود.

ماکرون در ادامه پست خود آورده است: «نهایتاً ما باید کشور فلسطین را بسازیم، از زیست‌پذیری آن اطمینان حاصل کنیم و تضمین کنیم که چنین کشوری با قبول غیرنظامی شدن و به رسمیت شناختن کامل اسرائیل در امنیت کل خاورمیانه دخیل خواهد بود. گزینه دیگری وجود ندارد.»

توضیحاتی که رئیس‌جمهور فرانسه درباره قصد خود در همین چند خط پیام داده، حاکی از این است که فرانسه صرفاً تلاش کرده در واکنش به موج ضدصهیونیستی شکل گرفته در افکار عمومی اروپا، به جای ارجاع پرونده جنایات رژیم صهیونیستی به سازمان ملل و محکوم کردن این رژیم، کاری هرچند نمادین انجام بدهد. البته بدیهی است که نتایج این کار نمادین نخواهد ماند، چرا که تل‌آویو، این اقدام را تهدیدی علیه هویت خود می‌بیند و اظهارات طرف‌های صهیونیست هم بر این گمانه، صحه می‌گذارد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفت: «این اقدام به تروریسم پاداش می‌دهد و خطر ایجاد یک نیروی نیابتی دیگر ایران را در پی دارد، همان‌طور که غزه به چنین چیزی تبدیل شد.» نتانیاهو در شبکه ایکس نوشت: «ما تصمیم رئیس‌جمهور ماکرون در به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی در جوار تل‌آویو در پی قتل عام هفتم اکتبر را به شدت محکوم می‌کنیم.» اسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل هم گفته است این اقدام به مثابه تسلیم در قبال تروریسم خواهد بود.

همچنین، یاریو لیوین، معاون نخست‌وزیر صهیونیست‌ها با انتقاد شدید از تصمیم رئیس‌جمهور فرانسه گفت: «اکنون زمان آن فرارسیده که اسرائیل حاکمیت کامل خود را بر کرانه باختری اعمال کند.» وی افزود: «حاکمیت کامل اسرائیل بر کرانه باختری، پاسخی عادلانه و تاریخی به تصمیم غیرقابل‌قبول فرانسه است.» مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا نیز از تعبیر «تصمیم نسنجیده» استفاده کرده است. او در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «این تصمیم نسنجیده فقط به تبلیغات حماس خدمت می‌کند و روند صلح را عقب می‌اندازد. این یک سیلی به صورت قربانیان حمله ۷ اکتبر است.» این در حالی است که کارشناسان بر این باورند که این تحول می‌تواند آغاز مرحله‌ای جدید در سیاست خارجی اروپا و مقابله با فشار‌های خارجی باشد.

حمایت از پایان اشغالگری

موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین چندین دهه است که یکی از موضوعات مورد مناقشه در جامعه بین‌المللی است. سه چهارم اعضای سازمان ملل متحد یعنی ۱۴۴کشور از ۱۹۳ عضو این سازمان، یک کشور فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند. پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا که کشورش پیش‌تر فلسطین را به رسمیت شناخته ضمن استقبال از تصمیم ماکرون گفت: «ما باید با هم از چیزی محافظت کنیم که نتانیاهو در تلاش برای نابودی آن است. راه‌حل دو کشوری، تنها راه‌حل ممکن است.» حماس نیز این وعده ماکرون را گامی مثبت در مسیر درست برای تحقق عدالت در حق ملت تحت ستم فلسطینی و حمایت از حق مشروع آنها برای تعیین سرنوشت، توصیف کرده است. مقاومت فلسطین، همچنین خواستار آن شد که همه کشور‌های جهان به‌ویژه کشور‌های اروپایی و آنهایی که هنوز دولت فلسطینی را به رسمیت نشناخته‌اند از تصمیم فرانسه پیروی کنند. ماکرون همچنین با ضمیمه کردن نامه‌ای به محمود عباس، رئیس تشکیلات فلسطینی بر این تصمیم خود تأکید کرده است. حسین الشیخ، معاون عباس در واکنش به تصمیم امانوئل ماکرون گفت: «این موضع بیانگر تعهد فرانسه به قوانین بین‌الملل و حمایت آن از حقوق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت خود و تأسیس کشور مستقل ماست.» وزارت خارجه عربستان از تصمیم «تاریخی» امانوئل ماکرون استقبال و اعلام کرد: «پادشاهی عربستان بار دیگر از همه کشور‌هایی که هنوز دولت فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند می‌خواهد گام‌های مثبت مشابهی بردارند و مواضعی در حمایت از صلح و حقوق مشروع ملت فلسطین اتخاذ کنند.» وزارت خارجه اردن نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این تصمیم گامی در مسیر درست برای تحقق راه‌حل دوکشوری و پایان اشغالگری است.» 

نامه اعضای پارلمان اروپا علیه اسرائیل

«وس اسریتینگ» وزیر بهداشت، «شعبانه محمود» وزیر دادگستری، «هیلاری بن» وزیر ایرلند شمالی و «لیزا نندی» وزیر فرهنگ انگلیس اخیراً از استارمر و «دیوید لمی» وزیر خارجه این کشور درخواست کرده‌اند در مورد به رسمیت شناختن فلسطین سریع‌تر عمل کنند. کر استارمر پنج‌شنبه شب با بیان اینکه در غزه «شاهد فاجعه انسانی هستیم» بر لزوم برقراری آتش‌بس و تلاش برای تشکیل دولت فلسطینی تأکید کرد و گفت که لندن، فرانسه و آلمان در مورد بحران انسانی در نوار غزه «تماس اضطراری» برقرار خواهند کرد. سازمان ملی مقابله با تروریسم هلند (NCTV) نیز در گزارشی بی‌سابقه، رژیم صهیونیستی را «تهدیدی برای امنیت ملی» معرفی کرد.

امین ابو راشد، فعال فلسطینی، این اقدام هلند را نشانه افول جایگاه رژیم صهیونیستی در اروپا دانست و گفت: «کشور‌های اروپایی در حال بازنگری در روابط خود با این رژیم هستند.» در ادامه تحرکات ضدصهیونیستی، بیش از ۶۰ عضو پارلمان اروپا در نامه‌ای مشترک به کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خواستار اقدام فوری و جدی اتحادیه اروپا علیه اسرائیل شدند. این نامه به تاریخ ۲۳جولای ۲۰۲۵ از بروکسل ارسال شده و به وضعیت وخیم انسانی در غزه و حملات مکرر اسرائیل به مراکز توزیع کمک‌های انسانی اشاره دارد. امضاکنندگان نامه اعلام کردند که توافق اخیر اعلام‌شده توسط کایا کالاس با اسرائیل، هیچ تغییری ملموس در شرایط میدانی ایجاد نکرده و قحطی و مرگ همچنان در غزه ادامه دارد. آنها تأکید کردند که کودکان فلسطینی به دلیل گرسنگی در حال جان دادن هستند و اتحادیه اروپا به جای اقدامات عملی، تنها به واکنش‌های کلامی و بی‌اثر اکتفا کرده است. در این نامه خواسته شده است که کالاس فوراً جلسه اضطراری شورای امور خارجه را برگزار کرده و مجموعه‌ای کامل از تحریم‌ها علیه اسرائیل برای تصویب ارائه دهد.

همچنین پیشنهاد شده است که تحریم‌هایی علیه بنیاد کمک‌های انسانی غزه و افرادی که مسئول مرگ و گرسنگی در این منطقه هستند اعمال شود. اعضای پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا خواسته‌اند که تحریم تسلیحاتی دوطرفه به مفهوم عدم فروش سلاح به رژیم صهیونیستی و عدم خرید سلاح از این رژیم را نیز در دستور کار قرار دهد. امضاکنندگان نامه با هشدار به نماینده عالی اتحادیه اروپا، تأکید کرده‌اند که تاریخ قضاوت سختی درباره سکوت و همدستی اروپا در برابر نسل‌کشی و قحطی در غزه خواهد داشت و شهروندان اروپایی با صدای بلند خواستار اقدام واقعی و فوری هستند. در پایان نامه آمده است: «هر روزی که اقدامی انجام نشود، روزی است که فلسطینیان در غزه محکوم به گرسنگی یا مرگ هستند. اکنون زمان اقدام است.»

برچسب ها: اسرائیل ، فلسطین ، غزه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار