کد خبر: 1299382
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با تجلیل از خانواده شهدا و هنرمندان به پایان رسید
کشور‌هایی همچون تونس، آرژانتین، ایتالیا، روسیه و لبنان به عنوان چراغ‌های روشن در هجدهمین جشنواره حضور داشتند که در جمع ما حاضر هستند

جوان آنلاین: آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، در تالار وحدت برگزار شد. 
به گزارش «جوان»، در ابتدای این مراسم جلال غفاری، دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت اظهار داشت: کشور‌هایی همچون تونس، آرژانتین، ایتالیا، روسیه و لبنان به عنوان چراغ‌های روشن در هجدهمین جشنواره حضور داشتند که در جمع ما حاضر هستند. این جشنواره در بخش فیلم بیش از ۳ هزار و۵۰۰ اثر در شاخه‌های مختلف دریافت کرد که رکوردی در تاریخ جشنواره‌ها به شمار می‌آید. خوشبختانه تمامی مراحل ثبت‌نام تا داوری طبق یک نظام مشخص به خوبی انجام شد. 
غفاری ادامه داد: مقاومت اکنون به یک پدیده جهانی تبدیل شده که از مرز‌های ایران و اسلام فراتر رفته است. در بخش فیلمنامه نیز بیش از ۸۰۰ اثر دریافت شد که این اتفاقی ویژه در این دوره بود. 
دبیر این دوره جشنواره بیان کرد: در بخش ویژه نسل روایت، تأکید ما بر این بود که جشنواره نسلی از فیلمسازان را همگام با گام‌های مقاومت همراهی کند. در سینمای مقاومت، امکان شکل‌گیری جایگزینی برای سینمای غرب‌زده وجود دارد که علت آن وجود ژانری بومی مانند مقاومت است. این مقاومت هم در تکنیک و هم در محتوا مخاطب جهانی دارد. 
در ادامه مراسم با حضور سردار سلامی، سردار سلیمانی و پیمان جبلی نوبت به تجلیل از خانواده شهدا و هنرمندان رسید. در این بخش از مریم کارگر مادر، همسر، خواهر و دختر شهید تجلیل شد. پنج نفر از اعضای خانواده مریم کارگر شهید شده‌اند. 

 تقدیر از احمدرضا درویش
در ادامه از احمدرضا درویش، کارگردان سینما تجلیل به عمل آمد. درویش پس از دریافت جایزه خود گفت: از دوران پس از جنگ تحمیلی که تولید فیلم‌های جنگی شروع شد سپاه پاسداران و سردار سلامی یکی از پشتیبانان فیلمسازان بوده‌اند. در اینجا وظیفه خود می‌دانم یاد رسول ملاقلی‌پور استاد خودم را گرامی بدارم. همچنین از آقای ابراهیم حاتمی‌کیا معلم من در سینما یاد می‌کنم. 
پس از آن از جمشید هاشم‌پور، بازیگر سینما و تلویزیون تجلیل شد. حضور این هنرمند روی صحنه با استقبال حاضران همراه بود. 
در ادامه سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران عنوان کرد: برای بنده حضور در جمع بخشی از برجستگان هنر ایران عزیز لحظه‌های دل‌انگیزی است. آنهایی که رسالت اصلی‌شان را احیای باشکوه‌ترین رویداد تاریخ اسلام و ایرا، ن یعنی دفاع مقدس قرار دادند. این افراد دنبال زنده کردن حافظه تاریخی ملت هستند. 
سلامی بیان کرد: ما با چشم سر می‌بینیم و با گوش سرمان می‌شنویم. آنچه با چشمانمان می‌بینیم عموماً ابعاد فیزیکی پدیده‌ها هستند و با گوش پژواک صدا‌ها را می‌شنویم، اما ورای گوش و چشم ظاهری ما چشم و گوش حقیقت‌بین و قلبی وجود دارد که با آن می‌توانیم احساس کنیم و نور حقیقت را ببینیم. انسان با قلب خود به معرفت دست می‌یابد. خیلی از انسان‌ها قلب دارند، اما تفقه نمی‌کنند، ما برای اینکه حقیقت را از واقعیت تشخیص دهیم باید از چشم و گوش باطنی خود که در قلبمان تعبیه شده، استفاده کنیم. رسالت اصلی هنر فعال‌سازی قلب انسان است. هنر با قلب سروکار دارد و هنرمندان انسان‌هایی هستند که با قلب خود به اعماق قلب انسان‌های دیگر سفر می‌کنند و حقایقی را بازتاب می‌دهند که ما نمی‌توانیم با گوش و چشم ظاهری ببینیم. 

 هنر متعهد به روح انسان ابعاد می‌بخشد 
وی تأکید کرد: در دنیای امروز رقابت سر تسخیر قلب‌ها و ذهن‌هاست. هنرمندان سازندگان هویت حقیقی یک ملت هستند، سازنده شخصیت، منزلت، فضیلت و اعتبار هنرمندان جغرافیای جدیدی از هویت شکل می‌دهند، به خصوص وقتی در فضای مقاومت تلاش می‌کنند. هنر تفکیک مرز‌های اعتقادی است، هنر کرانه ارزش‌ها را مشخص می‌کند. هنر والا حقایق را بازتاب می‌دهد و چشم‌های حقیقت‌بین را باز می‌کند. هنر والا مانند نور است که در دل تاریکی می‌درخشد. 
فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: هنر مقاومت پاسداشت ارزش‌های ایرانی، اسلامی و سنتی ما است. هنرمندان خالقان این حقیقت هستند. هنر متعالی و هنر متعهد به روح انسان ابعاد می‌بخشد. ما در دل این نبرد زندگی می‌کنیم و نبرد از دل سنگر‌ها به نبرد در دل روایت‌ها تغییر کرده است. فرماندهان واقعی این جبهه شما هنرمندان هستید، زیرا دشمن می‌خواهد به وسیله روایت و هنر ما را شکست دهد. اگر این شکست رخ دهد اصالت، شرافت و مقاومت ما از بین می‌رود. 
سردار سلامی تصریح کرد: دشمن کاری می‌کند که ما در دفاع از ارزش‌هایمان خجالت بکشیم و وقتی از مقدساتمان دفاع می‌کنیم، مسخره می‌شویم. در این شرایط ما ایستاده‌ایم و می‌دانیم باید از چه عناصری دفاع کنیم تا این کشور و این ملت سرپا بماند. هنر و سینمای مقاومت تجسم بخشیدن به فضیلت‌هایی است که در عالم فیزیکی قابل رویت نیستند. کشور ما مردان و زنان بزرگی دارد که برای این ملت تاریخ می‌سازند و حفظ این نسل‌ها بزرگ‌ترین ثروت آینده ماست. 
در این دوره جشنواره فیلم مقاومت «مجنون» درخشان‌ترین فیلم جشنواره هجدهم شد و تندیس‌های بهترین فیلم دفاع مقدس، بهترین کارگردانی، بهترین طراحی صحنه، بهترین فیلمبرداری، بهترین بازیگر مرد و جایزه ویژه هیئت داوران به این فیلم رسید. همچنین تندیس بهترین فیلم به مهدی مددکار برای فیلم «شمال از جنوب غربی» اهدا شد. تندیس بهترین فیلم از نگاه ملی نیز به سعید سعدی برای فیلم «خدای جنگ» و آرش زینال‌خیری برای فیلم «پیشمرگ» داده شد. در پایان نیز به حبیب والی‌نژاد برای فیلم «احمد» تندیس آرمان را مال خود کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار