جوان آنلاین: رژیم صهیونیستی با فشارهای بینالمللی ناچار شد با ورود اندک کمکهای انسانی به غزه موافقت کند. این اقدام که عملاً دردی از مردم این باریکه دوا نمیکند کار را به جایی رسانده که سه کشور غربی با صدور بیانیهای به این اقدام واکنش نشان دادند. انگلیس، فرانسه و کانادا، نخستوزیر رژیم اشغالگر را تهدید کردهاند که در صورت ادامه وضع موجود باید منتظر تحریم باشد.
«رژیم اسرائیل، در جهت تبدیل شدن به کابینهای منفور بین کشورهای دیگر حرکت میکند.» این را یائیر گولان، رئیس حزب دموکراتهای رژیم صهیونیستی گفت. او در اظهاراتی با انتقاد از روند فعلی جنگ اذعان کرد که یک دولت طبیعتاً با غیرنظامیان جنگ نمیکند و کودکان را برای تفریح نمیکشد و اهداف خود را در کوچ اجباری ساکنان یک منطقه نمیبیند. گولان طی این اظهارات، درباره سبعیت حاکم بر کابینه رژیم صهیونیستی گفت که عده زیادی در کابینه، حس انتقامجویی دارند و هیچ نشانهای از اخلاقگرایی در میان آنها دیده نمیشود. همین افراد، خطری برای موجودیت اسرائیل هستند. وی اضافه کرد: «جنگ غزه برای تحقق رؤیاهای اسموتریچ و بنگویر است و اگر بخواهیم این دو نفر رؤیاهای خود را محقق کنند، به رژیمی منزوی تبدیل خواهیم شد.» این اظهارات، موجی از خشم را در بین سران صهیونیست از جمله گدعون ساعر وزیر خارجه، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، بنگویر، اسموتریچ و لیبرمن به دنبال داشت.
رنج انسانی غیرقابل تحمل در غزه
دامنه جنایات صهیونیستها، از یک طرف چهرههای داخل این رژیم را به جان هم انداخته است و از طرفی دیگر در میان کشورهای غربی هم، انتقادهای فراوانی را متوجه تلآویو کرده است تا جایی که سران انگلیس، فرانسه و کانادا با انتشار بیانیهای مشترک، ضمن محکوم کردن سیاستهای دولت نتانیاهو در قبال غزه، هشدار دادند در صورت ادامه این وضعیت، اقدامات تنبیهی از جمله اعمال تحریم علیه اسرائیل در دستور کار قرار خواهد گرفت. در این بیانیه آمده است: «ما قویاً با گسترش عملیات نظامی اسرائیل در غزه مخالف هستیم. سطح رنج انسانی در غزه غیرقابل تحمل است. اعلام دیروز اسرائیل مبنی بر اجازه ورود مقدار محدودی غذا به غزه، کافی نیست.» رهبران سه کشور با به کار بردن لحنی بیسابقه تأکید کردهاند: «ما از اسرائیل میخواهیم عملیات نظامی در غزه را متوقف کند و فوراً اجازه ورود کمکهای بشردوستانه را صادر نماید. این روند باید با همکاری سازمان ملل و طبق اصول بشردوستانه انجام شود.» لندن، پاریس و اتاوا، رژیم صهیونیستی را به نقض حقوق بینالملل متهم کرده و در واکنش به برخی اظهارات مقامات کابینه نتانیاهو نوشتهاند: «ما زبان نفرتپراکن و غیرانسانی اخیر از سوی کابینه اسرائیل را محکوم میکنیم. کوچ اجباری دائمی مردم غزه، نقض حقوق بینالملل است.» در بخشی دیگر از این بیانیه، رهبران سه کشور با اشاره به حمایت از حق ادعایی رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود تصریح کردهاند: «اما این سطح از تشدید درگیری، کاملاً نامتناسب است. ما در برابر اقدامات فاحش نتانیاهو بیتفاوت نخواهیم ماند. اگر اسرائیل عملیات نظامی خود را متوقف نکند و محدودیتها بر کمکهای بشردوستانه را برندارد، ما اقدامات مشخص دیگری را در پاسخ اتخاذ خواهیم کرد.» این بیانیه با اشاره به تحولات کرانه باختری میافزاید: «ما با هرگونه تلاش برای گسترش شهرکسازی در کرانه باختری مخالفیم. اسرائیل باید به این روند پایان دهد؛ این شهرکها غیرقانونی بوده و تحقق راهحل دودولتی و امنیت برای اسرائیلیها و فلسطینیها را تهدید میکنند. ما در اعمال اقدامات بیشتر از جمله تحریمهای هدفمند تردیدی نخواهیم داشت.»
کمک انسانی در ازای شهرکسازی
منابع سیاسی در رژیم صهیونیستی فاش کردند که یک معامله محرمانه میان نتانیاهو و اسموتریچ وزیر دارایی این رژیم وجود دارد که شامل موافقت نخست وزیر برای ساخت شهرکهای صهیونیستنشین جدید در کرانه باختری و در مقابل، ورود کمکهای انسانی به نوار غزه است. بر اساس این توافق قرار است نتانیاهو با ساخت صدها واحد شهرکی جدید در کرانه باختری موافقت کند. وزیر دارایی رژیم صهیونیستی نیز به صورت ناگهانی مواضع خود را علیه ورود این کمکها به نوار غزه تغییر داد که باعث تعجب دیگر وزرا شده است. در پی این تصمیم روز دوشنبه اولین محموله کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه پس از حدود سه ماه وارد غزه شده است. با این حال، سازمان ملل متحد اجازه ورود ۹ کامیون مواد غذایی به این منطقه که بیش از ۲ میلیون فلسطینی در آن زندگی میکنند را «قطرهای در اقیانوس» توصیف کرد. اسماعیل الثوابته، مدیر دفتر اطلاعرسانی دولت غزه هم اعلام کرد که اشغالگران مدعی صدور مجوز برای ورود ۹ کامیون حامل کمکهای انسانی به غزه شدهاند، در حالی که نوار غزه روزانه به بیش از ۵۰۰ کامیون کمکهای انسانی و ۵۰کامیون سوخت نیاز دارد. این مقام ارشد دولت غزه ادامه داد که طی ۸۰ روز گذشته که به محاصره و مسدود بودن گذرگاهها سپری شده، میبایست ۴۴هزار کامیون کمکهای انسان دوستانه وارد غزه میشد. وی با اشاره به اینکه روزانه شماری از مردم غزه در نتیجه سوءتغذیه، جان خود را از دست میدهند، خواستار تحرک بینالمللی برای ورود کمکهای بشر دوستانه به غزه شد و گفت که مواد غذایی موجود در بازار بسیار کمیاب است. ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه هم از روندی که صهیونیستها در کمکرسانی به غزه ایجاد کردهاند، انتقاد کرد و گفت که تسهیل ورود کمکهای بشردوستانه به غزه توسط رژیم صهیونیستی کافی نیست. وی اعلام کرد که از بازنگری در توافقنامه مشارکت بین اتحادیه اروپا و اسرائیل حمایت میکند. بارو افزود: «هدف از این بازنگری، بررسی این موضوع است که آیا اسرائیل به تعهدات خود طبق این توافقنامه عمل میکند یا خیر.»
نمای نزدیک
۲ کامیون کفن یک کشور عربی برای غزه!
دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه اعلام کرد از بین پنج کامیونی که وارد نوار غزه شد، دو کامیون حامل کفن اهدایی یک کشور عربی از طریق سازمان ملل بود. رامی عبده، رئیس دیدهبان حقوق بشر اروپا- مدیترانه در بیانیهای مطبوعاتی میگوید که کفنها کمک غذایی نیستند، بلکه آمادهسازی برای مرگ دستهجمعی است. به این ترتیب، به مردم غزه غذا داده نمیشود، بلکه آنها دفن میشوند.
وی در ادامه ضمن انتقاد از نشست سران عرب در بغداد، خاطرنشان کرد بیانیه محکومیت که رهبران انگلیس، فرانسه و کانادا آن را در واکنش به جنایات اشغالگران صهیونیستی صادر کردهاند، واضحتر از بیانیه پایانی اتحادیه عرب بود و در عین حال، میزان ناامیدی، خیانت و توطئه عربی را آشکار میکند. وی افزود: موضع بینالمللی شروع به تغییر به سمت فشار بر اشغالگران کرده است، به ویژه بیانیه مشترک ۲۵ کشور که بیشتر آنها غربی هستند که طرح جدید صهیونیستی- امریکایی برای مدیریت گرسنگی در غزه از طریق کمکها را رد میکند و تأکید دارد که با الگویی که امداد را به اهداف سیاسی و نظامی مرتبط میکند، همکاری نخواهد کرد.