کد خبر: 1297530
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۸
سرپرست سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان گفت:
اصفهان - سرپرست سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان گفت: طرح ساماندهی ۱۹ آرامستان‌های محلی از سال ۱۴۰۰ با هدف ارتقای وضعیت این اماکن و تبدیل آن‌ها به فضاهایی اسلامی با هویت دینی آغاز شد؛ این طرح با نظارت سازمان آرامستان‌و با حمایت مناطق مختلف شهرداری و مشارکت فعال هیئت امنای هر آرامستان اجرا شده است.

سید ابراهیم حسینی در گفت‌وگو با خبرنگارجوان آنلاین اظهار کرد: کلان‌شهر اصفهان علاوه بر آرامستان مرکزی باغ رضوان و تعدادی از بقاع متبرکه و امام‌زادگان، دارای ۱۹ آرامستان محلی فعال نیز هست؛ این آرامستان‌ها در محدوده یا حریم مناطق ۲، ۴، ۸، ۹، ۱۱، ۱۲، ۱۳ و ۱۵ شهرداری اصفهان قرار گرفته است و وظیفه خاک‌سپاری متوفیان بومی و محلی این مناطق را بر عهده دارند. 
 وی افزود: سال گذشته با پیگیری اهالی منطقه خاتون‌آباد آرامستان «آیت‌الله خاتون‌آبادی» در جوار امام‌زاده شاه قاضی به‌عنوان نوزدهمین آرامستان محلی برای دفن اموات سه محله خاتون‌آباد، دهنو و قلعه به تصویب رسید؛ مدیریت این آرامستان‌ها به معتمدین محلی و هیئت امنایی سپرده شده است که با نیت خدمت‌رسانی به مردم و کسب اجر معنوی این مسئولیت را پذیرفته‌اند. 
 
سرپرست سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان گفت: طرح ساماندهی ۱۹ آرامستان‌های محلی از سال ۱۴۰۰ با هدف ارتقای وضعیت این اماکن و تبدیل آن‌ها به فضاهایی اسلامی با هویت دینی آغاز شد؛ این طرح با نظارت سازمان آرامستان‌و با حمایت مناطق مختلف شهرداری و مشارکت فعال هیئت امنای هر آرامستان اجرا شده است؛ هدف از این اقدامات فراهم‌سازی بستری برای آرامش روح متوفیان، تسلی دل بازماندگان و احیای قلوب زائران با یادآوری مرگ بود. 
 حسینی ادامه داد: در راستای اجرای طرح ساماندهی آرامستان‌های محلی دفاتر خدماتی سازمان آرامستان‌ها در شهرداری مناطق ۹، ۱۱، ۱۲ و ۱۳ راه‌اندازی شد و سامانه جامع ثبت اطلاعات متوفیان نیز به بهره‌برداری رسید؛ این اقدام با هدف تسهیل صدور مجوز دفن و جلوگیری از تأخیر یا ثبت نشدن واقعه فوت مطابق قوانین ثبت احوال صورت گرفته است، همچنین، ۱۴ سالن تطهیر در آرامستان‌های سطح شهر فعال شده و غسالخانه‌های غیربهداشتی با همکاری مرکز بهداشت استان شناسایی و ساماندهی شده‌اند تا خدمات مذهبی و بهداشتی تطهیر با کیفیت مطلوب ارائه شود. 
 
وی بیان کرد: در حوزه تدفین نظام قبور سنتی یک‌طبقه بازنگری شده و قبور چندطبقه پیش‌ساخته جایگزین آن‌ها شده است؛ این اقدام مؤثر که در آرامستان‌های ولدان، عاشق‌آباد، بهرام‌آباد، کوجان و لادان اجرایی شده نقش بسزایی در جلوگیری از گسترش فیزیکی آرامستان‌ها در بافت شهری و استفاده بهینه از اراضی موجود داشته است، همچنین مناطق با ورود به حوزه فضای سبز و خدمات شهری آرامستان‌ها محیط این اماکن را زیباتر و زیست‌پذیرتر کرده و کیفیت خدمات‌رسانی به شهروندان را ارتقا داده است. 
 سرپرست سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان گفت: از دیگر اقدامات مهم می‌توان به تدوین و ابلاغ شیوه‌نامه نظام‌مند کردن مکان‌های دفن اشاره کرد که شامل تعیین ابعاد و ارتفاع سنگ قبرها و مناسب‌سازی محیط قبور می‌شود؛ این طرح به‌طور نمونه در آرامستان میرمدینه رهنان اجرا شده و مورد استقبال مردم قرار گرفته است، همچنین به‌جز گلستان شهدای اصلی اصفهان، ۱۱ گلزار تک‌مزاری یا چندمزاری شهدا نیز در آرامستان‌های محلی واقع شده‌اند که نظافت، غبارروبی و اجرای برنامه‌های فرهنگی و مذهبی در ایام خاص در این مکان‌ها توسط مناطق مختلف شهرداری انجام می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار