جوان آنلاین: صهیونیستها بهرغم ادامه محاصره مردم غزه، در تدارک گسترش دامنه عملیات نظامی خود در این باریکه هستند. وزیر میراث فرهنگی رژیم اشغالگر هم خواستار اقدام ارتش در بمباران ذخایر غذایی و سوخت در غزه شده است. در چنین شرایطی، حماس گفتوگو برای آتشبس را بیمعنا ارزیابی کرده است.
گزارش بانک جهانی که ناظر بر بسته شدن تمامی گذرگاههای ورودی غزه است، نشان میدهد بیش از ۴/۲ میلیون فلسطینی ساکن غزه کاملاً وابسته به کمکهای خارجی و بیش از ۹۰درصد جمعیت، حداقل یک بار از خانههای خود آواره شدهاند. مروان الهمص، رئیس بیمارستانهای میدانی و صحرایی غزه در تشریح اوضاع وخیم انسانی، تصریح کرد: «دارو و تجهیزات پزشکی در این بیمارستانها وجود ندارد و دستگاهها مدام از کار میافتند و محاصره غزه و بستن گذرگاهها باعث شده که کادر درمان نتوانند تجهیزات را تعمیر کنند.» رئیس بیمارستانهای میدانی غزه گفت: «رژیم اشغالگر از بمبها، موشکها و پهپادهای انتحاری استفاده میکند و همین مسئله باعث میشود قربانیان، بسوزند و پیکرهای آنها تکه تکه شود.» مروان الهمص افزود: «سوختگیهای ناشی از این حملات خیلی خطرناک است و ۹۰ الی ۱۰۰ درصد از بدنها را شامل میشود و همین مسئله کار کادر درمان را سخت میکند.» او با بیان اینکه اکثر شهدا و زخمیها از زنان و کودکان و افراد مسن هستند، تأکید کرد: چیزی به اسم منطقه امن در غزه وجود ندارد. این مسئول فلسطینی ادامه داد: امروز، ۶۲ روز است که هیچ دارو، آب یا غذایی به غزه از جمله بیمارستانهای دولتی و میدانی وارد نشده است و ۴۳درصد از بیماران مراجعه کننده به دلیل نبود درمان و دارو شهید میشوند. اما همه اینها برای صهیونیستها کافی نیست و آمیخای الیاهو، وزیر میراث فرهنگی رژیم صهیونیستی از ارتش این رژیم خواسته تا انبارهای مواد غذایی در این باریکه را بمباران کند. الیاهو اضافه کرد: «هیچ مشکلی در بمباران ذخایر مواد غذایی و سوخت در نوار غزه نیست. مردم این منطقه باید گرسنگی بکشند. ورود هرگونه کمک، به تضعیف قدرت نظامی ما منجر میشود.» وی از حمله نظامی گسترده علیه غزه هم حمایت کرد و گفت: «ما باید جلوی ورود کمکهای انسانی به نوار غزه را بگیریم و بنا به گفته ترامپ درهای جهنم را به روی آنها باز کنیم!» الیاهو همچنین اعلام کرد که اسرائیل باید مهاجرت اجباری ساکنان غزه را به عنوان یک برنامه رسمی دنبال کند.
تصمیمی در جهت قربانی کردن اسرای اسرائیلی
در راستای اظهارات الیاهو، منابع امنیتی عبری روز دوشنبه از آغاز قریبالوقوع عملیات گسترده نظامی رژیم صهیونیستی در غزه خبر دادند. تصاویر ماهوارهای منتشر شده هم بیانگر آن است که ارتش رژیم صهیونیستی در دوره اخیر برای گسترش محور نظامی موراگ در رفح تحرکاتی داشته است. این منطقه در ۴۷۰کیلومتری سواحل شهر رفح قرار دارد. تصاویر مذکور نشان میدهد محور موراگ در شمال رفح تا بیش از ۹کیلومتر گسترش پیدا کرده و از گذرگاه صوفا در شرق تا تلالسلطان در غرب رفح کشیده شده است. جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد: تصویب طرحهای کابینه اسرائیل برای گسترش عملیات زمینی خود در نوار غزه، بیانگر تصمیمی روشن برای قربانی کردن زندانیان اسرائیلی در نوار غزه است و چرخه شکستی را که ۱۸ماه پیش بدون دستیابی به هیچ یک از اهداف اعلام شده خود آغاز کرد، بازتولید میکند.» حماس اعلام کرد: «ما مالک این سرزمین هستیم و هر چقدر هم که تجاوزات رژیم اشغالگر فاشیستی ادامه داشته باشد، در آنجا خواهیم ماند.» «باسم نعیم» عضو دفتر سیاسی حماس و وزیر پیشین بهداشت در نوار غزه، دیروز در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه با اشاره به شرایط وخیم انسانی در نوار غزه، تأکید کرد: «تا زمانی که جنگ گرسنگی و نسلکشی در غزه ادامه داشته باشد، بررسی پیشنهادهای جدید برای آتشبس بیفایده است.» او با اشاره به مسئولیت جامعه بینالمللی در قبال جنایات در نوار غزه، گفت: «برعهده جامعه جهانی است که کابینه «بنیامین نتانیاهو» را برای توقف گرسنگی دادن، تشنگی و کشتار مردم غزه تحت فشار قرار دهد.»
انتقادهای داخلی و خارجی از تلآویو
اقدامات صهیونیستها در عرصه جهانی هم واکنشهایی را به دنبال داشته است. «ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه روز سهشنبه ضمن محکومیت شدید حمله نظامی جدید رژیم صهیونیستی به نوار غزه، نسبت به طرح اعلامشده برای اشغال این منطقه به شدت ابراز نگرانی کرد. بارو در گفتوگویی رادیویی تصریح کرد: «این اقدام غیرقابل قبول است و اسرائیل با تصویب چنین طرحهایی بهصراحت حقوق انسانی بینالمللی را نقض میکند.» روزنامه «معاریو» هم به نقل از «یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به شدت از کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم انتقاد کرد و گفت: «این کابینه توان اداره هیچ چیزی را ندارد و قطعاً قادر به اداره غزه نیز نخواهد بود.» لاپید همچنین با اشاره به اظهارات پیشین نتانیاهو در دسامبر ۲۰۲۳ که مدعی شده بود «تنها یک قدم تا پیروزی فاصله داریم»، افزود: «اکنون باز هم وارد دور جدیدی از همان وضعیت شدهایم، بدون آنکه پیشرفتی حاصل شده باشد.» او در ادامه هشدار داد: «ما به اندازه کافی سرباز در اختیار نداریم و به مرور زمان، اعتماد و انگیزه نیروهای ذخیره نیز از بین میرود.»