جوان آنلاین: زکری ابوقمر در گفت وگو با خبرگزاری شهاب افزود: وزارت بهداشت در نوار غزه برای جبران کمبود داروها و درچارچوب آخرین تلاشها برای نجات جان بیماران اجازه مصرف برخی داروهای تاریخ مصرف گذشته را صادر میکند.
وی اضافه کرد: مصرف این داروها در کمیتهای فنی در بخش تشخیص کیفیت وزارت بهداشت بررسی و مجوز تمدید مصرف یا عدم تمدید آنها صادر میشود.
ابوقمر با اشاره به بحران دارویی در نوار غزه، به ساکنان این منطقه نسبت به مصرف خودسرانه داروهای تاریخ مصرف گذشته هشدار داد.
وی تصریح کرد: بیشتر داروهای تاریخ مصرف گذشته که مدت مصرف آنها تمدید شده است، داروهای مورد استفاده در بیمارستانها، بخشهای اورژانس، جراحی، اتاق عمل، مراقبتهای ویژه و داروهای بیماریهای مزمن است.
مدیرکل داروخانههای وزارت بهداشت فلسطین، گفت: این وزارتخانه پیش از این هرگز تاریخ مصرف داروهایی که از طریق دهان دریافت میشود را تمدید نمیکرد اما در طول جنگ به دلیل نایاب شدن داروها مجبور به این کار شده است.
ابوقمر اضافه کرد: از ۶۲۲ نوع داروی موجود در نوارغزه، ۲۲۹ دارو یعنی ۳۷ درصد آنها نایاب شده است.
وی افزود: به خاطر تجاوز رژیم صهیونیستی از مجموع یک هزار و ۶ نوع تجهیزات پزشکی، ۵۹۷ نوع آن یعنی ۵۹ درصد در نوار غزه نایاب شده است.
ابوقمر در پایان از سازمان جهانی بهداشت و دیگر نهادهای بین المللی خواست تا با فشار بر رژیم صهیونیستی آن را وادار کنند با ورود دارو و تجهیزات پزشکی به نوارغزه موافقت کند.