کد خبر: 1267084
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۱
پژوهشگران معتقدند غذاخوردن پس از ساعت ۵ بعدازظهر احتمالاً به متابولیسم (سوخت‌وساز بدن) و قلب آسیب می‌رساند.

جوان آنلاین: وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: از مدت‌ها پیش، مردم بر این باور بودند که خوردن یک شام سبک و زودهنگام سالم‌تر است؛ اکنون پژوهشگران دانشگاه اوبرتا دکاتالونیا (UOC) در اسپانیا و دانشگاه کلمبیا در آمریکا برای تأیید این ادعا شواهدی علمی ارائه کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، گزارش این پژوهش که در مجله دسترسی آزاد تغذیه و دیابت (Nutrition & Diabetes) منتشر شده است، نشان می‌دهد مصرف بیش از ۴۵ درصد از کالری دریافتی روزانه بعد از ساعت ۵ بعد از ظهر با افزایش سطح گلوکز (قند) مرتبط است و ممکن است اثرات مضری روی سلامتی افراد، بدون در نظر گرفتن وزن یا چربی بدن آنها، داشته باشد.

دکتر دایانا دیاز ریزولو (Diana Díaz Rizzolo)، سرپرست این پژوهش، گفت: بالابودن میزان گلوکز به مدت طولانی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی (به دلیل آسیب‌زدن میزان زیاد گلوکز به رگ‌های خونی)، و افزایش التهاب مزمن را در پی داشته باشد و در نتیجه آسیب قلبی‌عروقی و متابولیک را تشدید کند.

متخصصان پیش از این معتقد بودند که پیامد اصلی شام‌خوردن دیرهنگام، افزایش وزن است. مردم معمولاً در شب غذا‌هایی را می‌خورند که ارزش غذایی زیادی ندارند؛ مثلاً غذا‌های فرافرآوری‌شده؛ زیرا هنگامی که افراد در هنگام روز، غذا نمی‌خورند، هورمون‌هایی که گرسنگی و سیری را تنظیم می‌کنند، تغییر می‌کنند.

نوشابه‌های گازدار، پیتزا، سوپ فوری و ماست‌های طعم‌دار از غذا‌های فرافرآوری‌شده به‌شمار می‌روند.

برچسب ها: پژوهشگران ، سلامت ، شام
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار