جوان آنلاین: کمیسیونر سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به زودی این مسند را به جانشین خود تحویل خواهد داد، زبان به انتقاد صریح از صهیونیستها باز کرد و با اشاره به طیفی از جنایات این رژیم در غزه که تلآویو میکوشد آن را در کرانه باختری و لبنان هم تکرار کند، تعلیق گفتگوهای سیاسی با صهیونیستها را خواستار شد.
رژیم صهیونیستی از زمان حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۴۳هزار فلسطینی را به شهادت رسانده است. ابعاد این جنایات به حدی است که این رژیم با محاکمهای بر سر نسلکشی فلسطینیها در دیوان بینالمللی دادگستری مواجه شده است. جوزف بورل روز جمعه در یک پست وبلاگی گفت: «پس از یک سال درخواست از مقامات اسرائیلی در مورد احترام به قوانین بینالمللی در جنگ غزه که مورد بیاعتنایی و بیتوجهی قرار گرفته، ما نمیتوانیم مانند همیشه به کار خود ادامه دهیم.» او افزود: «به همین دلیل است که من به کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیشنهاد کردهام که واردات از شهرکهای غیرقانونی را ممنوع و گفتگوهای سیاسی با اسرائیل را متوقف کنند. ما بهزودی این تدابیر را در شورای روابط خارجی مورد بحث و گفتگو قرار خواهیم داد.» گفتوگوی سیاسی بخشی از یک توافق گستردهتر در مورد روابط بین اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی، از جمله روابط اقتصادی نزدیکتر است که در ژوئن ۲۰۰۰ لازمالاجرا شد و تعلیق آن به تأیید همه ۲۷ کشور اتحادیه اروپا نیاز دارد. بورل که دوره پنجسالهاش در اول دسامبر (۱۱ آذر) به پایان میرسد، تأکید کرد: «همه چیز مردم غزه دارد تمام میشود و در بسیاری از بخشهای این منطقه تقریباً هیچ چیزی وجود ندارد که بتواند زندگی سازمانیافته انسانی را حفظ کند. شمال غزه که زمانی محل زندگی بیش از یک میلیون نفر بود، پس از چندین هفته گلولهباران بیامان به طور کامل تخلیه شده و آخرین مراکز بهداشتی، پناهگاهها و مدارس باقیمانده در حال ویران شدن است.» بورل هشدار داد که اسرائیل الگوی موجود در غزه را اکنون در کرانه باختری و لبنان تکرار میکند. این مقام اتحادیه اروپا گفت: «درخواست برای توجه به قوانین بینالمللی بشردوستانه، درخواست برای پیروی از دستورات الزامآور دیوان بینالمللی دادگستری، اطمینان از دسترسی بشردوستانه، موافقت با پیشنهاد آتشبس رئیسجمهور بایدن، اجازه دادن به روزنامهنگاران بینالمللی و بازرسان تحت امر سازمان ملل برای ورود به غزه و... با نگاهی به گذشته، فهرست درخواستهایی خطاب به اسرائیل دیده میشود که با گوشهای ناشنوا مواجه شد و این موارد، بسیار مفصل است.»
حمایت مجدد بنگویر از تحریم کمکهای انسانی
بورل همچنین گفت حفظ نظم جهانی مبتنی بر قوانین، با اعمال قوانین آن بدون تمایز شروع میشود و در شرایط دیگری که این قوانین بینالمللی به طور معمول نقض میشوند، ممنوعیت صدور روادید، فهرستبندی تروریستها، محدودیتهای واردات و تحریمهای اقتصادی وجود داشته است. او افزود، با این حال، تاکنون اسرائیل از هرگونه «عواقب معنیدار» در امان بوده است. این مقام اتحادیه اروپا گفت: «این باید تغییر کند. به همین دلیل است که من بر اساس نظر مشورتی اخیر دیوان بینالمللی دادگستری، ممنوعیت واردات محصولات شهرکسازی غیرقانونی را پیشنهاد کردهام.» جوزف بورل همچنین گفت که از نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور حقوق بشر نیز درخواست کرده است ارزیابی کند که آیا اسرائیل به توافقنامه ارتباط با اتحادیه اروپا پایبند است یا خیر. این اظهارات در شرایطی است که صهیونیستها همچنان از اظهارات ضدانسانی ابایی ندارند. ایتمار بنگویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در مصاحبه با رسانه صهیونیستی «نشنالنیوز» گفت که او با ارسال هرگونه کمکهای انسانی به غزه در بحبوحه جنگ با حماس مخالف است. وی تصریح کرد: «من معتقدم تا زمانی که ما در غزه گروگان داریم نباید هیچ امتیازی برای این منطقه حتی برای غیرنظامیان قائل شویم.» او شهریورماه سال جاری هم بعد از کشته شدن شش اسیر این رژیم در غزه گفته بود که تلآویو باید جلوی ورود همه کمکهای بشردوستانه به غزه را بگیرد. از جمله دیگر اظهارات جنجالی او در اول ژانویه بود که گفت جنگ با حماس فرصتی برای کوچاندن فلسطینیها از غزه است.