کد خبر: 1263562
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۴:۲۰
نگاهی به اقدامات گروه جهادی جاوید‌الاثر حاج‌احمد متوسلیان
برای آشنایی با گروه‌های جهادی و عملکرد آنها نیاز نیست راه دوری برویم. هر منطقه محروم و کم‌برخورداری که یکبار شاهد حضور گروه‌های جهادی متخصص بوده، بهترین سند برای تأیید تمام ادعا‌ها در مورد جهادگران بی‌ادعاست. 
محمد‌رضا هادیلو

جوان آنلاین: شاید تا چندی پیش، اکثر مردم و افکار عمومی، گروه‌های جهادی را بیشتر با ارائه خدمات عمرانی به مناطق محروم و دور افتاده کشور می‌شناختند. با این وجود به موازات فعالیت گروه‌های جهادی که در زمینه عمرانی برنامه‌هایی را به مرحله اجرا می‌رساندند، با هدایت سازمان بسیج سازندگی گروه‌های جهادی تخصصی با حضور متخصصان رشته‌های گوناگون راه‌اندازی شد. در این زمینه می‌توان به گروه‌های جهادی تخصصی دندانپزشکان، پزشکان، مهندسان کشاورزی و دامپزشکان و حتی متخصصان معماری در بخش عمران و ساخت و ساز و... اشاره کرد. 


برای آشنایی با گروه‌های جهادی و عملکرد آنها نیاز نیست راه دوری برویم. هر منطقه محروم و کم‌برخورداری که یکبار شاهد حضور گروه‌های جهادی متخصص بوده، بهترین سند برای تأیید تمام ادعا‌ها در مورد جهادگران بی‌ادعاست. 
در میان گروه‌های جهادی به سراغ گروه جهادی جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان رفتیم. 
مجموعه‌ای از جهادگران متخصص که گرد هم آمده‌اند و یکی از گروه‌های جهادی با ویژگی‌های منحصر‌به فرد را تشکیل داده‌اند. آنها در زمینه دامپزشکی فعالیت دارند، جهادگرانی که هر کدامشان جزو اساتید و دانشجویان این رشته هستند و برای کمک به هموطنان وارد میدان شده‌اند. 

 واکسیناسیون ۴۰هزار گوسفند
مسعود احمدی، مسئول گروه جهادی جاوید‌الاثر حاج احمد متوسلیان است که اردو‌های زیادی در مناطق مختلف کشور به خصوص روستا‌هایی که ساکنانش دامدار هستند برپا کرده‌اند. او می‌گوید: «بسیاری از دامداران در مناطق روستایی با روش‌های علمی درمان بیماری‌ها و تغذیه مناسب دام آشنا نیستند و به همین دلیل دام‌های خود را می‌فروشند و از تولیدکننده روستایی به مصرف کننده شهری تبدیل می‌شوند، هدف اصلی گروه جهادی تخصصی دامپزشکان کمک به دامداران روستایی است. در آخرین برنامه هم افزایش تولیدات دامی در منطقه سر فیروزآباد استان کرمانشاه در برنامه است تا با سوددهی مناسب، دامداران برای ماندن در روستا ترغیب شوند.»
این فعال جهادی، با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب بر مسئله کشاورزی و دامپروری خاطرنشان می‌کند: «ما معتقدیم کشاورزی و دامداری را باید در رأس امور قرار دهیم و فرهنگ جهادی را در این بخش نهادینه کنیم، به همین خاطر تصمیم گرفتیم با حضور در مناطق محروم و آموزش دامداری علمی به روستاییان در راستای علمی کردن دامداری کشور گام برداریم.»
احمدی درباره عرصه‌های فعالیت این گروه جهادی هم توضیح می‌دهد: «اولین هدف ما پیشگیری از شیوع بیماری‌های دامی است و به این منظور سمپاشی و واکسیناسیون دام‌های منطقه شامل ۴۰هزار رأس گوسفند، ۴۰۰رأس گاو و ۱۰۰قطعه مرغ را انجام دادیم. فعالیت بعدی گروه در بخش درمانی است و دام‌های بیمار از سوی اساتید متخصص تشخیص داده شده و درمان می‌شوند.»

 افزایش ۳ برابری تولید شیر
مسئول گروه جهادی، جاوید‌الاثر متوسلیان می‌گوید: «مهم‌ترین اقدام این گروه، ترویج فرهنگ به کارگیری علوم روز در تولید محصولات دامی است. ما باید به روستاییان آموزش دهیم که چطور می‌توانند تولید را افزایش دهند و آن را بهینه کنند و با استفاده از روش‌های علمی و تعیین جیره غذایی مناسب چگونه دام‌هایشان را به سوی دوقلو‌زایی سوق دهند. با علمی کردن دامداری می‌توان تولید محصولات دامی را تا سه برابر افزایش داد.»
احمدی تصریح می‌کند: «خیلی از دامدارها، چون از کار راضی نیستند و می‌بینند سودآوری‌هایشان پایین است، ترجیح می‌دهند دام‌های خود را بفروشند و شغل دیگری را آغاز کنند. شغلی که در گام اول نیازمند مهاجرت به سمت شهرهاست. بنابراین افزایش تولیدات دامی و سودآوری اثر مستقیمی بر کاهش مهاجرت از روستا به شهر دارد. اگر دام‌ها درمان شوند و انگل نداشته باشند وزنشان زیاد می‌شود و حتی با فروش آن سود بیشتری نصیب روستاییان می‌شود. متأسفانه در وضعیت کنونی، دامدار به سادگی دام خود را به دلال می‌فروشد و پول کمی به دست می‌آورد. وقتی دامدار بداند با یک درمان ساده و تغذیه مناسب دام، می‌تواند تولید شیر خود را از ۳ کیلوگرم به ۱۰کیلوگرم برساند، دیگر به فکر فروش نمی‌افتد و در منطقه می‌ماند. به عنوان نمونه ورم پستان گاو را به راحتی می‌توان درمان کرد و تولید شیر را افزایش داد.»
این جهادگر متخصص ادامه می‌دهد: «وقتی از روستاییان سؤال کردیم، آیا مسئولان کشاورزی و دامپزشکی منطقه به امور شما رسیدگی می‌کنند، گفتند در طی سال حداکثر یک بار می‌آیند و یک بررسی سطحی می‌کنند و می‌روند. در حالی که اگر مسئولان وارد میدان شوند و ما نیز به صورت عمیق و با برنامه‌ریزی بهتر کار کنیم روستاییان امیدوار می‌شوند.»

لزوم فعال شدن ۳۰ پایگاه دامپزشکی

مسئول گروه جهادی تخصصی دامپزشکی می‌گوید: «یکی از اهداف گروه ما این است که با جریان‌سازی ظرفیت اساتید و دانشجویان ۳۰پایگاه بسیج دامپزشکی دانشگاه‌های سراسری کشور را در همین مسیر فعال کنیم. اگر ۳۰گروه جهادی دامپزشکی در فصول مختلف سال به نقاط مختلف کشور رفته و به صورت حرفه‌ای و برنامه‌ریزی شده، فعالیت کنند، قطعاً شاهد افزایش تولید گوشت قرمز در کشور خواهیم بود.» احمدی خاطرنشان می‌کند: «سازمان بسیج سازندگی، باید حلقه اتصال گروه‌های جهادی تخصصی شود و همه اساتید و دانشجویان دامپزشکی علاقه‌مند به خدمت را در قالب گروه‌های تخصصی سازماندهی کند، این سازمان باید با بررسی و پایش وضعیت دامداری در سراسر کشور، نقاطی را که نیازمند حضور دامپزشکان جهادی است شناسایی و به گروه‌های جهادی معرفی کند.» این جهادگر فعال تصریح می‌کند: «پیشنهاد ما این است، گروه‌های تخصصی طیور، دام سبک، دام سنگین و... با حضور اساتید و دانشجویان دامپزشکی تشکیل شود و هر گروه برای رفع مشکلات دامپروری کشور، علمی و تخصصی، برنامه‌ریزی کند. به عنوان نمونه آنفولانزای مرغی در مناطق شمالی کشور هر ساله شیوع پیدا می‌کند و موجب تلفات طیور می‌شود که دلیل این مسئله مهاجرت حیوانات غیر اهلی مثل غاز به این مناطق است. در عین حال تلفات مرغ در مرغداری‌های صنعتی نیز بسیار بالاست، اما همه این موارد با برنامه‌ریزی‌های بسیار ساده‌ای قابل حل است.» مسئول گروه جهادی، جاوید الاثر متوسلیان تأکید می‌کند: «کار دامپزشک از پزشک مهم‌تر است، چون اگر دامپزشک نباشد، سلامت کل جامعه از بین می‌رود و گوشت فراوری شده و سایر محصولات لبنی مثل کره، پنیر و... به دست مردم نمی‌رسد. به همین دلیل در کشور‌های پیشرفته تلاش می‌شود تا نخبه‌ترین افراد وارد رشته دام پزشکی شوند، اما امروز دید جامعه ما نسبت به رشته دامپزشکی با آنچه باید باشد فاصله قابل توجهی دارد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار