جوان آنلاین: صندوقهای قرضالحسنه به دلیل مردمی بودن و سهولت در پرداخت، میتوانند مشکلگشای مردم در شرایط سخت اقتصادی امروز باشند و در این میان مساجد نقش بسیار مهمی در گردآوری مردم دور هم و رفع مشکلات برعهده دارند.
از گذشتههای دور این مساجد بودند که به عنوان مأمن و قرارگاهی برای بررسی نیازهای یک منطقه و رفع مشکلات مردم به شمار میآمدند. در تمام مراسمها و اعیاد و اتفاقات خاص، مردم به مسجد میرفتند و در اینجا بود که از حال و روز هم آگاه میشدند و برای کمک به یکدیگر برنامهریزی میکردند.
حالا با راهاندازی صندوقهای قرضالحسنه در مساجد، یکبار دیگر نقش این اماکن مقدس پررنگتر شده و شهروندان میدانند جایی برای کمک و یاری وجود دارد.
سیدمحسن انصارینیا، اهل شهرستان بیضا در استان فارس است. او در قالب گروه جهادی در کارهای خیریه شرکت و از طریق صندوقهای قرضالحسنه با یاری مردم و در راستای حل مشکلات همنوعان برنامهریزی میکند و پیش میرود.
آنها صندوقهای قرضالحسنهای را در مساجد شهر و با محوریت و مدیریت امام جماعت راهاندازی کردهاند که میتواند قدری از مشکلات مردم را از این طریق مرتفع کند.
به گفته انصارینیا، وامهای قرضالحسنه اصلیترین منابع کمک به نیازمندان به شمار میآیند.
این جوان بسیجی که مسئول گروه جهادی امام صادق (ع) است، میگوید: «علاوه بر پرداخت وام از صندوق قرضالحسنه، کمک به ساخت مسکن محرومان و ایجاد اشتغال خرد یا همان اشتغال خانگی از دیگر کارهای جهادی است که در شهرستان انجام میشود.»
او ادامه میدهد: «به رغم حمایتهای دولتی یا وامهایی که از طریق بسیج و کمیته امداد پرداخت میشود، منابعی هم داریم که در راستای اهداف محرومیتزدایی هزینه میشود. با این وجود وامهای قرضالحسنه صندوق با کمک و استعانت خیران شهرستان، اصلیترین بستر کمک و یاری به نیازمندان به شمار میآیند.»
عمده درآمد مردم شهرستان بیضا از طریق کشاورزی است و بروز کمآبی و خشکسالی طی سالیان گذشته، مردم منطقه را با مشکلات اقتصادی مواجه کرده است. به همین دلیل گروههای جهادی برنامهریزی کردهاند تا در امر کشاورزی و تغییر نوع کشت یاریرسان مردم این منطقه باشند.