کد خبر: 1176136
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۵
سخنگوی ستاد مردمی پیاده‌روی جاماندگان اربعین در گفتگو با "جوان آنلاین":
4میلیون جامانده در اربعین تهران حضور خواهند داشت از یک دهه پیش و بعد از اینکه جمع کثیری از هموطنان نتوانستند در راهپیمایی عظیم اربعین حاضر شوند، مراسم پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی در نقاط مختلف کشور به راه افتاد. طی ۱۰ سال گذشته این مراسم با یک رشد روز افزون مواجه بوده و امسال در یازدهمین سال برگزاری آن، روح الله نوبخت سخنگوی ستاد مردمی پیاده‌روی جاماندگان اربعین در گفتگو با "جوان" پیش‌بینی کرده حدود ۴ میلیون‎‌ تهرانی از میدان‌های امام حسین (ع) و امامزاده حسن (ع) به سمت حرم عبدالعظیم حسنی(ع) حرکت کنند.
محمدرضا هادیلو

 

گفتگو: محمدرضا هادیلو

 

سخنگوی ستاد مردمی پیاده‌روی جاماندگان اربعین با اشاره به اینکه ۱۵۰۰ ایستگاه صلواتی و موکب پذیرایی و غرفه های فرهنگی آماده خدمت رسانی به بیش از ۴ میلیون نفر از جاماندگان اربعین حسینی خواهند بود، می گوید: این آیین از ساعت ۶ صبح روز اربعین از میدان‌های امام حسین (ع) و امامزاده حسن (ع) تا حرم عبدالعظیم حسنی آغاز خواهد شد.

روح الله نوبخت با تاکید بر اینکه در ۵۰ نقطه در طول مسیر ۱۴ کیلومتری این پیاده روی اقامه نماز اربعین را خواهیم داشت ادامه میدهد: در این مسیر‌ها مداحان اقدام به چهارپایه خوانی کرده و گروه‌های سرود و تئاتر نیز برنامه‌های ویژه‌ای اجرا می کنند.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته شاهد جمعیتی حدود ۴ میلیون نفر در پیاده‌روی جاماندگان اربعین بودیم، تصریح می کند: از زمان آغاز کرونا ۱ تا ۲ سال آیین پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی تعطیل شد و خود مردم به صورت خودجوش این مسیر را عزیمت کردند، ولی در سال ۱۴۰۱ این مراسم برگزار و به اوج رسید.

به گفته نوبخت، حضرت آقا ۲ بار از این اجتماع با عنوان جاماندگان اربعین یاد کردند.

وی می گوید: سال گذشته حضرت آقا مهر تایید را بر عنوان جاماندگان زدند و فرمودند اجتماع عظیمی از جوانان مومن و انقلابی در اجتماع بزرگ اربعین به عنوان جاماندگان حضور یافتند که این حضور دشمن را به انفعال کشاند.

سخنگوی ستاد مردمی پیاده‌روی جاماندگان اربعین تصریح می کند: سال گذشته در طول مسیر پیاده روی از میدان امام حسین(ع) تا حرم عبدالعظیم حسنی(ع) و همچنین از امامزاده حسن(ع) منطقه ۱۷ تا مجموعه حرم حضرت عبدالعظیم ۱۵۰۰ موکب و ایستگاه صلواتی و فرهنگی داشتیم که واقعا شور و حال خاصی به این مراسم داده بود.

این مسئول تاکید می کند که عمده موکب‌ها از مسیر امام حسین (ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) است و تعداد محدودی موکب هم در مسیرهای فرعی به ارایه خدمت می پردازند.

نوبخت می گوید: مسیر اصلی پیاده‌روی حدفاصل میدان امام حسین (ع) تا حرم عبدالعظیم حسنی(ع) است که موکب‌های مردمی و هیئت‌های مذهبی، پایگاه‌های بسیج و مساجد در طول این مسیر اقدام به برپایی ایستگاه‌های فرهنگی، صلواتی و پذیرایی و ارایه نوشیدنی وعده ناهار، عصرانه و... می‌کنند.

 

وی ادامه می دهد: سال قبل روحانیون هم منبرهای ۲ تا ۳ دقیقه‌ای در طول مسیر داشتند، این برنامه‌ها امسال هم اجرا خواهد شد.

نوبخت با بیان اینکه برپایی ایستگاه‌های صلواتی و موکب توسط گروه‌های مردمی، هیئت‌های مذهبی و مساجد در اولویت است، می گوید: از همه دستگاه‌های فرهنگی شهر تهران و هیات‌های مذهبی دعوت می‌کنیم به پشتیبانی از موکب‌ها و ایستگاه‌های صلواتی و فرهنگی بشتابند، همچنین از همه موکب ها، هیات‌های مذهبی، پایگاه‌های بسیج و مساجد دعوت می‌کنیم با نام نویسی در سامانه «جامانده» به ادرس الکترونیکی www.jamandeh.com و پیام رسان پیامکی ۶۶۰۰۰۲۲۹۱ ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خودشان را در بخش‌های فرهنگی و پذیرایی اعلام کنند.

وی با تاکید بر اینکه انشاالله با جانمایی‌ای که انجام خواهد شد همه این عزیزان در همین مسیر پیاده روی اربعین ایفای نقش خواهند کرد، تصریح می کند: کمیته‌های محتوایی، فرهنگی، بهداشت و درمان، جانمایی، فضاسازی و تبلیغات محیطی، ایمنی و تامینی و مباحث امنیتی و آبرسانی ودستگاه‌های وسازمان‌های مختلف شهر تهران در روز اربعین حسینی ایفای نقش خواهند داشت.

نوبخت می گوید: سازمان های امدادی و خدمت رسان هم در طول مسیر خدمات امدادی و بهداشتی را برای زائران ارائه خواهند کرد ضمنا محلی را برای مادران و افراد مسن برای استراحت پیش بینی کردیم تا آنان بتوانند از فضا‌های معنوی بهره بیشتری ببرند و با اقدامات هنری و رسانه‌ای و معرفت بخشی باید عمق بخشی مناسبی به این برنامه‌ها داشته باشیم.

سخنگوی ستاد مردمی پیاده‌روی جاماندگان اربعین ادامه میدهد: از آحاد مردم دعوت می‌شود به نوعی در این موکب‌ها فعالیت داشته باشند از خانم خانه دار گرفته تا از کسی که نذر دارد برای ساماندهی بیشتر به پایگاه‌های بسیج یا مساجد بروند و نذورات خود برای این مراسم را ادا کنند.

به گفته نوبخت، بسیاری از عاشقان دلباخته و جامانده از مراسم اربعین کربلا در این پیاده روی شرکت خواهند کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار