کد خبر: 1173161
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۰
شیوا نوروزی

زمان زیادی تا شروع فصل جدید لیگ برتر فوتبال باقی نمانده و آقایان در تلاشند با برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های داوری، خود را مصمم به برطرف کردن مشکلات داوری این رشته نشان دهند. با این‌حال مسئولان فدراسیون و کمیته داوران طوری در مورد این مسئله صحبت می‌کنند که انگار وظیفه‌ای در این خصوص ندارند و دیگران مسئول رفع چالش‌های داوری هستند!
دوره دانش‌افزایی ناظران داوری افتتاح شده با این هدف که ناظران با آمادگی و دقت بیشتر فصل را شروع کنند و بیش از پیش حواس‌شان به عملکرد داوران میدان باشد. افشاریان، رئیس کمیته داوران از به‌روز بودن و دریافتی حق‌الزحمه داوران گفته و ممبینی، دبیرکل فدراسیون نیز به تسهیل شرایط برای شناسایی داوران بااستعداد و پشت خط نماندن آن‌ها صحبت کرد. هر دو نفر دقیقاً نکاتی را گوشزد کردند که مسئولیتش مستقیماً متوجه فدراسیون و کمیته داوران است. آقایان عادت کرده‌اند از هر موقعیت و تریبونی برای صحبت کردن در مورد کم‌کاری‌هایشان استفاده کنند.
فصل گذشته فوتبال باشگاهی ما پر بود از اعتراضات شدید و تند علیه داوران و تأثیر آن‌ها در تغییر نتایج. به اینکه آیا ادعای برخی در خصوص جهت‌دار بودن این اشتباهات درست است یا نه کاری نداریم، اما بنا به اعتراف رئیس کمیته داوران، نتیجه بیش از ۳۰ دیدار با سوت‌های اشتباه تغییر کرده است. حال رئیس کمیته از به‌روز بودن داوران و پرداخت مطالبات آن‌ها صحبت می‌کند. درحالی‌که این موضوعات را ما می‌دانیم و اصلاً نیازی به تکرار مکررات نیست. به جای سخنرانی افشاریان و دیگران باید کمر همت ببندند برای بازگرداندن داوری ایران به سطح اول آسیا، نه اینکه هرچند روز یک‌بار حرف‌های تکراری را به زبان بیاورند. آقای دبیرکل هم از قافله سخنرانان جا نمانده است، او نیز در نطقی جالب توجه تأکید کرده داوران مستعد نباید یک دهه پشت خط بمانند. متأسفانه یا خوشبختانه این را هم خودمان می‌دانستیم و نیازی به هشدار این مقام مسئول فدراسیون‌نشین نبود.
در اینکه مسیر باید برای حضور داوران مستعد، به‌روز و بادانش هموار شود شکی نیست، ولی اجرای این باید‌ها وظیفه چه کسانی و کدام نهاد‌های مسئول است، قاعدتاً این فدراسیون فوتبال است که باید در قبال ضعف‌های شدید داوری پاسخگوی مردم، هواداران و اهالی فوتبال باشد. افول داوری فوتبال ایران به حدی بحرانی است که با یک سخنرانی یا یک همایش نمی‌توان این موضوع را ماستمالی کرد. فصل گذشته هیچ بازی بدون حواشی داوری به پایان نرسید و تبعات هر یک سوت نادرست تا مدت‌ها ادامه داشت. از طرفی رئیس کمیته داوران مستقیماً از سوی رئیس فدراسیون تعیین می‌شود. از این‌رو عملکرد ضعیف هم متوجه کمیته است و هم رئیسی که رئیس کمیته داوران را انتخاب کرده است. علاوه بر این حضور در کلاس‌های آموزشی، ارتقای دانش و آمادگی داوران یکی از وظایف مهم کمیته داوران است. افشاریان به جای سخنرانی بهتر است حواسش به میزان آمادگی جسمانی و فنی داوران باشد تا افراد فاقد صلاحیت به یک‌باره سر از لیگ برتر درنیاورند. به‌رغم همه مشکلات و قضاوت‌های اشتباهی که فصل گذشته نتایج بازی‌ها را عوض کردند و جنجال‌های زیادی را به راه انداختند، اما حتی یک مقام مسئول از فدراسیون و کمیته داوران بابت این مسائل بازخواست یا از کار برکنار نشدند! این یعنی اینکه آقایان با وجود اطلاع از واقعیت‌ها و سهمی که در این بحران داشته‌اند، نه تنها اعتقادی به استعفا و عذرخواهی ندارند، بلکه هیچ تقصیری را نیز به گردن نمی‌گیرند. حالا که فصل جدید در راه است مدیران فدراسیون خوب می‌دانند برای ارتقای داوری هیچ کار مفیدی انجام نداده و فقط حرف زده‌اند. هیچ کس توضیح نداده بابت اینکه چرا سطح داوری ایران اینگونه و با شیب تند پایین آمده و حتی بازی‌های غیرحساس نیز بدون سوت اشتباه به پایان نرسیده‌اند. منتظریم تا مسابقات لیگ شروع شود و همه ببینند وضعیت داوری‌ها تغییری نسبت به فصل پیش کرده یا نه.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار