کد خبر: 1073022
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
زندگی و احوالات مشفق کاشانی منتشر شد
شعر «مشفق» سند منظوم آرمان‌های انقلاب است بیست‌وهفتمین جلد مجموعه پژوهشی شخصیت‌های مانا با محوریت زندگی، احوالات و آثار مشفق کاشانی راهی بازار نشر شد.

بیست‌وهفتمین جلد مجموعه پژوهشی شخصیت‌های مانا با محوریت زندگی، احوالات و آثار مشفق کاشانی راهی بازار نشر شد.
به گزارش «جوان» به نقل از روابط عمومی انتشارات سوره مهر، جلد بیست‌وهفتم از مجموعه پژوهشی شخصیت‌های مانا، نوشته علی تقوی که به زندگی و احوالات و آثار مشفق کاشانی شاعر انقلاب اسلامی اختصاص دارد، به تازگی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شده‌است.
تاکنون زندگینامه بزرگانی، چون سیدجعفر شهیدی، سیدمحمد فرزان، مجید شریف واقفی، سلمان هراتی، بهاءالدین محلاتی، سیداحمد خمینی، سیدغلامرضا سعیدی، سیدمحمدعلی داعی‌الاسلام و طاهره صفارزاده و قیصر امین‌پور در قالب این مجموعه منتشر شده است. مجموعه پژوهشی شخصیت‌های مانا توسط دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری منتشر می‌شود.
گروه پژوهش شخصیت‌های مانا، اردیبهشت سال ۸۸ تشکیل شد و با استفاده از پرونده‌هایی که در بایگانی «فرهنگ نام آوران معاصر» حوزه هنری وجود دارد، به زندگینامه افرادی که گمنام یا کمتر شناخته شده هستند، اما فعالیت‌های سیاسی، علمی، اقتصادی و هنری زیادی در انقلاب داشته‌اند، می‌پردازد.
علی تقوی که در جلد بیست‌وهفتم این مجموعه، به فعالیت‌های زنده‌یاد مشفق پرداخته است، می‌گوید: با مهاجرت مشفق به تهران، تحولی خاص در کار شعر و شاعری او دیده می‌شود. در این تحول، چند عامل نقشی بسزا داشت، از جمله تلاش و همت مضاعف شاعر و شرکت در انجمن‌های ادبی و همنشینی‌ها و مراودات بسیار با جمعی از شاعران معاصر، به ویژه شاعرانی که در جدال سنت و تجدد، مشرب و مرامی میانه داشتند و سبک و شیوه کار آنان با روحیه مشفق سازگاری بیشتری داشت. با پیروزی انقلاب اسلامی، مشفق بخش عمده‌ای از عواطف و مضامین شعری‌اش را معطوف به انقلاب و جنگ تحمیلی کرد. شعر او را در این دوره، می‌توان سند منظوم آرمان‌های انقلاب و شعار‌ها و موضع‌گیری‌های خاص آن دوران نامید. افزون بر این، چند عامل در میزان خلاقیت و نوآوری شاعر در این دوره تأثیرگذار بوده است، از جمله اینکه او بنا به دعوت برخی سازمان‌ها و نهاد‌های انقلابی، پاره‌ای از مناصب اداری را نیز پذیرا شد و از سوی دیگر، برای گردآوری و تدوین مجموعه شعر‌های دیگر شاعران در موضوعات گوناگون، وقت بسیار صرف کرده است.
عباس کی‌منش مشهور به مشفق کاشانی ۲۳مرداد ۱۳۰۴در کاشان به دنیا آمد. او تا مقطع کارشناسی ارشد را در دانشگاه تهران گذراند و سپس پیشه معلمی را برگزید و برای ۳۷سال در آموزش‌وپرورش به خدمت معلمی پرداخت و بعدتر به شاعری روی آورد. او از جمله شاعرانی بود که همواره اشعارش با مضمون‌هایی مذهبی، چون دین، امامان معصوم و اعتقادات شیعه همراه بود. وی در جلسات شعری رهبر معظم انقلاب حضور داشت و شعرخوانی می‌کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار