کد خبر: 1059991
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۲
ارزیابی رسمی امریکا

معاون فرمانده نیروی راهبردی امریکا، با اعلام اینکه افزایش قابلیت‌های هسته‌ای چین باعث می‌شود این کشور، روسیه را که هم اکنون اولین تهدید هسته‌ای امریکاست، پشت سر بگذارد، اذعان کرد که واشنگتن برای مواجهه با این وضعیت هیچ ابزار و راهکاری ندارد.
ایالات متحده امریکا تلاش می‌کند در سیاست خارجی خود برای مقابله با قدرت رو به رشد اقتصادی و نظامی چین در منطقه هند و اقیانوسیه بازنگری کند.
در چنین شرایطی، بررسی برخی گزارش‌ها با استناد به تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که چین در حال ساخت صد‌ها سوله جدید برای موشک‌های هسته‌ای است. ژنرال توماس بوسیر که بر زرادخانه هسته‌ای امریکا نظارت دارد، با اشاره به اینکه چین با افزایش سریع تسلیحات هسته‌ای از روسیه به‌عنوان بزرگ‌ترین تهدید هسته‌ای برای ایالات متحده پیشی خواهد گرفت، گفت: «توسعه قابلیت‌های هسته‌ای چین دیگر نمی‌تواند با ادعای عمومی این کشور که می‌خواهد حداقل، بازدارندگی هسته‌ای را حفظ کند مطابقت داشته باشد.»
‌وی تصریح کرد که این موضوع فقط به تعداد کلاهک‌های هسته‌ای انبار شده پکن مربوط نیست بلکه به شیوه استقرار عملیاتی آن‌ها هم ارتباط دارد. وی هشدار داد: «یک نقطه تلاقی وجود خواهد داشت، جایی که شمار تهدید‌های چین از شمار تهدید‌هایی که روسیه در حال حاضر دارد فراتر می‌رود.»
‌بوسیر در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد که کشورش برخلاف روسیه، هیچ ابزاری اعم از ساختار یا پیمانی برای گفتگو با چین در این زمینه در دست ندارد تا به وسیله آنها، از حجم تصورات غلط یا سردرگمی‌های موجود درباره این مسئله بکاهد. بوسیر همچنین گفت که چین پارسال، بیشتر از دیگر کشور‌های جهان، توان موشک‌های بالستیک را آزمایش کرده است.
پکن: گفتگو می‌کنیم، ولی مشروط
مجموعه این موارد نشان می‌دهد که پیشرفت‌های چین در فناوری موشکی برای تحویل این کلاهک‌ها نیز برای ایالات متحده نگران‌کننده است. واشنگتن، پیش‌تر پکن را به مقاومت در برابر مذاکرات تسلیحات هسته‌ای متهم کرده است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا، اوایل ماه اگوست طی دیدار با همتایان خود در کشور‌های آسیایی و کشور‌های شریک، به شدت از افزایش زرادخانه‌های چین ابراز نگرانی کرد. پنتاگون در گزارش سال ۲۰۲۰ خود به کنگره، میزان ذخیره کلاهک هسته‌ای عملیاتی چین را کمتر از ۲۰۰ فروند تخمین زد و اعلام کرد که با گسترش و نوسازی نیرو‌های پکن، حجم آن‌ها حداقل دو برابر می‌شود. با این حال طبق اطلاعات موجود در وزارت خارجه امریکا، این کشور هزار و ۳۳۵ کلاهک هسته‌ای مستقر دارد. چین اعلام کرده که زرادخانه این کشور تحت تأثیر تسلیحات ایالات متحده و روسیه قرار دارد و پکن آماده گفتگو است. البته چین عملی شدن این گفتگو را به کاهش ذخایر هسته‌ای امریکا در حد چین مشروط کرده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار