کد خبر: 1059670
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
انتظار «لامبدا» برای ورود به ایران از شمال غرب فراموش نمی‌کنیم چند ماه پیش را که گفتند ویروس جهش یافته کرونا به نام «دلتا» از جنوب و شرق کشور در حال ورود به کشور است و اگر استان‌های این منطقه از ایران تحت کنترل قرار نگیرند، موج پنجم کرونا با مرگ و میر‌های بیشتری به راه خواهد افتاد
محمدرضا هادیلو

سرویس ایران جوان آنلاین: فراموش نمی‌کنیم چند ماه پیش را که گفتند ویروس جهش یافته کرونا به نام «دلتا» از جنوب و شرق کشور در حال ورود به کشور است و اگر استان‌های این منطقه از ایران تحت کنترل قرار نگیرند، موج پنجم کرونا با مرگ و میر‌های بیشتری به راه خواهد افتاد. حالا در اوج موج پنجم هستیم و با اینکه روزی بیش از ۷۰۰ خانواده، عزیزی را از دست داده و عزادار می‌شوند ولی خبر‌ها حکایت از ویروس جدیدی دارد که پشت مرز‌های شمال غرب ایران ایستاده تا راه نفوذی به کشور پیدا کند. ویروس «لامبدا» که خطرناکتر از نوع دلتاست، هم اکنون در ترکیه مشاهده شده و این می‌تواند زنگ خطری برای استان‌های ایرانی هم مرز با این کشور باشد؛ بنابراین دوباره باید تکرار کنیم که اگر مراقبت نکنیم، روز‌های به مراتب سخت‌تری از پیک پنجم در راه است.

 در شرایطی که اکثر استان‌های ایران روز‌های سخت و تلخ کرونایی را پشت سر می‌گذارند، خبر رسیده که سویه خطرناک‌تری در بیش از ۵۰ کشور دنیا مشاهده شده و اینبار از شمال غرب ایران، استان‌های همجوار با ترکیه و نزدیک به آن را تهدید می‌کند.


تجربه از سهل‌انگاری در دلتا
چند ماه پیش وقتی خبر رسید دلتا در هرمزگان و سیستان و بلوچستان مشاهده شده است، آنقدر سهل‌انگاری شد تا کم‌کم استان‌های جنوبی و مرکزی و بالاخره استان‌های شمالی ایران هم درگیر این ویروس شدند. متأسفانه پیک پنجم کرونا بر خلاف پیک‌های قبلی، علاوه بر طولانی‌تر شدن، با تلفات بیشتری هم همراه بوده است به طوری که رکورد مرگ و میر‌های کرونایی در این مرحله، مدام در حال شکسته شدن است. براساس آمار وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۳۹۴ نفر و مجموع جانباختگان به ۱۰۳ هزار و ۳۵۷ نفر رسید. بر همین اساس، ۷ هزار و ۷۲۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
«لامبدا» واکسن گریز است
مشکل استان‌های ایران این است که در حال حاضر به شدت درگیر دلتا هستند و با ورود ویروس جدید، حالت شکنندگی در بخش‌های مختلف و به‌خصوص بهداشت و درمان بسیار بالاست. این معضل وقتی دو چندان می‌شود که بدانیم «لامبدا» ویروسی واکسن گریز است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه «لامبدا» ویروسی واکسن گریز محسوب می‌شود و تنها راه مقابله با این ویروس رعایت پروتکل‌های بهداشتی است، می‌گوید: «این ویروس جدید کرونا چندی پیش در امریکای جنوبی در پرو شناسایی شد و به کشور‌هایی همچون شیلی، آرژانتین و کلمبیا منتقل و الان به ۵۰ کشور جهان سرایت کرده است.»
سیدفرزاد جلالی با اشاره به اینکه سوش لامبدا سرایت‌پذیری بالاتر از ویروس‌های قبلی حتی دلتا را دارد، ادامه می‌دهد: «متأسفانه این ویروس واکسن گریز است، یعنی بسیاری از واکسن‌ها که برروی سوش‌های دیگر مؤثر بود بر روی این ویروس جدید تأثیری ندارد.»
به گفته این مسئول، با توجه به اینکه حدود ۵۰ کشور دنیا درگیر است و ترکیه را هم شامل می‌شود از سمت غرب ما تحت تأثیر این بیماری قرار خواهیم گرفت. رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه این ویروس تفاوت چندانی از نظر علائم با موارد قبلی ویروس کرونا ندارد، می‌گوید: «علاوه بر علائم تب و خستگی، علائمی، چون اسهال، گلودرد و از دست دادن حس چشایی و بویایی، زخم‌های پوستی و تغییر رنگ پوست‌ها هم گاهی ممکن است دیده شود.»
وی تأکید می‌کند: «ماسک، فاصله اجتماعی و پرهیز از تجمعات مهم‌ترین راه پیشگیری از این ویروس جدید محسوب می‌شود.»


اینبار آماده باشیم
اگر نسبت به دلتا بی‌توجه بودیم، اما می‌شود از آن درس گرفت و از حالا بدانیم که استان‌های آذربایجان‌غربی و شرقی، اردبیل و کردستان در تیرس «لامبدا» هستند و اگر قرار است کاری انجام شود، از هم اکنون به فکر باشیم تا دوباره گرفتار موج ششم و مرگ و میر‌های بیشتر نشویم.
این یک حقیقت است که ویروس «لامبدا» خطرناکتر از انواع قبلی بوده و در کشور ترکیه که رفت وآمد به آن به سهولت انجام می‌شود، مشاهده شده است. این یعنی ایران باید در آماده باش باشد و شاید بی‌راه نباشد که بگوییم این ویروس می‌تواند از طریق مسافران ترکیه از هر شهری، سر برون آورد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار