کد خبر: 1042647
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۷
اپیدمیولوییست و رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران با اشاره به روند بیماری کرونا در کشور، با بیان اینکه برای بروز موارد بستری به دو تا سه هفته زمان نیاز است و برای بروز موارد مرگ و میر نیز حدود سه هفته تا یک ماه زمان قابل تصور است، گفت: بر این اساس در نیمه دوم فروردین انتظار داریم که همچنان روند افزایشی موارد بیماری را داشته باشیم.
سرویس جامعه جوان آنلاین: دکتر احسان مصطفوی درباره وضعیت کرونا در کشور با توجه به حجم بالای مسافرت‌های نوروزی و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گفت: واقعیت این است که در چند روز اخیر متاسفانه هم شاهد افزایش موارد سرپایی ناشی از کرونا بوده‌ایم و هم افزایشی را در حوزه بستری در بخش‌های عادی و مراقبت‌های ویژه در کشور شاهد بودیم. البته هنوز این روند افزایشی در حوزه مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ اتفاق نیفتاده، اما افزایش در مرگ‌ها نیز در روز‌های آتی قابل پیش‌بینی است.

وی افزود: باید توجه کرد که این افزایش قابل پیش‌بینی بود و اتفاق عجیب و غریبی رخ نداده است؛ یعنی با افزایش دید و بازدید‌های عید و افزایش سفر‌های نوروزی، که مخصوصا زمینه‌ای برای تماس‌های بیشتر با افرادی که تاکنون آلوده نشده بودند فراهم می‌کرد، این روند افزایشی پیش‌بینی می‌شد. طی تعطیلات نوروز شاهد بودیم که افرادی که به طور خاص در یکسال گذشته با مراقبت‌هایی که انجام داده بودند، به کرونا مبتلا نشده بودند، بر اثر دید و بازدید‌ها و بعضا سفر، بستر ابتلا به بیماری برای‌شان فراهم شد و متاسفانه نتیجه آن افزایش موارد بیماری در کشور است.

مصطفوی ادامه داد: البته در حال حاضر گرچه شاهد افزایش موارد بیماری هستیم، اما نمی‌توان تحلیل کرد که وضعیت بیماری در هفته‌های پایانی فروردین ماه و اوایل اردیبهشت ماه دقیقا به چه صورت خواهد بود و این موضوع نیاز به تامل بیشتر دارد. در روز‌های آتی احتمالا می‌توان قضاوت مناسب‌تری درباره شدت و مدت زمان روند افزایشی موارد بیماری داشت.

وی تاکید کرد: یک فاصله زمانی یک هفته‌ای برای بروز موارد سرپایی بیماری قابل تصور است. همچنین برای بروز موارد بستری به دو تا سه هفته زمان نیاز است و برای بروز موارد مرگ و میر نیز حدود سه هفته تا یک ماه زمان قابل تصور است. بر این اساس در نیمه دوم فروردین انتظار داریم که همچنان روند افزایشی موارد بیماری را داشته باشیم.

مصطفوی درباره بروز موج چهارم در کشور با غلبه سویه انگلیسی بیماری نیز گفت: واقعا هنوز زود است که بخواهیم قضاوت کنیم که آیا موج چهارم اتفاق افتاده یا خیر و بنده اطلاعی ندارم که غلبه بیماری با چه سویه‌ای بوده است. البته از این نظر که سرایت‌پذیری واریانت انگلیسی از واریانت معمول در گردش در کشور قاعدتا بیشتر است، در گذر زمان انتظار داریم که واریانت انگلیسی به عنوان واریانت غالب در مناطقی از کشور و یا اکثر نقاط کشور تبدیل شود، همانطور که در بعضی از مناطق دیگر دنیا هم این اتفاق افتاد.

مصطفوی گفت: حال اینکه نتیجه غلبه واریانت انگلیسی آیا بروز موج چهارم سهمگینی در کشور خواهد بود یا خیر، نیاز به گذر زمان بیشتری دارد تا ببینیم که روند اپیدمی به چه صورت پیش خواهد رفت. در حال حاضر به نظر می‌رسد که آنچه که از موج‌های اپیدمی در کشور شاهدیم، افزایش موارد بیماری به ویژه در شهر‌های کوچک‌تر و مناطقی است که در موج‌های قبلی اپیدمی کمتر متاثر شده بودند، اما در عین حال افزایش موارد بیماری در روز‌های اخیر، مخصوصا در شهر‌هایی مانند تهران، اصفهان و شیراز نیاز به توجه بیشتر در روز‌های آتی دارد تا بتوان تفسیر مناسب‌تری درباره آن ارائه داد.

وی تاکید کرد: مسلما یکی از مهمترین ابزار‌های کنترلی اپیدمی در شرایط حاضر واکسیناسیون، به خصوص افراد پرخطر، است که در حال حاضر به دلایلی این اقدام پیشگیرانه به کندی پیش می‌رود که امیدواریم تسریع شود.
منبع: ایسنا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار