کد خبر: 1038106
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۱
دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به اینکه به دنبال این هستیم که بخشنامه معاونت حقوقی دولت از سوی دیوان عدالت ابطال شود گفت:حوزه روابط کار با این بخشنامه به هم می‌ریزد.

سرویس اقتصادی جوان آنلاین: هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، درباره بخشنامه اخیر معاونت حقوقی ریاست جمهوری گفت: به دنبال این هستیم که این بخشنامه از سوی دیوان عدالت ابطال شود، چرا که این بخشنامه روابط کار را به هم می‌زند.

وی ادامه داد: چگونه ممکن است که کارگری که ۲۰ سال سابقه کار دارد، با اجرای این بخشنامه حداقل مزد را بگیرد و سوابق کار وی و تجربه وی نادیده گرفته شود. این بخشنامه‌های بی حساب و کتاب می‌تواند دردسر‌هایی در مسیر روابط کار ایجاد کند.

ابوی در ادامه به تعیین دستمزد سال گذشته کارگران که بدون امضای نمایندگان کارگری صورت گرفت اشاره کرد و اظهار داشت: ما برای مصوبه دستمزد سال گذشته که مطابق نظر کارگران نبود به دیوان عدالت اداری شکایت کردیم که در مرحله اول در کمیته تخصصی نظر کارگران را تأیید کرد و در حال حاضر منتظر هستیم که این رای به دیوان عدالت عمومی برود و مورد بررسی قرار گیرد. تاکید ما این است که امضا نمایندگان کارگری برای مصوبه مزد نیاز باشد، اینطور نباشد که دو گروه دولت و کارفرما امضا کنند و حضور گروه کارگری نمایشی قلمداد شود.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران اظهار داشت:تقاضای جامعه کارگری این بود که جلسات مزدی را برای دقیقه ۹۰ نگذارند تا بتوانیم نتیجه‌ای برای جامعه کارگری بگیریم.

ابوی افزود:همواره دولت‌ها در روز‌های پایانی سال تلاش می‌کنند تا شرایط تورمی را کمی برای مردم قابل تحمل کنند، یعنی نرخ تورم را کاهش می‌دهد,، اما از فروردین و اردیبهشت ماه فنر تورمی که فشرده شده بوده است، رها می‌شود و مشکلات متعددی برای جامعه کارگری پیش می‌آید؛ لذا دستمزد کارگران باید مطابق تورم سال بعد تعیین شود تا شاید بخشی از عقب ماندگی‌ها را جبران کند.

وی اظهار داشت:، اما مسئله اینجاست که همواره دولت‌ها جلسات تعیین مزد را به روز‌های پایانی سال می‌کشانند تا نرخ تورم پایین را لحاظ کنند. خط فقری که در حال حاضر در جامعه وجود دارد، حدود ۱۰ میلیون تومان است. کارگران با مشکلات زیادی روبرو هستند.

ابوی ادامه داد: نرخ گوشت، برنج و حبوبات به گونه‌ای طی یک سال اخیر افزایش یافته است که کارگران توانایی خرید هیچ کدام را ندارد. آماری دارم که در حاشیه شهر، کارگران به مغازه و بقالی مراجعه می‌کنند و تقاضای روغن باز به مبلغ ۱۰۰۰ تومان را داشته است، فروشنده به کارگر گفته است, ۱۰۰۰ تومان روغن کف استکان و ظرف شما را چرب نمی‌کند! خلاصه اینکه روزگار کارگران در حال حاضر به این صورت است. دولت نه تنها معیشت کارگران را تأمین نکرد، بلکه میزان بی توجهی به این قشر تا حدی بود که در فقر مطلق به سر می‌برند.

این فعال کارگری گفت:طبیعی است که مدیری که حقوق ۶۰ میلیون تومانی دریافت می‌کند، کارگران را درک نمی‌کند. سفره کارگران روز به روز کوچک‌تر شده است و اکنون جمع شده است؛ هر قلم کالایی که گران می‌شود، از سفره کارگران حذف می‌شود.

منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار