کد خبر: 1034427
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۶
از مسائلی که جریان اصلاح‌طلب و عقبه‌های فکری این جریان در ایجاد آن ید طولایی دارند و تجربه چند دهه گذشته این را تأیید می‌کند، ایجاد دو قطبی‌های کاذب و بهره‌برداری از آن با اهداف سیاسی و جریانی است؛ دو قطبی‌هایی که با منافع ملی و مصالح کشور در تضاد آشکار است، لیکن وقتی که پای ملاحظات سیاسی و جریانی به میان می‌آید، اصلاح‌طلبان ابایی ندارند از اینکه منافع و مصالح کشور را پای منافع حزبی خود قربانی کنند.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: داستان پذیرش و پیوستن جمهوری اسلامی ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) از جمله این دوقطبی‌هاست که مدافعان آن در دولت برآمده از اصلاحات با اصرار فراوان به‌دنبال تحقق آن هستند؛ موضوعی که در قالب لایحه به مجلس رفت، پذیرفته نشد، و شورای نگهبان هم نظر مجلس را تأیید کرد. دولت، اما بر نظر خود اصرار کرد و لاجرم برای تعیین تکلیف نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد که در آن مجمع نیز پس از بحث و بررسی‌های کارشناسی در قالب کارگروه‌های ویژه به سرانجام مورد خواست دولت نرسید و مسکوت ماند.

اکنون، اما با درخواست رئیس جمهور از رهبر معظم انقلاب و موافقت معظم‌له با زمان تمدید بررسی مجدد آن در مجمع موج دیگری از مطالبه سازی برای فشار به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شده و مدافعان دولتی و اصلاح‌طلبان می‌کوشند، دیدگاه‌های خود را به کرسی بنشانند. حال آنکه قانون داخلی مبارزه با پولشویی که دولت مدعی مبارزه با آن از طریق پذیرش این مناسبات مالی استکباری (FATF) است، سال‌هاست مصوب شده و متأثر از بی عملی دستگاه‌های اجرایی و دولت خاک می‌خورد. بررسی‌ها نشان می‌دهد اغلب اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین فعالان حوزه مالی و پولی که بدون عینک جناحی به این مسئله می‌نگرند، پذیرش این مناسبات در قالب FATF را نه تنها مفید نمی‌دانند، که معتقدند بر مشکلات کشور خواهد افزود.

سیدمصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در شمار این گروه است و معتقد است پذیرش FATF یعنی قبول کنیم فشار تحریم‌ها بر ما تشدید شود. او که روز گذشته در سومین جلسه از سلسله جلسات «استدلالِ مصلحت» انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی شرکت کرده بود به سؤالاتی که درباره برخی ابهامات FATF مطرح شد، پاسخ داد. وی افزود: FATF مجموعه‌ای از مقررات است، در آن مقررات چهار معاهده وجود دارد که دو تا از آن‌ها را تصویب کرده بودیم. در مورد دو معاهده دیگر، ما هم مخالف ارعاب و آدم‌کشی هستیم. خودمان در همین زمینه، مقررات نسبتاً جامعی داریم و می‌توانیم آن‌ها را تشدید کنیم تا نشان بدهیم هدف جمهوری اسلامی این نیست که در دنیا روش‌های آدم‌کشی و ارعاب را پیگیری کند.

پذیرش FATF در دنیای متعادل خوب است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما با جرائم سازمان‌یافته هم که در پالرمو آمده مشکلی نداریم، ولی این‌ها در یک مجموعه ۴۱ ماده‌ای قرار می‌گیرد که به نظر هدف ظاهری آن هدف خوبی است و ما هم نسبت به آن مشکلی نداشتیم. اگر به لحاظ فنی بخواهیم دقت بکنیم، ما هیچ‌گونه اعتراض اصولی نسبت به مسائلی که در FATF مطرح می‌شود نداریم، اما در عمل مشکلاتی به وجود می‌آید. در نظام مالی و بانکی مسائلی وجود دارد که اگر اصلاح نشود کشور را با مشکل مواجه می‌کند. میرسلیم اضافه کرد: نتیجه این اتفاقات و عمل به این توصیه‌ها، شفاف شدن حساب‌ها است. در صورت شفاف‌سازی در صحنه بین المللی، مشخص می‌شود که چه کسی در دنیا چه کاری انجام می‌دهد. این برای دنیایی که در تعادل باشد و در جایی ظلم و اجحاف صورت نگیرد، خوب است.

دولت می‌گوید هیچ تضمینی نمی‌دهیم

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در حال حاضر به واسطه تحریم‌هایی که به ما اعمال شده، در یک وضع غیرعادی قرار گرفتیم. از دولت پرسیدیم که اگر ما FATF را پذیرفتیم و کامل اجرا کردیم، از شر تحریم‌ها نجات پیدا خواهیم کرد؟ می‌توانیم روابط خودمان را به صورت عادی با دنیا انجام بدیم؟ دولت صریحاً به ما گفت که ما هیچ تضمینی نمی‌دهیم که برای تحریم‌ها راه‌‎حل پیدا شود. اگر شما ضمانتی ندارید چه حسنی برای ما دارد؟ حال ما با چه امیدی بیاییم خودمان را در قبال اینها، خاضع و خاشع کنیم؟ وی خاطرنشان کرد: وقتی که ما حساب و کتاب خودمان را شفاف کردیم، مشخص می‌شود چطور تحریم‌ها را دور می‌زنیم. ما در همین شرایط میلیارد‌ها دلار مبادله می‌کنیم و در صنعت پتروشیمی یا فضایی صادرات داریم. مسئولان اصلی FATF، امریکایی هستند و در حقیقت ما باید تمام اطلاعات خودمان را در اختیار امریکایی‌ها قرار بدهیم.

یقین داریم با پذیرش FATF دچار مشکل می‌شویم

میرسلیم تاکید کرد: در چنین شرایطی آن‌ها راهش را پیدا می‌کنند که چطور تحریم‌ها را تشدید کنند. ما حدس می‌زنیم که نپیوستن به FATF ممکن است مشکل ایجاد کند، ولی یقین داریم که پیوستن به آن، برای ما مشکل درست می‌کند. وی اظهار داشت: در مجمع، موضوع برای همه مشخص است. همه به فکر این هستند که ما کمتر خسارت ببینیم. بحث این نیست که ما ضرر نکنیم. بحث این است که ضرر کدام کمتر است. تکلیف FATF معلوم است. شورای نگهبان رد کرده و مجمع هم این موضوع را به مصلحت نظام ندیده ولی دولت می‌گوید که شرایط تغییر کرده است. اگر دولت استدلال قوی داشته باشد و ما تجزیه و تحلیل کنیم و قانع شویم، تصویب می‌شود. خواهان این تجدید نظر هم ما نیستم، دولت است.

میرسلیم یادآور شد: جمهوری اسلامی از این لحاظ که بتواند نیاز‌های اصلی خودش را برطرف بکند، مشکلی ندارد. وقتی که همچنان تحریم‌های امریکا وجود دارد اصلاً FATF معنایی ندارد. بحث اینکه جمهوری اسلامی نمی‌خواهد نیست، ما می‌توانیم در وضع مقررات شفافیت، از آن‌ها سخت‌گیرتر باشیم. این موضوع در حال حاضر باعث می‌شود که ما با ساده لوحی، خودمان را بیشتر در اختیار دشمن قرار بدهیم.

پذیرش FATF یعنی استقبال از تشدید فشار تحریم‌ها

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پذیرش FATF یعنی قبول کنیم که فشار تحریم‌ها بر ما تشدید شود. هدف ویژه آنها، براندازی جمهوری اسلامی است و با پذیرفتن FATF این محقق می‌شود. بعضی‌ها هم که اصلاً اعتقادی به این چیز‌ها ندارند، می‌گویند که بیایید تن در بدهید، مردم در فشارند. این‌ها اصلاً اعتقادی به نظام ندارند. ما که نمی‌توانیم پایه‌های نظام را سست بکنیم، به جهت اینکه عده‌ای خیلی اعتقادی ندارند و دایه دلسوزتر از مادر می‌شوند. وی تأکید کرد: مناسبات ما با بقیه کشور‌های دنیا اشکال مختلفی دارد، اما از نوع رفتار دولت، دیگران نتیجه گیری می‌کنند که ما نمی‌توانیم بگوییم بی‌خود نتیجه گیری کردید. در شرایطی قرار گرفتیم که اروپا به ما محل نگذاشت و بعد سراغ مذاکره با چینی‌ها رفتیم. با تغییراتی که پیش آمد، ما به کل مذاکره با چینی‌ها را رها کردیم و سراغ اروپایی‌ها رفتیم. خب چه برداشتی از این کار می‌شود. طرف غیرغربی فکر می‌کند از او استفاده ابزاری شده است.

سوء‌مدیریت را پشت FATF پنهان می‌کنند

میرسلیم تأکید کرد: دولت برای مواجهه با تحریم‌ها، تدبیری اتخاذ نکرده است و مسائل مختلف را به FATF ربط می‌دهد. برای مثال می‌گویند که به دلیل نپیوستن به FATF، واکسن به ما نمی‌رسد، اما علت سوء مدیریت دولت است. می‌توانستیم با کوبا و چین برای واکسن وارد کار شویم، اما دولت این کار را انجام نداد و این ربطی به FATF ندارد. وی گفت: بنده با تصویب این لوایح مخالف هستم، تعریف تروریست از نظر آن‌ها چیست؟ کشور‌های حامی FATF علناً گروه‌های تروریستی را در کشور‌های دیگر اعمال می‌کنند و سرمنشأ این فعالیت‌ها هستند. ما با شفافیت مخالف نیستیم، خیلی هم عالی هست، ما سنگ شفافیت را به سینه می‌زنیم و از آن دفاع می‌کنیم ولی FATF از شفافیت چه می‌خواهد؟ می‌خواهند متوجه شوند که ما چطور تحریم‌های ظالمانه را دور می‌زنیم؟ اجازه نمی‌دهیم، ما با این مسئله مخالف هستیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: مجلس یازدهم نیز موافق تصویب این لوایح نیست؛ اینقدر این مسئله واضح است، مجلس که هیچ، مردم نیز این را فهمیده‌اند. مردم محقق نشدن رفع مشکلات، از جمله از دست رفتن ارزش پولی به کمتر از یک دهم را لمس کرده‎اند. از نظر عامه مردم و مجلس ضرر این مسئله روشن است، از نظر مجمع نیز این مسئله روشن بوده و روشن‌تر هم شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار