کد خبر: 1005453
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰
“ یاداشت پلیسی"

به گزارش خبرنگار جوان آنلاین از اصفهان ، رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان اصفهان دریاداشتی توصیه های ایمنی را تاکید می کند تا از بروز حوادث جلوگیری شود.ا سرهنگ حسین تُرکیان میگوید:عتماد بی جا به ظاهر افراد ، ساده انگاری، اعتماد بی جا به تبلیغات مندرج در مطبوعات، عدم مشاوره با کارشناسان وافراد مطلع، طمع و فرصت طلبی بیش از حد برای کسب سریع و آسان دارایی و ثروت از جمله عوامل و زمینه هایی هستند که فرصت جرم را در اختیار کلاهبرداران قرار می دهند.

 کلاهبرداری، یکی از جرایمی است که در آن مجرم اصلی با استفاده از مانورهای متقلبانه طعمه خود را فریب داده و با حیله و نیرنگ، اموال و دارایی به غارت می برد. تفاوت کلاهبرداری با سرقت در این است که فرد مال باخته تحت تاثیر عملیات اغواگرانه فرد مجرم اموالش را با دست خود به فرد مجرم تقدیم می کند بی آنکه از حیله و نقشه او با خبر باشد.

کلاهبرداری در واقع فرصتی است که بزه دیدگان، یا مال با ختگان با سادگی تمام در اختیار فرد کلاهبردار قرار می دهند تا بتواند با همکاری آن ها به نیت پلید و شوم خود دست پیدا کند. امروزه کارآگاهان پلیس و مقام های قضائی با انبوهی از پرونده های کلاهبرداری در زمینه خرید و فروش زمین، خودرو، لوازم خانگی، سکه، دلار و .... مواجه می شوند که در آن یک یا چند نفر با سؤ استفاده از سادگی طعمه های خود اموال و دارائی آنان را به جیب زده و متواری شدند.

هرچند تلاش های پلیس همیشه در شناسایی و دستگیری افراد کلاهبردار و تحویل آنان به دست قانون و بازگرداندن اموال به مال باختگان نتیجه بخش بوده که البته این نشان دهنده اشرافیت و هوشمندی بالای نیروهای پلیس است اما برای اینکه چرخه جرم کلاهبرداری متوقف و جلوی تحرک کلاهبرداران گرفته شود لازم است تا مردم هم هوشیاری خود را افزایش داده و فریب ظاهر شیک و سخنان فریبنده را نخورند و گاهاً به امید واهی یک شبه پولدار شدن کل دارائی خود را در اختیار افراد غیر موجه قرار ندهند.

 عوامل و زمینه های وقوع جرم کلاهبرداری

اعتماد بی جا به افراد بدون داشتن شناخت کافی نسبت به آنها، فریب خوردن از ظاهر افراد، اعتماد بی جا به تبلیغات مندرج در مطبوعات، عدم مشاوره با کارشناسان وافراد مطلع، طمع و فرصت طلبی بیش از حد برای کسب سریع و آسان دارایی و ثروت، تنبلی اجتماعی و تمایل به حل مسائل و مشکلات از طریق رابطه به جای ضابطه، ناآشنایی با روال قانونی امور اداری، قضایی، انتظامی و غیره ، ساده انگاری و بی توجهی به واقعیت های اجتماعی و اقتصادی را می توان به عنوان عوامل و بسترهایی که در موفقیت کلاهبرداران مؤثر هستند برشمرد.

چگونه در دام کلاهبرداران نیفتیم؟

برای اینکه در دام افراد کلاهبردار نیفتید لازم است همیشه این نکته را مد نظر قرار دهید و مراقب باشید که فریب ظاهر آراسته افراد را نخورید چون اکثر کلاهبرداران معمولاً دارای ظاهری آراسته و شیک، ولخرج و خوش برخورد هستند تا بتوانند طعمه خود را به دام بیندازند پس در انجام معاملات، سرمایه گذاری ها و غیره صرفاً به ظاهر افراد اتکا نکنید.

نکته دیگر اینکه مراقب کسانی که با غصب عناوینی نظیر مامور ، وکیل و کارمند دادگستری و ... به قصد کلاهبرداری به شما نزدیک می شوند، باشید و فریب آنها را نخورید.به هرگونه پیشنهاد یا معامله خیلی خوب مشکوک باشید

نکته ای که باید مردم عزیز در انجام معاملات مد نظر قرار دهند این است که قبل از تسویه حساب کامل با مشتریان ناشناس، از ارسال کالا برای آنها باید خودداری کنند. معاملات و قراردادهای خود را در مراکز رسمی و قانونی به ثبت برسانند تا تحت حمایت های قانونی قرار گیرند و هنگام معامله با افرادی که نشانی و شماره تلفن ثابتی ندارند بیشتر دقت کنند و تا حد امکان از آن بپرهیزند.

ارائه شماره ثبت شرکت به تنهایی، به معنای اطمینان از قانونی بودن فعالیت و درستی عملکرد شرکت نیست. در انجام معاملات تنها به وجود آرم نامه ها اکتفا نکرده و برای اطمینان از اصالت یک سند، باید از مرجع صدور آن استعلام و از پرداخت وجه نقد تحت عنوان مشارکت یا مضاربه به افراد ناشناس خودداری کنید.

مراقب باشید در دام افرادی که مدعی اخذ گواهینامه رانندگی، کارت معافیت، کارت پایان خدمت، مدرک تحصیلی و غیره از راه های غیرمتعارف و غیر قانونی می باشند، گرفتار نشوید.ضمانت افرادی که خود و خانواده شان را به صورت کامل نمی شناسید، قبول نکنید.

هنگام وکالت دادن به افراد برای انجام اموری مثل اجاره دادن منزل، حدود و اختیارات وکیل را به طور دقیق مشخص کنید و هنگام امضای وکالت نامه در دفترخانه، متن آن را به دقت مطالعه نمایید

هنگام مراجعه به مراکز دادگستری، اخذ خلافی خودرو و نظایر آن مراقب افرادی که خود را کارمند آن مرکز معرفی می کنند یا مدعی نفوذ داشتن در این مراکز هستند و ادعا دارند که درازای دریافت مبلغی کار شما را سریع تر انجام می دهند باشید.

مؤسسات خیریه باید حتماً دارای شماره ثبت باشند، از اهدای کمک های خود به مؤسسات و اشخاص بدون هویت مشخص و رسمی جداً خودداری کنید.

راه کارهایی برای پیشگیری از کلاهبرداری از طریق فروش، اجاره و رهن املاک

از معتبر بودن بنگاه معاملاتی اطمینان پیدا کنید برای این کار می توانید از کسبه محل در مورد سابقه کار بنگاه پرس و جو کنید. از وجود جواز کسب معتبر و اصیل به نام مدیر بنگاه مطمئن شوید. همچنین فهرست بنگاه های مجاز را می توانید از سامانه اطلاعات مدیریت معاملات املاک و مستغلات کشور به دست آورید.

دقت کنید که در معامله ملک، بنگاه موظف است به شما کد رهگیری بدهد که معتبر بودن کد رهگیری خود می تواند دلیلی برای معتبر بودن بنگاه باشد. اعتبار کدهای رهگیری را می توانید در سامانه اطلاعات مدیریت معاملات املاک و مستغلات کشور کنترل کنید. قبل از اقدام به خرید، اجاره یا رهن یک ملک، ابتدا سند مالکیت آن را رویت کنید.به محل مراجعه کنید و ملک مورد نظر را با سند مطابقت دهید.

در هنگام خرید و اجاره محل سکونت یا دفتر کار، از مالک بودن طرف مقابل اطمینان حاصل کنید به صرف وجود سند نیز اکتفا نکیند برای این کار می توانید از همسایه ها پرس و جو کنید.

حتماً برای پیش خرید ملک، قرارداد را در بنگاه های معاملات املاک و مستغلات کشور بررسی کنید. در مواردی که با کلاهبرداری، ملکی به چند نفر فروخته شده باشد، از نظر قضایی حق با کسی است که کد رهگیری معتبر دارد.

فروشنده موظف است سند اولیه ملک را به رویت مشاور املاک و خریدار برساند. فروشنده موظف است در ازای پیش فروش ملک مورد نظر، پیش سند به شما ارائه کند.

راهکارهایی برای پیشگیری از کلاهبرداری از طریق فروش اشیای بدلی و تقلبی

هنگام خرید اشیای گران قیمت، نظیر طلاجات یا اشیای قدیمی، جانب احتیاط را رعایت کنید. اگر پیشنهاد اغواکننده ای برای خرید اشیای باارزش، به ویژه از طرف افراد ناشناس دریافت کردید، به درستی آن شک کنید و محتاط باشید.

پیشنهادهای ارائه شده درباره معاملات سکه های طلای قدیمی، خاک طلا و اشیای عتیقه ممکن است دامی برای فریب شما باشند در این گونه موارد بدون انجام بررسی های لازم اقدامی نکنید. از خرید طلاجات و اشیای گران قیمت از افراد ناشناس، به خصوص بدون کاغذ خرید و فاکتور معتبر خودداری کنید.

راهکارهایی برای پیشگیری از کلاهبرداری از طریق شرکت های واسطه دریافت وام

برای دریافت وام، تنها از طریق بانک ها، موسسات اعتباری و صندوق های قرض الحسنه مورد تأیید بانک مرکزی اقدام کنید. کلاهبرداران فعال در این زمینه، معمولاً با دریافت مبلغی، هر چند کم، به عنوان پیش پرداخت و انعقاد قراردادی غیر معتبر، قبل از رسیدن موعد تحویل وام، متواری می شوند.

بانک مرکزی تاکنون به هیچ شرکتی مجوز پرداخت وام و سرمایه نداده است. فعالیت شرکت ها و افراد مدعی واسطه گری در این زمینه غیرقانونی و برخلاف مقررات است به هیچ وجه به آنها اعتماد نکنید زیرا وقوع جرم و کلاهبرداری دراین زمینه و وارد شدن ضرر و زیان به شما بسیار محتمل است.

راهکارهایی برای پیشگیری از کلاهبرداری از طریق آگهی و تبلیغات

فریب آگهی های تبلیغاتی را که به هر بهانه ای از شما درخواست پرداخت وجه، حتی مبلغی اندک را دارند، نخورید.درج آگهی در مطبوعات مشهور یا سایت های اینترنتی از سوی شرکت ها، موسسات و سایر مراکز، دلیلی بر درستی مطالب عنوان شده و تایید آنها از سوی مراجع رسمی نیست.به پیامک هایی که از منابع ناشناس یا غیرمعتبر دریافت می نمایید، اعتماد نکنید.

راهکارهایی برای پیشگیری از کلاهبرداری از طریق چک

حتی الامکان از پذیرفتن چک افراد ناشناس خودداری کنید یا در صورت دریافت چک، وضعیت حساب شخص را از بانک مربوط استعلام نمایید.

هیچ گاه چک تضمینی ای را که در مورد اعتبار آن از بانک استعلام کرده اید، به طرف معامله خود برنگردانید تا فرصت بیابد آن را با چک جعلی تعویض کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار