
سعید احمدیان
در حالي روز گذشته از ورود مجلس و وزارت ورزش به بحران باشگاه استقلال خبر داده شد که جباري و رحمتي پس از اخراج به رغم درخواست منصوريان از مديرعامل استقلال براي بازگشتشان،اين دو كاپيتان همچنان غايب تمرين ديروز بودند.
بحران استقلال حالا وزير ورزش و نمايندگان مجلس را هم به تکاپو انداخته تا وارد گود شوند و به گفته خودشان نگذارند اوضاع تيم بدتر از اين شود، تيمي که با عليرضا منصوريان تا امروز با چهار باخت در شش بازي و تنها چهار امتياز در رده ماقبل آخر جدول ردهبندي ليگ برتر قرار گرفته است. پس از آنکه هيئت مديره و مديرعامل اين باشگاه با تصميمهاي ضدونقيضي مانند فرصت دادن دوباره به منصوريان و البته تصميم جنجالي اخراج جباري و رحمتي که پساز چند ساعت تکذيب شد، نتوانستند به اوضاع اين باشگاه سروسامان دهند، حالا وزارت ورزش و مجلس براي عبور آبيها از بحران آستينهايشان را بالا زدهاند تا تيم بزرگ پايتخت بيشتر از اين وارد حاشيه و بحران نشود.
نه به بازگشت جباري و رحمتي؟
هئيت مديره استقلال در حالي يکشنبه در يک تصميم جنجالي رأي به ماندن منصوريان و اخراج جباري و رحمتي داد که هيچکدام از مديران و اعضاي کادر فني استقلال حاضر به قبول مسئوليت در اينباره نبودند و اين مسئله باعث شد تا شامگاه يکشنبه ورق برگردد و زمينه براي بازگشت دوباره دو کاپيتان استقلال به تمرينات مهيا شود.ظهر ديروز هم سايت رسمي باشگاه استقلال با انتشار خبري نوشت که منصوريان خواهان حضور جباري و رحمتي در تمرينات شده است. در بخشي از متن خبر سايت باشگاه استقلال آمده است: «سرمربي آبيپوشان در همين خصوص به مديرعامل باشگاه گفته كه مسئوليت فني تيم با من است و رحمتي و جباري هم بايد کنار ساير بازيکنان در تمرين حضور داشته باشند.» با اين وجود در حالي ديروز تمرين استقلال برگزار شد كه جباري و رحمتي باز هم در تمرينات حاضر نشدند!
شنبه آينده جلسه حياتي در وزارت ورزش
منصوريان در حالي با وجود نتايج ضعيف در شش هفته گذشته از ليگ در استقلال و حداقل تا بازي با ذوبآهن ماندني شد که به نظر ميرسد عملکرد ضعيف آبيپوشان زير ذرهبين دولت و وزارت ورزش قرار گرفته و وزير ورزش به عنوان رئيس مجمع باشگاه استقلال براي بهبود وضعيت اين تيم وارد عمل شده است. ديروز يکي از خبرگزاريها نوشت، وزير ورزش از اتفاقات رخ داده در باشگاه استقلال رضايت ندارد و قرار است شنبه آينده بلافاصله بعد از حضور در وزارت ورزش و پس از بازگشت از ترکمنستان تصميمات مهمي براي اين باشگاه اتخاذ کند.
با توجه به برگزاري جلسه مهم وزارت ورزش پس از بازي چهارشنبه شاگردان منصوريان با ذوبآهن، نتيجه اين بازي ميتواند نقش زيادي در تحولات مديريتي و فني در استقلال داشته باشد. گفته ميشود عدم نتيجهگيري مقابل تيم قلعهنويي علاوه بر برکناري احتمالي منصوريان، افتخاري را هم به در خروجي نزديك ميكند.
بررسي دلايل بحران استقلال در مجلس
علاوه بر حساسيت وزارت ورزش، نمايندگان مجلس هم پايشان به بحران استقلال که با هزينههاي هنگفت تاکنون نتايج ضعيفي گرفته، باز شده است. رئيس فراکسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي گفت که اين فراکسيون نتايج ضعيف باشگاه استقلال را در اولين جلسه با مسئولان و دستاندرکاران اين باشگاه، فدراسيون فوتبال و وزارت ورزش پس از تعطيلات مورد بررسي قرار ميدهد. محمدرضا تابش ديروز در اين رابطه به ايسنا گفت: «نتايج ضعيف اين تيم که طي هفتههاي اخير به دست آمده، طرفداران و فوتبالدوستان را دلآزرده کرده است. ما هم پيامهاي زيادي از هواداران اين تيم دريافت کرديم که خواستار ورود مجلس به اين موضوع بودند.»
تکذيب وام 4 ميلياردي و ارتباط با دفتر معاون رئيسجمهور
پس از بحراني شدن وضعيت استقلال در حالي دو شايعه درباره ارتباط افتخاري با دفتر معاون اول رئيسجمهور و پرداخت 4 ميلياردي به منصوريان مطرح شد که اين دو خبر خيلي زود تکذيب شد. صندلي لرزان مديرعامل استقلال در شرايطي است که يکي از مديران سابق استقلال ادعا کرده بود افتخاري با توجه به رابطهاش با جهانگيري، معاون اول رئيسجمهور در باشگاه استقلال از حاشيه امنيت زيادي برخوردار است، ادعايي که خيلي زود از سوي دفتر جهانگيري تكذيب شد: «دفتر معاون اول رئيسجمهور در عين تأکيد بر عدم مداخله در امور داخلي باشگاههاي ورزشي و تکذيب اين دست از ادعاها اعلام مينمايد اساساً دخالت در امور داخلي باشگاههاي ورزشي هيچ سنخيتي با شرح وظايف اين دفتر ندارد و خاطرنشان ميکند، اين دفتر در چارچوب سياست اصولي دولت حمايت از بخش ورزش کشور و رشتههاي ورزشي مختلف را وظيفه خود ميداند و در اين راستا از هيچگونه کمکي دريغ نخواهد کرد.»
علاوه بر اين يکشنبه برخي از خبرگزاريها از پرداخت 4 ميلياردي به منصوريان در ازاي قراداد سه سالهاش به صورت يکجا خبر داده بودند، خبري که همان شب با تکذيب باشگاه استقلال روبهرو شد: «متأسفانه برخى از خبرگزارىها و سايتهاى خبرى با انتشار مطلبي کذب از پرداخت پيشاپيش همه رقم قرارداد ٣ ساله سرمربى استقلال به صورت وام و تعهد اقساط وام وى توسط باشگاه خبر دادهاند. باشگاه استقلال ضمن رد اين خبر و تأکيد بر اينکه آقاي منصويان به عنوان سرمربي استقلال طي فصل گذشته و فصل جاري همواره همزمان با ساير اعضاي کادر فني و بازيکنان و با درصد يکسان از باشگاه دريافتي داشته است، كذب بودن اين خبر را اعلام ميدارد.»