
شيوا نوروزي
بلژيک هم به جمع تيمهاي صعودکننده به جام جهاني 2018 پيوست. در ادامه رقابتهاي انتخابي جام جهاني روسيه مدعيان در قاره اروپا حريفان خود را شکست دادند. پيروزي هلند، کرواسي، بلژيک و پرتغال و توقف فرانسه از مهمترين نتايج به دست آمده بود.
اميدواري هلند
برد 3 بر يک تيم ملي هلند مقابل بلغارستان اميدهاي لالههاي نارنجي را براي صعود به جام جهاني زنده نگه داشت. اين در حالي است که خروسها در پاريس با تساوي بدون گل برابر لوكزامبورگ به نفع ساير تيمها تمام شد. خروسها صدرنشين هستند و سوئديها که با چهار گل در يک بازي خارج از خانه بلاروس را از پيشرو برداشتند با يک امتياز کمتر از فرانسه در رده دوم قرار دارند. تيم ديک ادوکات هم 13 امتيازي و در رده سوم است. سرمربي هلنديها از اينکه شاگردانش فقط سه گل به ثمر رساندند، ابراز نارضايتي کرد: «نياز بود گلهاي بيشتري به ثمر برسانيم. اگر به بقيه ديدارها نگاه کنيد ميبينيد که رقيبان ما گلهاي زده بيشتري دارند و ما براي صعود به جام جهاني بايد در بازيها گلهاي بيشتري به ثمر برسانيم. به همين دليل بازيکنانم زياد خوشحال نبودند. با اين حال کسب پيروزي لذتبخش است. برد خوبي را به دست آورديم. رقابت سختي با سوئد براي رسيدن به رده دوم جدول ردهبندي داريم.
دو بازي فينالگونه در انتظار ماست و من اين انتظار را دارم که بازيکنانم هرچه در توان دارند در اين دو بازي نشان دهند تا بتوانيم به جام جهاني روسيه صعود کنيم.» در اين بين ديديه دشان بهرغم تساوي نااميدکننده شاگردانش، از اينکه سرنوشت صعود فرانسه دست خودشان است، نگراني ندارد: «فوتبال همين است. در برخي از مواقع اينطور ميشود. شانسهاي بسيار زيادي براي گلزني داشتيم، اما نتوانستيم به گل برسيم. شايد به اندازه کافي دقيق نبوديم. لوکزامبورگ در اين بازي قهرمانانه بازي کرد و ما قدرت و صلابت هميشگي را نداشتيم. براي کسب پيروزي در اين مسابقه هر کاري که لازم بود را انجام داديم. قطعاً ظرفيت بازيکنان ما بيش از اينهاست. ما ميتوانيم خيلي بهتر از اينها عمل کنيم. همه چيز در دست خودمان است. اگر دو بازي باقي مانده را با برد به پايان برسانيم همه چيز تمام است و به جام جهاني رسيدهايم.»
دو فينال تا روسيه
سوئيس و پرتغال همچنان به پيروزيهاي متوالي خود ادامه ميدهند؛ سوئيس 3 بر صفر لتوني را شکست داد و ياران کريس رونالدو نيز در زمين مجارستان يک بر صفر ميزبان را مغلوب کردند. اختلاف سه امتيازي با سوئيس و ايستادن در رده دوم سانتوس، سرمربي پرتغال را تا حدودي نگران کرده است: «تا دقيقه ۳۰ بازي بسيار خوب ظاهر شديم و چند فرصت خوب گلزني را روي دروازه حريف خلق کرديم، اما با ۱۰ نفره شدن حريف به يکباره همه چيز تغيير کرد. نميدانم واقعاً چه اتفاقي افتاد که ناگهان افت کرديم. انگار که بازيکنان در توانايي خود شک داشتند. تا جام جهاني ۲۰۱۸ روسيه دو فينال پيشرو داريم. بازي سخت بعدي ما برابر آندروا و در خانه اين تيم است. بعد از آن هم بايد برابر سوئيس به ميدان برويم که اين حساسترين بازي ماست. بايد در هر دو بازي به پيروزي برسيم.»
جشن صعود
تيم ملي بلژيک با به راه انداختن جشنواره گل در زمين جبلالطارق به عنوان نخستين تيم اروپايي به جام جهاني صعود کرد. تيم روبرتو مارتينس با زدن شش گل جمع امتيازهايشان را به عدد 22 رساند تا به عنوان صدرنشين گروه H قاطعانه به جام جهاني راه يابند. سرمربي بلژيک اين صعود را افتخارآميز خواند: «يکي از زيباترين شبهاي زندگيام را سپري کردم. حسي که بازيکنانم داشتند، طوري بود که انگار در فينال جام جهاني بازي ميکنيم. ميخواستيم هر طور شده در اين بازي به پيروزي برسيم. در نيمه نخست عملکرد ضعيفي داشتيم، ولي رفتهرفته به خودمان آمديم. بايد از کورتوا هم تشکر کنيم که توانست ما را در بازي نگه دارد. تمام بازيکنانم در اين مسابقه خوب و هوشمندانه بازي کردند. بايد همين ذهنيت پيروزي و خلاقيت را براي بازيهاي بعد حفظ کنيم. يونان در خانه تيم قدرتمندي است و فوتبالي بازي ميکند که شما را مجبور به دفاع کردن ميکند، ولي ما در دقايق کليدي مسابقه توانستيم بهترين بهره را ببريم. به عنوان اولين تيم اروپايي به جام جهاني روسيه رسيديم که اين مايه غرور من و بازيکنانم است. کار ما به پايان نرسيده و از الان بايد براي رسيدن به اهداف بزرگمان در جام جهاني کارهايمان را پيش ببريم تا بتوانيم تابستان آينده در روسيه نتايج خوبي کسب کنيم.» بوسني تيم دوم گروه نيز 2 بر صفر بر قبرس غلبه کرد و يونان هم با همين نتيجه مقابل استوني به پيروزي رسيد.