عاصمه جهانگير به عنوان گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ايران معرفي ميشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با پايان دوران مأموريت احمد شهيد به عنوان گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ايران، عاصمه جهانگير، فعال پاكستاني حقوق بشر به عنوان جايگزين آقاي شهيد معرفي ميشود.
احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور ايران روز پنجشنبه از پايان مأموريت خود در ماه نوامبر (مهر-آبان) خبر داد و در توئيتر خود نوشت كه دو ماه ديگر مسئوليتش را به «عاصمه جهانگير» پاكستاني تحويل ميدهد. اما جهانگير كيست و چه كسي جايگزين وزير خارجه سابق مالديو ميشود كه بارها نشان داد «بيطرفانه» وضعيت حقوق بشر ايران را گزارش نميكند؟
جهانگير از فعالان سرشناس حقوق بشر و حقوق زنان در پاكستان است. او اولين دفتر وكالت زنان پاكستان را دائر كرده و در ايجاد كميسيون حقوق بشر نقش داشته است. جهانگيرزاده سال ۱۹۵۲ است و در سال ۱۹۸۱ به عنوان اولين زن در پاكستان يك دفتر وكالت داير كرد و سپس انجمن «اقدام زنان» را بنيان گذاشت كه مقابله عليه كمارزش بودن شهادت زنان در قياس با مردان يا مقيدكردن زنان مورد تجاوز به اثبات تجاوز به خويش را رسالت خود تعريف كرده بود. سال ۱۹۸۳ او در رأس اعتراضاتي قرار گرفت كه هدفش مقابله با برنامه «ضياءالحق»، رهبر حكومت كودتايي پاكستان براي سرايتدادن قوانين و مقررات مذهبي به حيات سياسي و اجتماعي پاكستان بود، بعدها او كميسيون حقوق بشر پاكستان را ايجاد كرد و فعاليتهاي متعدد ديگري را نيز در زمينه حقوق بشر و حقوق زنان در كارنامه خود دارد. او هم در دوران حكومت ژنرال محمد ضياءالحق و هم در دوران حكومت ژنرال پرويز مشرف او مدتي را در زندان يا حصر خانگي به سر آورد. جهانگير سال ۲۰۱۰ رئيس كانون وكلاي پاكستان شد.
آنگونه كه خبرگزاري نسيم نوشته است: جهانگير كه جوايز مدني و حقوق بشري متعددي را در عرصه ملي و بينالمللي دريافت كرده، از سال ۱۹۹۸ تا سال ۲۰۰۴ گزارشگر ويژه سازمان ملل در امر اعدام بود. او از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ مسئوليت گزارشگري سازمان ملل در امر آزادي عقيده و مذهب را به عهده گرفت. او در همين دوران بارها به نقض حقوق بهائيان در ايران انتقاد كرد. با توجه به اين پيشينه، به نظر ميرسد تمركز مطالعات و گزارشهاي او در راستاي انتقاد از اجراي حكم اعدام، دفاع از فرقه ضاله بهائيت تحت پوشش آزادي عقايد و هجمه به وضعيت زنان در ايران و تلاش براي تقويت جنبشهاي فمنيستي در جمهوري اسلامي خواهد بود.