کد خبر: 803483
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۸
چند ماه بيشتر به پايان كار دولت كنوني امريكا باقي نمانده و دولت اوباما علاوه بر بدعهدي در اجراي تعهدات هسته‌اي براي تعامل بيشتر شرط و شروط هم مي‌گذارد.
معاون اول باراك اوباما ضمن دفاع از رويه حاكم بر سياست خارجي امريكا برجام را داراي ظرفيت احتمال تعامل بيشتر با تهران دانست به شرط آنچه كه «تعديل رفتار» ايران خوانده است.

جو بايدن در اين مطلب با عنوان «فرصت‌ها براي دولت آينده»در فارين‌افرز ضمن برشمردن «موفقيت‌هايي» كه دولت باراك اوباما در حوزه سياست خارجي داشته، گفته است: «يك درخواست فزاينده اخلاقي براي روشنگري درباره اينكه در جهان چه كسي دوست و چه كسي ‏دشمن است، وجود دارد اما در عالم واقعيت، در اغلب موارد پيشرفت و توفيق در امور بين‌المللي، به كار كردن با آنهايي كه با آنها ‏موافق نيستيم، نياز دارد‎.»  بايدن در اينجا با اشاره به برجام نوشت: «به همين دليل است كه دولت ما اين احتمال را پذيرفت تا فراتر از درگيري سه دهه‌اي با ‏ايران حركت كند تا به يك توافق هسته‌اي برسد. تهران نه دوست ما است و نه شريك ما. اما تمايل ما براي شكستن تابوها و ‏تعامل مستقيم با اين رژيم كه با موفقيت‌هاي ما در بسيج فشار بين‌المللي بي‌سابقه روي ايران براي مذاكره همراه شد، به گونه ‏مسالمت‌آميز يكي از بزرگ‌ترين تهديدات امنيت جهاني را از بين برد و آن دستيابي ايران به سلاح اتمي بود‎.» معاون اوباما با ادعاي آنكه برجام «همه مسيرهاي احتمالي ايران براي نيل به سلاح اتمي را مسدود كرده است»، تصريح كرد: ‏‏«با گذشت يك سال، توافق خودش دارد مي‌گويد كه اين توافق در حال كار كردن است‎.» ارشدترين مقام دولت امريكا پس از اوباما افزود: «در صورتي كه رژيم(ايران) رفتارش را تعديل كند، اين توافق(برجام) احتمال ‏تعامل بيشتر با تهران را باز گذاشته است.» بايدن همچنين مدعي شد: «پاره كردن توافق در حال حاضر آنطوري كه برخي پيشنهاد مي‌دهند، برنامه هسته‌اي ايران را بدون ‏مهار و كنترل خواهد كرد و تهديد عليه اسرائيل و شركاي ما در خليج(فارس) را افزايش مي‌دهد و جامعه بين‌المللي را عليه امريكا ‏خواهد كرد و به طرز فزاينده‌اي احتمال يك جنگ بزرگ ديگر را در خاورميانه افزايش مي‌دهد.» وي افزود: «منتقدان تعامل، بايد به ياد داشته باشند كه توافق هسته‌اي هرگز براي حل همه مشكلات ما با تهران نبود. تعامل با ‏ايران به ضرر و عليه تعهدات آهنين ما نسبت به متحدان و شركاي‌مان در خاورميانه شامل اسرائيل نيست. امريكا همه ابزارهاي ‏ضروري از قبيل تحريم‌هاي هدفمند براي مسئول شناختن ايران در زمينه فعاليت‌هاي موشك بالستيك، حمايت از تروريسم و نقض ‏حقوق بشر را حفظ كرده است و ما به كار با متحدان و شركاي‌مان براي پس زدن و عقب راندن ايران از رفتار ثبات‌زدايش متعهد ‏هستيم‎.»
  
ظريف: به برجام 20 مي‌دهم
وزير امور خارجه گفت: از هر كسي كه در دنيا سؤال شود توافق برجام به نفع كيست، هيچ‌كس به شما نخواهد گفت كه توافق برجام عليه جمهوري اسلامي است.  به گزارش فارس، محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه كشورمان در گفت‌وگويي در پاسخ به سؤالي پيرامون روند اجراي برجام اظهار داشت: برجام نشان‌دهنده عزت، مقاومت و استيفاي حقوق ملت ايران در برابر كشورهايي بود كه به قلدري و احترام نگذاشتن به حقوق ديگران عادت كرده‌اند.  وي افزود: از طرفي به غربي‌ها نشان داديم، هيچ وقت نبايد يك ايراني را تهديد كرد. از اين جهت بنده به برجام نمره 20 مي‌دهم.  به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ظريف در مورد ميزان بهره‌مندي طرف ايراني از توافق هسته‌اي عنوان كرد: هيچ توافقي در دنيا صددرصد در راستاي تأمين منافع يك طرف تحقق نيافته است، مگر اينكه شما معاهده‌اي به منظور تسليم با طرف مقابل امضا كنيد. حصول يك توافق در بهترين شرايط 55- 45، 60- 40 يا 50 – 50 به سود طرفين خواهد بود.  وزير خارجه كشورمان ادامه داد: يك توافق داراي نقاطي بوده كه ممكن است به نفع طرف مقابل باشد، مخصوصا توافقي كه جمهوري اسلامي ايران يك طرف آن بوده و شش كشور بزرگ دنيا با قطعنامه‌هاي متعدد شوراي امنيت در طرف ديگر آن قرار دارند.  ظريف تصريح كرد: به‌رغم اين موضوع، از هر كسي كه در دنيا سؤال شود توافق برجام به نفع كيست؟ هيچ‌كس به شما نخواهد گفت كه توافق برجام عليه جمهوري اسلامي است. از اين جهت باز هم برجام نمره خوبي خواهد گرفت. اما اين به معناي نمره خوب امريكا در اجراي برجام نيست. تقريباً هيچ معاهده‌اي را در دنيا پيدا نخواهيد كرد كه همه طرف‌ها، مفاد آن را اجرا كرده باشند.  با اين حال كارشكني در برجام امري صرفاً امريكايي نيست و اروپايي ها هم در سطحي ديگر در حال نقض عهد هستند.  رئيس سازمان انرژي اتمي در سخناني به مناسبت روز خبرنگار همچنين گفت: بانك‌هاي بزرگ اروپايي با فشار امريكا فعلاً‌ با ما كار نمي‌كنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار