کد خبر: 802116
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۵
رئيس انجمن آسيب‌شناسي ايران:
رئيس انجمن علمي آسيب‌شناسي ايران معتقد است ۶۰ درصد آزمايش‌هاي پزشكي براي بيماران، غيرضروري تجويز مي‌شود.

رئيس انجمن علمي آسيب‌شناسي ايران معتقد است ۶۰ درصد آزمايش‌هاي پزشكي براي بيماران، غيرضروري تجويز مي‌شود.
ناصر كماليان در همايش يكروزه پاتولوژيست‌هاي ايران گفت: ابتدا بايد پزشك متخصص مسئول بيمار را بپذيرد و با بيماري او آشنا شود و با بررسي برگ درخواست پزشك معالج، اولويت‌هاي تشخيصي را تعيين و نمونه‌ها را هدفمندانه به منظور تشخيص زود‌رس بيماري و استفاده صحيح از پرسنل، تجهيزات و مواد مصرفي آزمايشگاه به قسمت‌هاي مربوطه ارسال كند.
وي افزود: با نظر كلي به گزارش‌هاي آزمايشگاهي كه روزمره در دست بيماران است، چنين بر مي‌آيد كه حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد نتايج آنها در جهت تشخيص بيماري است. اگر ۶۰۰ هزار آزمايش كه در آزمايشگاه‌هاي هشت بيمارستان دانشكده پزشكي تهران به طور ماهانه انجام مي‌شود و جديداً آمارگيري شده است محاسبه شود در صورت حذف درصد بالاي آزمايش‌هاي غير‌ضروري در سطح كشور به صرفه‌جويي كلان در هزينه بيماران و مخارج آزمايشگاه‌ها خواهيم رسيد.
كماليان با اشاره به اينكه آزمايشگاه مرجع سلامت در قسمت مربوط به استاندارد‌سازي و اعتبار‌بخشي ساختاري آزمايشگاه‌هاي پزشكي توجه خوب مبذول داشته است، گفت: از حدود هزار و 600  پزشك متخصص آسيب شناسي كه طي ۳۰ سال گذشته به جامعه پزشكي تحويل داده شده است در جهت نيل به اهداف شوراي آموزش پزشكي و تخصصي كشور و استفاده بهينه نتوانسته است اقدام كند.
رئيس انجمن علمي آسيب‌شناسي ايران خاطرنشان كرد: بعد از ارائه آزمايش توسط پزشك ما بايد از نوع نوشتن آزمايش متوجه شويم كه پزشك به چه بيماري‌هايي فكر مي‌كند و با توجه به آن آزمايش‌ها را اولويت‌بندي مي‌كنيم. پزشك بايد آنقدر معاينه باليني را دقيق انجام داده باشد تا به تشخيص نزديك‌تر شود و زودتر به نتيجه درست برسيم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار