«چنانچه مىدانيم و مىبينيم لسان دعوت انبيا- عليهمالسلام- و اولياى خُلَّص - سلامالله عليهم - لسان فلسفه و برهان رايج نيست بلكه آنان با جان و دل مردم كار دارند و نتايج براهين را به قلب بندگان خدا مىرسانند و آنان را از درون جان و دل هدايت مىنمايند. و مىخواهى بگو: فلاسفه و اهل براهين حجابها را افزون كنند و انبيا- عليهمالسلام- و اصحاب دل كوشش در رفع حجاب كنند، لهذا تربيتشدگان اينان، مؤمنان و دل باختگانند و تربيتشدگان و شاگردان آنان، اصحاب برهان و قيل و قالند و با دل و جان، سر و كار ندارند.»
«من نيز چندان عقيده به علم فقط ندارم و علمى كه ايمان نياورد حجاب اكبر مىدانم، ولى تا ورود در حجاب نباشد خرق آن نشود. علوم بذر مشاهدات است.
گو كه ممكن است گاهى بىحجاب اصطلاحات و علوم به مقاماتى رسيد، ولى اين از غير طريق عادى و خلاف سنت طبيعى است، و نادر اتفاق مىافتد.»