كارگردان فيلم «دان» تاكيد كرد: برگزاری جشنوارههای سینمایی از جمله یاس باید بسیار جدی و با برنامهريزي دقيق باشد چرا که اگر غیر از این انجام پذیرد کلیت سینما لوث میشود. به هر قیمتی نباید کمیت آثار ویدیویی یا سینمایی را بالا برد. مثلا قبول ندارم يك فيلمساز جوان یا كسي كه حتي تجربه فيلمسازي دارد، با موبایل و دوربین عکاسی بدون مقدمه فیلم بسازد و آن را به جشنواره بفرستد. نباید فیلم سازی امري سهل تلقی شود و هر فردي بدون داشتن دانش و تجربه کافی وارد اين حوزه گردد.
جليلي با بيان اين مطلب كه سینما مثل عشق است، ادامه داد: وقتی عشقهای واقعی از بین میروند، عشقهاي سطحی و باری به هر جهت جاي آن را ميگيرد و در آن موقع است كه كليت مفهوم عشق كه بسيار بزرگ است، از بين ميرود.
وي تصريح كرد: كساني كه وارد عرصه فيلمسازي در حوزه فيلم ويديويي ميشوند، بايد كار را جدي گرفته و به صورت حرفهاي كار كنند.باید در راه این عشق راستین تلاش کرده و سختی بکشند. حالا كه جشنوارهاي تخصصي و حرفهاي به فيلمهاي ويديويي اختصاص يافته، به نظرم يك موقعيت خوب براي فيلمساز ايجاد كرده است. مسئولان برگزاری این جشنواره نيز بايد به اين فسيتوال تخصصي استحكام بخشند.
کارگردان « گال » گفت : این روزها تمام فیلمها ویدیویی شده و فیلم سازی با نگاتیو از بین رفته است. چه فیلمساز ویدیویی و چه فیلمساز سینمایی که میخواهد در حوزه خود رشد کند، خواهان امکانات است و من معتقدم که نه تنها این امکانات در اختیار گروه قرار داده میشود بلکه امکانات قرارگرفته بیش از حد است.
وي در توضيح بيشتر گفت: باید برای ساخت یک فیلم که محتوا و فرم استاندارد جهانی دارد، سختگيريهاي لازم صورت گيرد. امروزه شاهدیم که بعضی از افراد سالی یک یا چند فیلم میسازند در حالی که بسياري از فيلمسازان بزرگ هستند كه چند سال يك بار فيلم ميسازند و مابقي ايام را به تحقيق و پژوهش در این حوزه ميپردازند.
كارگردان فيلم «يك داستان واقعي» با بيان اين مطلب كه امکانات بیرویه دادن به فيلمسازان، تنها حکم سرگرم کردن آنها را دارد، ادامه داد:فیلم ساز باید بتواند با امکانات کم هم فیلمی بسازد که ساختاری قابل قبول داشته باشد.
جلیلی با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم ویدیویی افزود: همانطور که اشاره کردم با برگزاری این جشنواره در فضای سینمای ایران بسیار موافقم و به نظرم فیلم سازان جوانی که دغدغه کار سخت دارند، میتوانند در این جشنواره کارشان را به نمایش بگذارند و تجربه جدیدی از این راه به دست آورند.
سومين جشنواره بينالمللي فيلم ويدیويي ياس اول تا ششم مهر ماه سال جاري در استان مازندران برگزار ميشود.
لطفا برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره مراجعه کنید:
www.tjiff.com