همزمان با ميلاد فرخنده امام رضا(ع) فراخوان سي و چهارمين جشنواره فيلم فجر منتشر شد.
فراخوان جشنواره فيلم فجر كه اين روزها حواشي زيادي را به خاطر حذف عنوان فجر از بخش بينالملل آن پشت سر ميگذارد توسط دبير آن به رسانهها اعلام شد.
محمد حيدري، دبير اين جشنواره در مقدمهاي بر اين فراخوان آورده است:جشنواره فيلم فجر كه همزمان با جشنهاي باشكوه پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي برگزار ميشود، فرصتي است بيبديل براي رونمايي از يك سال تلاش سينماگران متعهد كشورمان، براي تصميمگيري درباره چگونگي برگزاري جشنواره و بخشهاي مختلف مسابقه با افراد و گروههاي مختلف اعم از سينماگران، اهالي رسانه، مديران و دبيران دورههاي مختلف جشنواره گفتوگو شد و آنچه ميآيد محصول خردجمعي و نشستهاي فراوان است. ضمن اعلام مقررات و فراخوان، نكاتي را به آگاهي ميرساند.
يكم : جشنواره فيلم فجر مهمترين رويداد سينماي ملي ايران است و به بهانه تخصصي شدن جشنواره نبايد از رونقش كاسته شود. به بياني ديگر جشنواره هم جشنوارهاي تخصصي و هم جشن رونمايي از يك سال تلاش سينماگران ايراني و در عين حال بخش مهمي از جشن پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي است.
دوم : كاهش جوايز و شمار سيمرغها در خصوص بخشهاي فني كه مورد بحث و گفتوگو بود در شرايطي كه به روز كردن صنعت سينما جزو اولويتهاي مهم سازمان سينمايي است، مورد تصويب قرار نگرفت و جوايز اين بخش همچنان به قوت خود باقي است.
سوم: تغييرات جشنواره فيلم فجر بايد متناسب با تحولات واقعي سينما باشد و اصل تغيير و به ويژه تغييرات زياد در اين رويداد سينمايي مهم مطلوب نيست. پذيرش بخش جدا براي فيلم اوليها و در عين حال امكان حضورشان در بخش سوداي سيمرغ پاسخ مثبتي است به ورود قدرتمندانه جوانان خوشذوق و خوشآتيه سينماي كشورمان.
چهارم : بخش هنر و تجربه به عنوان گروهي مستقل، پذيرش موج مثبتي است كه در سينماي ايران پديد آمده است. شمار فراواني از فيلمها هر سال توليد ميشوند كه شايسته نام هنر و تجربه است و جشنواره فيلم فجر نميتواند به واقعيتهاي اين بخش بياعتنا باشد.
پنجم: در نحوه برگزاري و مديريت جشنواره نيز چشم اميدمان به مديران جوان و خوشفكر است. كوشش خواهد شد جشنواره سي و چهارم با بهرهگيري از خلاقيتها و انديشههاي نو با شكوه هرچه تمامتر برگزار شود.
ششم: از اصناف مختلف به ويژه تهيهكنندگان براي همكاري بيشتر به منظور برگزاري همزمان جشنواره در استانها و برگزاري همزمان هفتههاي فيلم در كشورهاي مختلف درخواست همراهي و همكاري جدي دارم.
هفتم : در پايان با توجه به انتقال بخش مسابقه بينالملل به فصل ديگر و در دل جشنواره بزرگ جهاني ديگر شايسته نام سينماي ايران را به فال نيك ميگيرم و يقين دارم اين امر فرصتي است تازه براي معرفي ايران اسلامي و سينماي پر افتخارش.
به اميد برگزاري جشنوارهاي در تراز نام انقلاب شكوهمند اسلامي و دهه مبارك فجر.
براساس اين گزارش مقررات و فراخوان سيوچهارمين جشنواره فيلم فجر بدين شرح است: «سازمان سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با هدف اعتلاي سينماي ملي ايران، قدرداني از يكسال تلاش سينماگران كشور و كوشش براي ارتقاي سطح كيفي توليدات سينمايي، جشنواره فيلم فجر را از ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال ۱۳۹۴ همزمان با جشنهاي دهه مبارك فجر، سالگرد پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي در بخشهاي ذيل برگزار ميكند.
بخش سوداي سيمرغ؛ فيلمهاي سينمايي كه تا بهمن ۱۳۹۴ در داخل و خارج از كشور به نمايش در نيامده، ميتوانند متقاضي شركت در اين بخش باشند. به منظور حمايت از فيلمسازان جوان هيئت انتخاب حداقل دو اثر را از بخش نگاه نو براي رقابت با آثار بخش سوداي سيمرغ معرفي ميكند.
بخش نگاه نو (مسابقه فيلمهاي اول)؛ اين بخش به منظور معرفي فيلمسازان جوان و حمايت از آثار ارزشمند ايشان برگزار ميشود.
بخش سينما حقيقت (مسابقه آثار مستند بلند)؛ مدت زمان آثار بيش از ۷۰ دقيقه باشد و هيئت انتخابي متشكل از مستندسازان و كارشناسان فرهنگي - سينمايي از ميان آثار متقاضي، فيلمهاي مسابقه را تعيين ميكنند.
فيلم برگزيده تماشاگران؛ سيمرغ بلورين اين جايزه از طريق مراجعه به آراي مستقيم تماشاگران تعلق خواهد گرفت.
بخش هنر و تجربه؛ هيئت داوران دو اثر را از ميان آثار پذيرفته شده مورد تقدير قرار خواهد داد.
بخش مسابقه اطلاعرساني و تبليغات؛ جوايز اين بخش به عناويني مانند مسابقه عكس فيلم(در دو بخش ديجيتال و آنالوگ)، مسابقه پوستر فيلم و مسابقه تيزر و آگهي(آنونس) تعلق خواهد گرفت.