
شنبه شب زمان پخش آخرين قسمت پايتخت بود، سريالي كه امسال به جاي نوروز به آنتن رمضاني شبكه اول سيما رسيد و توانست بار ديگر مقبول نظر مخاطبان بيفتد.
اسفندماه سال 89 زماني كه سريال پايتخت با بازيگران نهچندان چهرهاش به عنوان گزينه نوروزي شبكه اول سيما اعلام شد، بسياري معتقد بودند كه تلويزيون انتخاب نامناسبي را براي اصليترين زمان پخش نوروزي خود داشته است.
چند روز از آغاز پخش سريال در نوروز سال 1390 نگذشته بود كه تكيهكلام نقي، ارسطو و باباپنجعلي بر سر زبان مردم شهر نشست و تعريف بامزگي كاراكترهاي سريال نقل عيد ديدنيهاي نوروزي شد. استقبال بينظير مردم به سريال باعث شد كه سري دوم و سوم آن هم ساخته شود و در نوروز سال 92 و 93 بر آنتن شباهنگام شبكه اول سيما جاي بگيرد.
برخلاف نظريهاي كه ساخت سريهاي جديد يك اثر را با مرگ محبوبيت آن مترادف ميداند، ساخت سريهاي بعدي پايتخت نهتنها به كاهش مخاطبان سري اول نينجاميد، بلكه مجموعه را با حجم تازهاي از مخاطبان روبهرو كرد كه پاي تماشاي سري اول مجموعه نشسته بودند؛ مخاطباني كه شبهاي ماه رمضان امسالشان را پاي تماشاي دعواهايهاي نقي و شيرينكاريهاي رحمت و خوابهاي كمدي ارسطو گذرانده بودند.
اينكه مورد عجيب پايتخت چيست كه در دوره امپراتوري سريالهاي تركيهاي، اينچنين نبض مخاطبان ايراني را در دست گرفته و اصطلاحات پايتختي نه در زمان پخش سريال كه در تمام طول سال هم بر لب مردم شهر شنيده ميشود، شايد پرسشي است كه سالهاست در ذهن كارشناسان و مديران سيما ايجاد شده است، اما انگار حسي از جنس سادگي كه در ميان آدمهاي پايتختنشين وجود دارد، جادوي اين سريال دلنشين است كه حتي اگر 10 سري ديگر از آن هم ساخته شود، باز هم از چشم مخاطبان نميافتد.
سوت قطاري كه عليآباديهاي دوستداشتني را به سمت مشهد مقدس رهنمون ميشد، آدم را به ياد آن شعر به يادماندني «خداحافظي؛ ناله قطار مياندازد»، ناله قطاري كه پايان سري چهارم پايتخت را به تصوير كشيد و نقطه پاياني بر شبهاي پرمخاطب آنتن رمضان شبكه اول سيما گذاشت.
در اين ميان اما همه مخاطباني كه تمام شبهاي ماه رمضاني پاي تماشاي اين سريال نشستند، منتظر تمهيدات رسانه ملي براي ساخت سريهاي بعدي پايتخت هستند؛ پايتختي كه با حضورش ركوردي به يادماندني را در تعداد مخاطبان رسانه ملي در سالهاي اخير گذاشت.