کد خبر: 663097
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۷
وزارت نيرو كم فشاركردن آب را جايگزين جيره‌بندي كرد
با وجود اختلاف‌نظرها در‌باره قطع آب مشتركان پر‌مصرف، شركت آب و فاضلاب استان تهران اعلام كرده است كه اين برنامه تنبيهي از امروز كليد خواهد خورد.
وحيد حاجي‌پور
با وجود اختلاف‌نظرها در‌باره قطع آب مشتركان پر‌مصرف، شركت آب و فاضلاب استان تهران اعلام كرده است كه اين برنامه تنبيهي از امروز كليد خواهد خورد.

به گزارش «جوان»، گرماي كم‌سابقه امسال در كشور و كاهش ذخاير زيرزميني و سدها باعث شد وضعيت آبي از مرحله تنش عبور كرده و وارد «بحران» شود و مسئولان صنعت آب درخواست‌هاي مكرر خود را از مردم براي اصلاح الگوي مصرف به «خواهش» تبديل كنند.

با وجود فراگير شدن تبعات كم‌آبي در كشور اما به گفته مسئولان، تغيير خاصي در الگوي مصرف مردم به وجود نيامده است و كم‌آبي همچنان چالش جدي دولت يازدهم به شمار مي‌رود. در ماه‌هاي گذشته سخن از آغاز جيره‌بندي آب و خاموشي‌هاي دوره‌اي بود اما بر اساس تصميم جديد وزارت نيرو، قرار است آب مشتركان پر‌مصرف از صبح تا عصر قطع شود؛ از ساعت 10 صبح تا 17 عصر.
بنابراين گزارش اما علاوه بر اين تصميم مشاهدات خبرنگار ما حاكي از كم‌فشار كردن آب در شيوه‌هاي محلات توسط كارگران به كار گرفته شركت آب و فاضلاب استان تهران دارد.  اين ايده كه در مجموعه خود وزارت نيرو و دولت اختلافاتي را برانگيخته است در هاله‌اي از ابهام بود به طوري كه حميدرضا جانباز، مديرعامل شركت آب و فاضلاب كشور موافقت خود را با كليت اين طرح اعلام كرده است و اجراي اين طرح را «عرف» جهاني مي‌داند. 

با اين حال، مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران از قطع آب آشاميدني 3 هزار مشترك پرمصرف آب تهران از شنبه آينده خبر داد و گفت: آب آشاميدني مشتركان پرمصرفي كه بيشتر از ۵۰متر مكعب يعني 5/2 برابر متوسط مصرف استفاده كنند از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۷ قطع مي‌شود.  محمد پرورش گفت: اين دسته از مشتركان تقريباً ٥/٢ برابر متوسط مصرف شهر تهران كه حدود ٢٠مترمكعب در يك دوره است آب مصرف مي‌كنند.

وي با بيان اينكه در چند ماه گذشته از سوي آبفاي استان تهران براي ٧٠٠ هزار مشترك پرمصرف اخطار كتبي ارسال شده است، ادامه داد: از ٧٠٠ هزار مشترك پرمصرف، حدود 9 هزار مشترك بالاتر از ٤٠ متر مكعب و 3 هزار مشترك نيز بالاتر از ٥٠ متر مكعب در يك دوره آب شرب مصرف كرده‌اند.  وي با بيان اينكه در حال حاضر قطع آب مشتركان با مصرف زير ٥٠ متر مكعب در دستور كار قرار نگرفته است، ادامه داد: قطع موردي و مقطعي آب در مراحل بعدي براي مشتركاني كه مصرف بين ٢٠ تا ٥٠ متر مكعب دارند اعمال خواهد شد.  به گفته پرورش، حدود ٧٠ درصد از مشتركان خانگي تهراني زير ٢٠ متر مكعب آب مصرف مي‌كنند.

پرورش در پاسخ به اين سؤال كه آيا جريمه نقدي نيز براي مشتركان پرمصرف اعمال خواهد شد، گفت: در حال حاضر ما مجوز چنين اقدامي را نداريم و فقط مي‌توانيم از سيستم تنبيهي قطع آب استفاده كنيم.  وي در خصوص وضعيت مصارف بخش‌هاي عمومي و اداري نيز گفت: قبل از بخش خانگي به پرمصرف‌هاي عمومي هم اخطار داده شده است. همچنين برنامه‌هايي را پيش‌بيني كرديم كه مصرف مشتركان پرمصرف غيرخانگي مانند سازمان‌ها و ادارات دولتي را با ايجاد محدوديت كنترل كنيم.

 قطع آب برخي مناطق تهران

پرورش در حالي از قطع آب از روز شنبه خبر مي‌دهد كه طي دو روز گذشته آب برخي مشتركان مناطق تهران قطع شده و مشكلات بزرگي را براي مشتركان به وجود آورده است به طوري كه اين مشتركان مجبور به ترك منازل خود شدند.
مديرعامل آبفاي استان تهران در اين باره گفت: در حال حاضر قطع آب به صورت موردي و مقطعي است اما اگر مصرف بالا همچنان ادامه يابد به دريافت مجوزهاي قضايي براي قطع كامل آب اين مشتركان اقدام خواهيم كرد.  پرورش با اشاره به كمبود شديد منابع آبي در استان تهران و اينكه تاكنون قطع آب هيچ‌يك از مشتركان به دليل مصرف بي‌رويه نبوده است، مي‌گويد: قطعي‌هاي موردي آب به دليل خرابي‌هاي شبكه بوده است و هيچ يك از آنها جنبه تنبيهي نداشته است.

 آغاز تمريني

اين در حالي است كه برخي مشتركان مي‌گويند پيامك كوتاهي به مجموعه ساكنان منطقه ابوذر ارسال شد كه آب اين منطقه از ساعت 11 شب تا 10 صبح قطع خواهد شد و به همين دليل ساكنان آب ذخيره كردند اما در آن ساعت آب قطع نشد اما دو روز بعد به يكباره آب قطع شد و وضعيت نامطلوبي به وجود آمد.  اين در حالي است كه برق منطقه ابوذر نيز با قطعي گسترده همراه بود و ساعات خاموشي به پنج ساعت رسيد و اداره تأمين برق نيز پاسخ شفافي به دليل اين قطعي‌ها ارائه نداد. قطعي آب و برق گويا در برخي مناطق تهران آغاز شده است اما به گفته مسئولان، از فردا اين روند، شكل رسمي‌تري به خود خواهد گرفت.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
امیر
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۸
0
1
آیا مسئولین محترم تعداد افراد خانوار نیز در نظرگرفته اند؟ فرضاٌ یک خانواده 8نفری بایک خانواده 2نفری که مثل همآب مصرف نمی کننداگر بنا باشداین دوخانوار را مساوی بگیرند عین بی انصافی وبی عدالتی است امید است به گوش مسئولین رسانده شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار