کد خبر: 647766
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۶
حدادعادل:
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وهابیون اشتباه فکر می‌کنند با از بین بردن مکان‌های مقدس می‌توانند معنویت را از بین مسلمانان پاک کنند.

غلامعلی حداد عادل در آیین رونمایی از دانشنامه تخت فولاد اصفهان با اشاره به اینکه سرنوشت من به این دانشنامه گره خورده است و پیشنهاد این دانشنامه را پیش از این مطرح کرده بودم، گفت: تخت فولاد اصفهان این خاک خیلی با ارزش و تابان است و من به سهم خود به عنوان یک خواننده، بسیار علاقه‌مند به اصفهان و این مجموعه هستم.

وی افزود: از نشانه‌های فرزانگی و فرهیختگی به یک مکان، حس تاریخی است و فرق انسان و حیوان داشتن تاریخ آگاه است و حیواندرکی از تاریخ گذشته ندارد.

عضو شورای انقلاب فرهنگی تصریح کرد: درک از تاریخ داشتن از نشانه‌های انسان و جوامعی است که به تاریخ و فرهیختگان خود توجه داشته باشند.

ویعنوان کرد: یکی از اموری که تاریخ آگاه ملت‌ها را تقویت می‌کند، یادآوری شخصیت‌های گذشته آن است.

حدادعادل با اشاره به اینکه وهابیون اشتباهفکر می‌کنند اگر مکان‌های مقدس ما را از بین ببرند، معنویت ما را از نیز بین برده‌اند، گفت:این در حالی استکه روح معنویت و تاریخ آغاز شخصیت‌های معنوی ما در قلب مردم جاری است.

وی تصریح کرد: تخت فولاد اصفهان فشرده تاریخ نامور اصفهان است و باید این تاریخ حفظ شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در تدوین دانشنامه جهان اسلام وقتی به حرف «ت» رسیدم درخواست کردم که منابعی از تخت فولاد اصفهان در اختیار ما قرار دهید تا در دانشنامه جهان اسلام از آن استفاده کنیم، افزود: با مشورت‌هایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که تخت فولاد اصفهان خاک بسیار با ارزشی است و باید در حفظ آن کوشیده شود.

مشاور عالی رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه از نشانه‌های فرزانگی و فرهیختگی داشتن حس تاریخی است و فرق انسان با حیوان این است که انسان تاریخ آگاه است، گفت: حیوان تاریخ ندارد پس درکی هم از تاریخ ندارد و این ادراک تاریخ از نشانه‌های انسان و جوامعی است که توجهی به تاریخ و فرهیختگان خود داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه وضع زندگی امروز ما همانند صبحی است که در تاریخ به وجود آمده است، افزود: این نگاه نافذ زمان‌شناسی باید حفظ و احساس شود،چرا که این بعد تاریخی اگر به پدیده‌ها اضافه شود می‌تواند منشا تحول باشد.

حداد عادل با اشاره به اندیشه‌های شهید مرتضی مطهری به نقلی از سخنان ایشان اشاره و بیان کرد: شهید مطهری همیشه می‌گفت؛"غیر از مسئله تاریخ به فلسفه هم باید توجه کرد و مسیر را به جایی کشاند که فکر چگونه رشد کرده است".

وی، ابراز داشت:یکی از اموری که تاریخ، آگاه را در ملت‌ها تقویت می‌کند، یادآوری شخصیت‌هایی که در گذشته زندگی می‌کردند، است.

عضو شورای انقلاب فرهنگی با بیان اینکه وقتی به کسی اهمیت داده می‌شود به معنای این است که زنده و محترم است، اضافه کرد: یاد گذشتگان یک امر عقلایی است و معرفی تاریخ گذشته باید برای آیندگان صورت گیرد تا آیندگان از این طریق به تاریخ گذشته گره بخورند.

وی به فجایع انسانی وهابیون اشاره کرد و گفت: وهابیون با انفجار و تخریب مزار بزرگان اشتباه بزرگی می‌کنند که فکر می‌کنند معنویت ما نابود می‌شود.

حداد عادل به جمله‌ای از جلال آل احمد در کتاب «خسی در میقات» اشاره کرد و گفت: برادر جلال‌آل‌احمد در مدینه دفن بود و زمانی‌که آل‌احمد در سفر حج به دنبال مزار برادر خود می‌گشت به دلیل اعتقاد وهابیون مبنی بر عدم استفاده از سنگ برای مزار، نتوانست محل دفن برادر خود را پیدا کند و این جمله را در کتاب خود نوشت که بسیار مورد توجه بنده است که «هر قبر یک کتاب است و سنگ قبر جلد آن کتاب».

عضو شورای انقلاب فرهنگی در ادامه به عظمت سرزمین تخت فولاد اصفهان اشاره و بیان کرد: تخت فولاد فشرده تاریخ اصفهان است.

وی اصفهان را شهری نام‌آور و مهم هم در دوره قبل از اسلام و نیز بعد از اسلام دانست و گفت: اصفهان پیش از اسلام مرکز فرهنگ و پس از اسلام چشم و چراغ جهان اسلام به شمار می‌رود.

مشاور مقام معظم رهبری در بخشی از صحبت‌های خود به یکی از ابیات خود در مورد بهشت زهرای تهران اشاره و افزود: این شعر بنده«یک آسمان ستاره از چشمان روزگار در اینجا چکیده است به دامان انقلاب» در مورد تخت فولاد اصفهان نیز مصداق دارد.

وی با تأکید به اینکه این دانشنامه می‌تواند مرجعی علمی، فرهنگی و سیاسی برای مردم اصفهان باشد، متذکر شد: دانشنامه تخت فولاد اصفهان برای ممانعت از فراموشی بزرگان مدفون در این سرزمین تهیه و تدوین شده است.

در ادامه این مراسم مدیر دانشنامه تخت فولاد اصفهان گفت: یک هزار و 200 عالم و دانشمند و 7 هزار و 400 شهید در تخت فولاد و گلستان شهدای اصفهان مدفون هستند.

اصغر منتظرالقائم با اشاره به اینکه امروز بحران معنویت بشر را فرا گرفته و انسان از آسمان دور افتاده‌ است، اظهار کرد: امروزه بسیاری از مردم شاهد بیماری‌های روحی و روانی هستند در حالی که درمان بسیاری از آنها رجوع به همین اماکن مذهبی مقدس و مدد از عالمان است.

وی با اشاره به اینکه تخت فولاد اصفهان گنجینه‌ای برای آرامش روحی است، افزود: از سال 82 مقدمه تدوین این دانشنامه را آغاز کردیم.

مدیر دانشنامه تخت فولاد اصفهان با اشاره به اینکه باید خودسازی معنوی و نظری را در بین خود تقویت کنیم، تصریح کرد: خودسازی معنوی از طریق شناخت راه حق و رجوع به آیات و روایات و در نهایت نفوذ به دل و عقل است.

این مسئول، خودسازی عملی را بیداری از غفلت و شناخت خداوند به وسیله تقوا،پرهیزگاری و ترک گناه دانست و ادامه داد: دستورالعمل خودسازی عقل است که با اعمال شایسته انجام می‌شود.

منتظر القائم رفتن به اماکن مذهبی را یکی از موارد موثر در تضمین سلامت روانی در مقایسه با سفرهای غیر مذهبی عنوان کرد و گفت:تخت فولاد سلامت معنوی و روانی ما را تضمین و میراث گذشته را حفظ می‌کند.

وی با بیان اینکه تخت فولاد مدفن هزاران دانشمند،عالم،هنرمند،شهید است،گفت: یک هزار و 200 دانشمند و هنرمند در کنار هفت هزار و 400 شهید در تخت فولاد اصفهان مدفون هستند.

مدیر دانشنامه تخت فولاد اصفهان با تأکید به اینکه در طول هفته تعداد زیادی از مردم متوسل به این بزرگان می‌شوند و حاجت می‌گیرند،افزود: فرهنگ زیارت امروز به عنوان یک گزینه مورد توجه محققان خارجی قرار گرفته است.

منتظرالقائم با تأکید به اینکه باید فرهنگ زیارت از این مکان رواج پیدا کند، بیان کرد: ما باید همچون فردوسی که منظومه ایرانی، اسطوره ایرانی و تاریخ سیاسی را در هم آمیخت و تالیف کرد،در مورد تخت فولاد اصفهان نیز چنین اقدامی انجام دهیم.

وی اضافه کرد: دانشنامه تخت‌فولاد در نهایت در 44 جلد در نظر گرفته شده است که در این باره باید سازمانی برای سایر تالیفات آن تشکیل شود تا 40 جلد باقی مانده را بتوان زودتر تالیف کرد.

مدیر دانشنامه تخت فولاد اصفهان بیان کرد: این سیر فرهنگی آماده شده است که دانشنامه تخت‌فولاد در قالب هویت و نماد فرهنگی و اجتماعی و هنر به هم آمیخته و نگاشته شود.

منتظرالقائم در پایان با اشاره به اینکه این دانشنامه در سه جلد تاکنون تهیه شده است، گفت: جلد یکم آن در سال 89 در 330 مدخل، با عنوان سی و هشت تن از شهدا و توسط 38 نویسنده، جلد دوم در 435 مدخل و با ذکر نام هفتاد و پنج شهید و توسط چهل و پنج نویسنده و جلد سوم این دانشنامه در 345 مدخل و با نام هفتاد و دو شهید و توسط هشتاد و نه نویسنده نوشته شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار